Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sunt tare .. imi fac site

Mi-am amintit in seara asta de niste clienti cu care am colaborat acum mult timp si de asemenea de alti cunoscuti care au incercat si ei cu degetul marea care este net-ul. Ceea ce m-a distrat mereu la unii este faptul ca, desi inca nu aveau un site sau era doar unul micut, domnii in cauza aveau atitudine. Ceva de genul “ba, tu stii cine sunt eu?”

De ce mi se pare caraghios? Pentru ca in cazul lor atitudinea este total nejustificata. Am avut clienti care abordau un aer de superioritate, desi nu aveau un site, nu stiau macar sa il realizeze, doar aveau aceasta idee si se vedeau probabil in postura de nou Google, invartind miliardele (macar de lei vechi, daca nu de roni sau USD).

Intalnesc asemenea incepatori la tot pasul. Oameni care acum descopera farmecul web design-ului, isi dau seama ca, desi inseamna multa munca, un site este ceva superb si te ajuta sa te depasesti. Oameni care trec in categoria noastra, a celor care ne trezim dimineata cu o noua “apasare” de instalat pe site, poate cu o noua idee de proiect online, o varianta mai buna de monetizare etc.

Ceea ce uita insa multi este ca un site nu creste peste noapte. Imaginea ta ca si web designer/developer nu se “face” peste noapte, numai pentru ca ti-a puscat tie in creier o idee de site. De cele mai multe ori, pentru a incepe sa fi respectat, trebuie sa ai deja un portofoliu serios, mai multe situri importante sub semnatura, experienta de ceva timp.

Si culmea este ca dupa ani de munca si destule proiecte online realizate, pe masura ce cresti ca si developer, iti scade atitudinea aia de “sunt tare .. imi fac site”. Esti deja “satul” de sentimentul asta de autosuficienta, exact cand ai putea sa il afisezi. Acum vorbesti cu drag despre “copiii” tai, esti in mare parte un neinteles (pentru cei neinteresati de situri, care te vad ca pe “ciudatul ala de sta toata noaptea pe net”). Ai un cerc restrans de prieteni online, care te inteleg si cu care poti discuta la acelasi nivel. Ai trecut de mult de stadiul de inceput, nu mai esti infumurat, esti tot mai umil, pentru ca realizezi cat de putin ai facut pana acum si cat de putin stii. Un dezvoltator de situri cu experienta isi stie adevaratul loc. Si oricat de sus ar fi, ii este rusine fata de altii care sunt in “grad” superior. Chiar daca s-a distantat mult de ceilalti, idealul sau este mereu mai sus, de neatins.

Doresc tuturor celor care inca se simt “tari” pentru ca vor incepe sau au inceput un site sa ajunga sa fie nemultumiti de ei. Sa isi doreasca mai mult, sa realizeze cat de limitati sunt. In momentul acela oricum sunt sus de tot si alti incepatori se vor uita cu respect spre ei 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. […] am primit un comentariu de la szekelly la articolul nostru mai vechi: “Sunt tare, imi fac site” … teas ruga si eu daca ai placerea sa ma ajuti si pe mine si sami zici si mie sau sami […]

  2. teas ruga si eu daca ai placerea sa ma ajuti si pe mine si sami zici si mie sau sami explici cum as putea sa-mi fac si eu blogg.astep raspuns de la tine. mersi anticipat

  3. Felicitari pentru cele spuse mai sus. Asa este. Intotdeauna iti doresti sa inveti mai mult. Multi se lauda si nu stiu nimic. Multi vor site, dar nu au informatii necesare si se cred asa de importanti ca au site-uri cu 2-3 pagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.