Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Bloggeri fara inspiratie

Tocmai m-am trezit cu un articol copiat INTEGRAL de un alt blogger. Ceea ce il face mai putin vinovat este ca a dat totusi link catre mine. Ceea ce ma enerveaza insa este faptul ca a luat tot articolul, desi scrie in footer ca NU PERMIT REPUBLICAREA.

Ce naiba este atat de greu de inteles? Nu vreu links de la articolele mele copiate pe net. Sunt exclusive pentru siturile mele. EU PERSONAL le creez, eu le postez, este continutul meu.

NU ma intereseaza link back in aceste conditii. Creez articole lungi si elaborate pentru a avea continut de calitate, pentru trafic si pentru SEO. Si daca imi bat capul sa le scriu, nu doresc sa le vad altundeva. Scurt si la obiect. NU vreau sa le vad altundeva, pentru ca imi incalcati flagrant dreptul meu de autor al lor. Incalcati clar regula mea de pe site prin care va permit sa le cititi GRATIS si fara obligatii, singura cerinta fiind sa nu le furati.

Este atat de greu?

Nu suntem noi blogger-ii in stare sa scriem naibii ceva personal? Chiar aveti nevoie de articolele mele pentru a avea un continut de bun simt?

Mie mi-ar si rusine fata de cititorii mei sa postez copieturi. Le respect prea mult inteligenta pentru a le servi ciorbe reincalzite.

Am 1 luna de blogging in Romania. Sunt alti bloggeri de calitate, incantati de unele articole, care au dat link catre articolul in cauza de pe blog-ul lor. Au comentat personal niste chestii si apoi au scris ceva de genul: “iata un articol despre x subiect realizat de dojo”. Asa se lucreaza. Iti place un articol si doresti ca oamenii tai sa aiba acces? Scrie 2 cuvinte personal si da un link. Te vor respecta mai mult.

Si ajungem pe partea cealalta .. cati dintre voi ati avut articolele copiate? Care a fost prima reactie? V-ati bucurat de un link suplimentar, cand un articol excelent a devenit “free to republish”? Continutul are o valoare uriasa .. cel original. Sigur ca nu va convine ca un articol care va aduce trafic si vizite sa apara in alte locuri.

Multumesc deci celor care sunt impresionati in mod placut de articolele mele. Va rog insa inca o data sa imi respectati si mie dreptul de a-mi pastra eclusivitatea: dati link, nu imi furati munca. Pentru mine, un copy de articol ESTE FURT.

Multa inspiratie!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. Asta e problema mare a bloggerilor. Articolele furate. Am zis eu pe Blogoree să facem un shame list. Cum sunt leapşele. Fiecare tot adaugă acolo câte unul, cum îl prinde. Doar că îi cam faci trafic… Şi publicitatea negativă tot publicitate e.

  2. Da, vrem nume :)! De ce se fereste lumea sa spuna numele acestor persoane. Numele blog-ului, eu voi face o sectiune special pentru astia ce copiaza!

  3. Nu are rost. In cateva ore de la aparitia problemei a sters complet articolul in cauza. Ii oferisem sansa de a da un mic quote cu link, pentru a nu isi pierde articolul de tot. A hotarat insa un delete, care pe mine ma bucura si mai mult.

    Ii multumesc prin aceasta cale si ma bucur ca mai sunt si romani de bun simt, care sa realizeze greseala si sa o indrepte 😉

  4. Hai mai…tebuia sa fii bucuroasa ca oamenii considera asa de bune post-urile tale.

  5. Sa creezi continut original si de calitate este o treaba grea. La puzderia de bloguri aparute si care tot mai apar la noi, procentajul de “noise” este foarte mare. Atunci cand faptul ca ai blog devine un trend, un moft, evident ca e complicat sa-ti pui mintea la contributie si sa scrii ceva interesant, mai usor e sa faci copy & paste.

    Mda, e totusi de apreciat faptul ca si-a indreptat greseala.

  6. Zdeto, bun venit pe dojoblog.info 😉

    Ai dreptare mare .. se deschid blogs in fiecare zi si majoritatea autorilor spera ca se vor imbogati din asta sau ca vor ajunge la TV 😀

    Uita insa repede ca secretul succesului il reprezinta continut unicat, multa munca si updates frecvente. Majoritatea prefera “scurtaturile” 😉

  7. Daca nu le ai inregistrate cu copyright, n-ai ce sa faci… Decat doar sa te oftici si sa faci scandal, dar legal – pauza… 😆

  8. Nu se merge la OSIM pentru orice .. un articol sau orice alt de creatie iti da tie dreptul de a il folosi si de a stabili daca permiti sau nu permiti republicarea. Crezi ca sitepoint de pilda are trademark pe fiecare articol? Incearca sa furi insa unul si sa vezi ce scrisoare frumoasa iti dau avocatii lor. Oricat de salbatica este tara asta de rahat, incepe sa se miste ceva 🙂

  9. E bine ca esti optimista. ,,Scrisori legale? Ha ha… 🙂 Dintr-alea face oricine in Word… Cunosc o intamplare dintr-asta cu un tip care a plagiat la greu din niste carti de la Reader’s Digest si a scos un volum. I-au trimis astia cateva ,,notificari legale de a retrage cartea de pe piata ca altfel actioneaza in instanta, bla bla-uri…, s-a vandut tot tirajul de 3000 de volume si astia tot trimiteau notificari legale… Dupa vreo doi ani jumate in care nu au primit niciun raspuns, cred ca s-au plictisit sa ameninte si n-au mai trimis. Pe respectivul nenea si-acu’ il doare la basca, n-a fost dat in judecata, si-a vandut cartea fara sa stie nimeni de treaba cu plagiatul… Si asta se intampla acu’ vreun an si ceva.

  10. Multi nu stiu ca nu valoreaza mult continutul copiat. Poate vroia si el sa aiba ceva continut pentru inceput.
    Problema e ca nu ai ce face in privinta asta, te-a copiat, te-a copiat cu asta ramai 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.