Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

TM-xx-CAT

Abia am ajuns acasă. Adică pe bune, abia. M-am târât vreo 3 km după nenea ăsta. Care conducea lejer agregatul, cu mâna stângă rezemată de portieră şi cu chef de plimbat pe corso. O doamnă în dreapta lui, cu care discuta făcând gesturi largi, când binevoia să scoată aripa de pe uşă.

Care este problema?

Că drumul era destul de liber şi oricum nu se justificau cei 30km/h. Nu am pretenţia să alerge nimeni peste limita legală, pentru că nici eu nu aş pune la bătaie puncte şi permis pentru că altul se crede pe Suzuka. Dar las-o în durerea ei de viaţă, chiar cu 30 la oră pe drum cu 2 benzi şi destul de liber?

Şi dacă am deschis cutia cu monştri, mai am o problemă. Cu “pârciurile”.

Prin “pârci” înţeleg un agregat din ăsta pe 4 roţi care este atât de praf încât pune deja probleme de siguranţă pe străzi. Nu, nu sunt (doar) snoabă. Nu am pretenţia ca toată lumea să pună la bătaie peste 10.000 de euro pentru o maşină nouă sau să intre la rate. Ştiu că sunt destule maşini cu mulţi kilometri la bord, dar în stare excelentă. Care dau clasă maşinii mele prin viteză şi modul în care “se întind” la drum. Sunt întreţinute corect, au toate “electricalele” în funcţiune şi nu lasă 30 de kile de funingine peste botul celui din spate.

Deci nu de ei ne legăm, că nu aş avea dreptate.

Discutăm însă de cei care au impresia că o maşină bună de schrott este maşină. Care consideră că becurile alea de fac maşina să arate mişto noaptea îs doar pentru faze estetice. Şi nu pe toţi îi cuprinde fiorul creativ, las’ că n-are nimic, dacă vii pe noapte cu farurile stinse şi te văd după ce sare airbagul în nas.

Sunt maşini care abia pornesc şi te rogi să nu crape la următoarea intersecţie. Aduse în ţară şi înmatriculate sfântul ştie cum, sărind inspecţiile tehnice cu şpăgi de 3 ori mai mari decât valoarea maşinii. Şi indivizii care le conduc cu frânele franjuri sau cine ştie ce alte defecţiuni majore trag de ele ca de elastic pentru că, nu-i aşa, au maşină.

Visul meu este ca asemenea minuni să nu mai aibă dreptul să circule. Să existe nişte inspecţii făcute cinstit şi tot ce pune în pericol viaţa altor nefericiţi ce se întâmplă să fie prin zonă cu Schumi de schrott să ajungă acolo .. nu la “şumi”, la aialaltă fază.

Individul din faţa mea nu ştiu dacă avea chiar probleme cu maşina sau doar ieşise ca un adevărat şofer de duminică la preumblare, o zi mai înainte să ajungă până mâine acasă, probabil. Şi faza cea mai tare (după ce s-a târât cu viteza stelei de mare) a fost la ultimul semafor ce ne-a prins PE VERDE şi el, cu maşina din faţă la vreo 40 de metri distanţă FRÂNA!

No comment.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Bungustul arata si el misto de tot. Felicitari de schimbare si merci de apreciere 🙂

    Acum ma scuzi, tre’ sa vad cum pot spama pe la tine pe blog 😀

  2. era omul la plimbare de relaxare si de pui tu contra acuma ….da’ de ce i-ai editat numatul ca parca mai devreme erau cifre in loc de xx-uri ?

  3. Mi-a zis soarele ca poate da omul google search si da de “calomnia” mea. sa fim on the safe side deci 😀

  4. Genul asta de masini si de soferi e un adevarat pericol rutier. Bineinteles ca nici opusul acestui gen – speedy – nu e indicat pentru a i te afilia, dar a conduce ca un om normal parca devine un deziderat practicat tot mai rar de soferi. Eu le fac semn cu farurile, eventual un claxon, daca nu au avariile puse in semn de vreo defectiune, insa nu ii am la inima deloc. Simt pericol cand ii vad. Sunt inca si nesiguri pe volan, pun si franele aiurea si mai fac si gesturi obscene daca ii atentionez.
    Off topic: schimbarea la fata a “Dojo blog”? Arata foarte bine. Am facut si eu acelasi pas saptamana trecuta.

  5. “Avem si viteza a treia, si a patra! Hai, Cristina, hai, ca-i coada in urma noastra si ne injura lumea!!!”. Asta-i vocea instructorului meu de la scoala de soferi, pe cate o strada cu cate o banda pe sens, cand ma lua spaima vazand acul vitezometrului trecand (in sus) de 30 la ora. Am aprofundat astfel foarte bine aspectul ca pe drum trebuie sa mergi, nu sa dormi.
    Daca vrei sa vrajesti vreo purtatoare de fusta, poti sa descaleci caii putere si sa parchezi individa pe o banca-n parc sau pe vreun scaun de terasa de fitze. Abia nu te mai supara flashurile la ochi si injuraturile la urechi…

  6. Hi hi .. nasol cu scolile astea 😀

    Pe incepatori sincer nu am ciuda, desi uneori incurca locul. Pentru ca stiu cum a fost si pentru mine si cate prostii faci cand inca nu stapanesti cat de cat herghelia. Daca nenea era cu lamaie sau in masina scoala sa mor daca ma stresam. Dar era la faza aia de vrajit dama de langa cred, sau poate gandea ca, daca e weekend, lumea merge in slow-motion, ca dara n-are unde se grabi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.