Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mda, m-am intors …

Dacă aţi respirat uşuraţi, că aţi scăpat de mutra mea bloggeristică, mi-e teamă că tre’ să vă stric petrecerea .. am fost plecată la Gărâna şi am revenit ieri. Fără chef de scris însă, aşa că am tăcut ca scrofiţa în cucuruz …

Azi sunt on şi cu chef de vorbă. Sau măcar de pus poze …

Aşa arată Poiana Lupului înainte să vină “hoarda” de spectatori. Poza este făcută joi, înainte deci cu o zi de începerea Festivalului. Pe la scenă echipa de sunet muncea de zor, standurile se umpleau pas cu pas de produse, se semna de primirea mărfurilor etc.

Asta este deja locaţia plină de oameni. Poza e făcută duminică (lumea era îmbrăcată mai bine, după ce s-a făcut “ciuciulete” cu o zi înainte). Avem şi o poză cu scena (tot făcută cu telefonul, deci scuzaţi calitatea proastă).

Şi, pentru că m-am desfăşurat şi pe blogul deceului, băgăm aşa scurte fazele de pro şi contra.

PRO:

  • locaţie – frumoasă, ca de obicei. Cine a fost pe acolo .. cunoaşte
  • vreme – a plouat torenţial sâmbătă noapte, imediat după concertul Abercrombie. În rest … de vis.
  • public – toţi artiştii cu care am vorbit au fost impresionaţi. Punem la socoteală şi huiduielile adresate doamnei Nuţi şi deja îi iubesc şi mai mult.
  • organizatori – puţini ştiu că ditai festivalul este pus la punct de o mână de oameni. Un efort uriaş din nou, un festival frumos, zic eu.
  • localnici – am observat deja o schimbare in unii dintre cei care locuiesc acolo şi trăiesc şi de pe urma evenimentului în cauză. Servicii tot mai bune, o mai mare atenţie faţă de artişti etc. Normal că mai sunt şi “gică contra”, dar eu cel puţin am fost surprinsă plăcut de atenţia unora dintre ei. Normal că ne-a ajutat enorm asta.
  • artişti – muzicieni de mare valoare, veniţi de peste mări şi ţări. Au fost la înălţime şi, ceea ce m-a bucurat, au apreciat publicul deosebit şi frumuseţea locurilor. Echipa “naţională” s-a achitat bine de “datoria” de a demonstra că şi noi ştim muzică, unele spectacole au fost poate mai puţin complexe, dar au plăcut publicului.

Sunt cred destule aspecte pozitive, dar sunt încă buimacă şi este posibil să le scap din vedere. M-am bucurat să văd că se lucrează continuu la dezvoltarea locaţiei. Partea mai “nasoală” este că am prins-o în plin şantier, dar s-a rezolvat şi asta. La anul probabil vor fi chiar şi mai multe facilităţi pentru un Festival care în curând va depăşi chiar şi Poiana Lupului.

CONTRA:

  • câini şi bebeluşi aduşi la Festival – să mor dacă pot înţelege ce motiv ai putea avea să ţii un animal sau un bebe la jde’ decibeli. Şi eu mi-aş căra “băieţii” după coada mea, dar e pur şi simplu un chin pentru ei.
  • veşnicii nemulţumiţi – orice faci, îi ai şi pe ei. Cu mutrele alea suficiente şi opinia că ei ar face de mii de ori mai bine. Din fericire nu sunt prea mulţi, dar au grijă să iasă ca rahatul la suprafaţă. Să vă văd pe voi cum vă descurcaţi cu ditai festivalul şi toate problemele care pot apărea, după aia mai discutăm
  • milogii şi neplătitorii de bilete – îi ştim prea bine … vin la Gărâna şi speră să treacă neobservaţi. Se adună la intrare, că doar e gratis să auzi de acolo, sau urcă pe deal, în cimitir, în dorinţa de a nu scoate banii de bilet. Se plâng de preţul biletului şi aşteaptă să se poată strecura în zona de spectacol. I-am avut şi anul ăsta acolo, aşa cum sutem în fiecare an “binecuvântaţi” cu prezenţa lor nedorită. Este un Festival ANUAL, deci ştii cu aproximaţie când se întâmplă şi cam cât costă să fii acolo. Dacă nu eşti în stare să aduni nişte bani timp de un an, probabil că ai probleme serioase. Şi nu, nu este gratis. Pentru asta recomand cu căldură Festivalul Berii.

Ţinând cont că m-am fâţâit pe acolo de ani buni şi am prins Festivalul şi la ediţiile mai de început, nu pot decât să mă bucur văzându-l cum creşte de frumos în fiecare an. Ştiu cât efort se pune în organizarea lui, ştiu cine se implică şi mai ales cine închide uşa în nas unui asemenea eveniment. Tenacitatea celui care pierde multe nopţi punându-l la cale mă uimeşte în fiecare an. Marius Giura munceşte la “copilul” lui 12 luni pe an şi de fiecare dată el, copilul-festival, ne uimeşte. Avem artişti tot mai cunoscuţi, un public tot mai puternic şi o legendă deja care creşte ca Făt-Frumos.

Felicitări, Boss, pentru încă nişte zile de iulie reuşite. Şi la mulţi ani 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Deci, despre neplătitori. Zici tu bine: festival ANUAL, pe mama ei de treabă. Nici eu nu pricep niciodată de ce, doamne iartă-mă, nu poţi să strângi o anumită sumă de bani pentru ceva ce-ţi doreşti. Îi mai faină milogeala cu “dă-mi şi mie”. Mai ales că ăsta nu-i un festival care se organizează de pe-o zi pe alta şi numai eu ştiu c-am scris la ziar de el de acuma 2 luni.

  2. dAImon, placerea mea cea mare e sa ma implic. Clar ca mi-ar placea sa ma pot imparti in toate locatiile dar, am ales somnul in multe cazuri pentru ca sunt un sofer inca incepator si nu e indicat sa conduc 6 ore pe zi neodihnita. Din fericire plimbarile au fost in deplina siguranta si artistii au apreciat (culmea) stilul de condus.

    E frumos sa poti sta sa savurezi, dar si mai frumos este sa fii macar o parte infima din “agregatul” de organizare. Vreau sa cred ca am reusit sa ajut cumva un om si un proiect in care cred 😉

  3. E super tare ca festivalul creste de la an la an, insa la un moment dat, din pacate, locatia va trebui schimbata 🙁 . In sensul ca nu vor mai fi destule locuri.

  4. Ioi tu. Welcome back. Insisti pe partile pozitive, dar se vede de la 3 kilometri ca-ti pare rau de ratarea concertelor. Zic si io, nu dau cu paru’, ca la anu’ sa ii delegi altcuiva chestiunea, iar tu sa fii un simplu spectator 😉

  5. nu sunt milog dar nici nu ma dau banii afara din casa. Anul asta am renuntat pentru ca mi s-a
    parut scump. 50 lei / persoana indiferent daca ajungi dupa-masa sau seara tarziu,
    in conditiile in care suntem doi si cazarea nici ea nu e ieftina, plus mancare …

  6. Eu sunt de acord ca nu este un pret prea mic, dar sunt 120 de lei pe 3 zile, deci (la 12 formatii), dai 10 lei pe spectacolul unei trupe. Sincer acum, chiar nu mi se pare un capat de tara. Asta in conditiile in care eu am platit in 2000 130 de lei (na, 1 milion 3 sute de mii, ca nu era leul al nou) pentru 1 ora jumate la Yes sau la Steve Vai.

    Ok, n-or fi artistii astia atat de mari ca si respectivii, dar totusi platesti 10 lei pe formatie. Si din ce am auzit (cat am apucat) si ce au zis altii, formatiile chiar nu si-au batut joc de public. In prima noapte s-a cantat pana spre 4 dimineata (cand am coborat eu la scena sa iau nus’ ce trupa la Aeroport), cred ca si in restul s-au tinut de treaba. Mai ales nefericitii de la Hlege Lien trio, de s-au murat corespunzator si apoi au cantat 😀

    Ca si comparatie .. niste mancare relativ decenta la scena costa 30 de lei portia .. deci sincer nu prea vad scumpetea spectacolelor. Acu’ e drept ca fiecare are bugetul sau. E mai corect sa renunti la a intra, asa cum ai facut tu,decat sa stai sa pandesti cand nu se uita careva si sa te strecori.

    Eu stiu si cat se investeste intr-un asemenea eveniment si cine (nu) il ajuta. De asta iti spun ca pretul a fost de bun simt 🙂

  7. Este primul an cand am lipsit de acolo… 🙁 si nu-mi trece nicicum parerea de rau.

    Anul trecut am facut eforturi si am condus dus-intors, peste noapte, doar ca sa nu pierdem nimic. Din Cluj drumul este mutl mai obositor decat eram eu obisnuita, de acasa… dar n-am vrut sa lipsesc. Anul acesta insa chiar nu ne-am mai putut organiza sa ajungem acolo. :((

    In fine, ce vreau sa spun este ca anul trecut am dus cu noi doua cunostinte, de care ne-am despartit acolo, urmand sa ne intalnim doar la plecare (am facut pe soferii pentru ei). Impresiile dupa festival au fost extraordinare, insa m-a suparat foarte tare nonsalanta cu care au povestit ca “doar nu erau fraieri sa plateasca bilet!” … s-au tarat in poiana pe sub casutele laterale, ca si cainii… CU SPRIJINUL CELOR DE LA CASUTE (carora le-au dat un ciubuc dupa intrare).

    Anul acesta ei au fost din nou acolo. Desi se pare ca organizatorii s-au asigurat, in acest an, de acest lucru (am inteles ca au pus ceva plase pe lateral), totusi cei in cauza au gasit alte metode de a intra fraudulos… n-am inteles exact cum.

    Am fost dezgustata. Oameni cu salarii decente, fara “obligatii”… care nu concep sa platesca un bilet pur si simplu pentru ca pot fenta. Fara nicio alta motivatie. O atitudine penibila, tipic romaneasca ce vine, probabil, din adancul primei educatii de acasa.

    I-am intrebat, consternata, daca s-au gandit vreun moment ca banii aia sunt folositi pentru a plati aducerea la festival a formatiilor care le-au placut atat de mult… iar gestul lor devalorizeaza total munca acelor artisti, care din asta traiesc!

    Binenteles, n-au avut nicio problema de constiinta vis-a-vis de aspectul asta, care e cel mai important, in opinia mea.

    Mai josnica de atat mi se pare, insa, atitudinea comenciantilor, care pur si simplu n-au nicio limita a bunului-simt, de vreme ce cu o mana iti multumeste pentru ca isi pune taraba in curtea ta si face un business pe spatele tau, iar cu cealalata mana ajuta intrarile frauduloase ale spectatorilor… Oameni fara pic de etica, ce ar trebui sanctionati in primul rand prin eliminarea din festival.

  8. Nici eu nu inteleg ce ii face pe oameni sa isi aduca animalele si bebelusii la festival… cei mici mai vor sa se joace sa se distreze, dar bebelusi? 😐

  9. 120 de lei pentru 3 zile de festival e mai mult decat decent, avand in vedere ca la concertul Garbarek pretul biletelor incepe de la 100 de lei. Nu stiu cat costa sa-l vezi pe Abercrombie intr-un concert individual, dar ceva imi spune ca depaseste pretul abonamentului…

  10. Perfect de acord cu tine la partea cu bebelusii si animalele. Nici eu nu suport… Unde ma duc tre sa am grija sa nu calc vreun borac ca altfel l-am dus…

    P.S. Nu stiam ce e cu tine de nu mai scri:D Bine ai revenit!

  11. […] si un cititor fidel al siteului Muzica de Vest. Fotografii si cateva impresii puteti vedea si citi aici si […]

  12. Vic, ma bucur sa te regasesc 🙂

    Cu aceleasi recenzii exceptionale de muzica. Trebuie sa mai iesim la o poveste, mi-e dor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.