Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu putem decat sa fim puternici …

“Trebuie să fii tare”. De câte ori nu am spus noi înşine faza asta, de câte ori nu ne-au spus alţii aceste cuvinte. Când primeşti un şut puternic de la cel destin, cuvintele astea au rolul de a te îmbărbăta. Cel puţin, cu intenţia asta le spunem. Şi credem sincer că vorbele în cauză vor uşura drumul celui care suferă.

Stăteam şi cugetam zilele astea că, din moment ce treci peste ce îţi mai aruncă viaţa peste nas, nu poţi decât să fii puternic. Adică ce altceva să poţi face? Că fazele de genul pus laţul de gât nu prea “plutesc” pentru oamenii “normali”.

Sâmbătă am avut bucuria unei mici călătorii. Tristeţea de a vedea zone la pământ, economic vorbind. Zlatna de pildă (de pe lângă Gioagiu, jud. Alba mai exact) şi chiar celebrul, odinioară, Călan. Zone în care punctul central în constituia cine ştie ce uzină sau mare combinat şi care acum sunt marcate de o sărăcie şi o paragină de te doare capul. Este clar că pentru un timişorean de pildă, obişnuit cu mallul sau cine ştie ce alte chestii, să vezi ruinele în cauză, din care s-a furat tot ce se putea valorifica, e şocant.

La unul dintre combintate mai “trăieşte” inscripţia aia cu “foc continuu din 17 … toamna”. Vorba lui iubi, ce nu au reuşit 2 războaie şi aproape 3 secole de istorie, au reuşit competenţii noştri după Revoluţie.

Tristeţea cauzată de vederea dezastrului din zonele în cauză, s-a dus repede odată ajunşi la Densuş, unde e o frumoasă de tot biserică veche de hăt bine. “Soarele” a trecut pe acolo acum vreo 2 ani cred şi s-a gândit să îmi facă o bucurie. Nici nu ştie ce bine mi-a prins micuţa “călătorie” de sâmbătă ..

Iote repede şi nişte poze făcute de eu … Scuzaţi calitatea “compoziţiei”, nu mi-s chiar mare talent fotografic.

Voi fi poate ceva mai tăcută zilele astea. Sau poate voi simţi nevoia să scriu, pentru că ajută şi scrisul. Vineri am aflat nişte chestii destul de “naşpa” despre sănătatea mea. Sunt doar nişte speculaţii, urmează să ştiu clar peste câteva zile. Vor fi săptămâni destul de grele, dar din fericire nu sunt singură. Şi asta contează enorm, mai ales că o parte din familia mea nu trebuie să ştie absolut nimic despre ce se întâmplă.

Peste 1 lună mergem în Croaţia şi clar că aştept cu limba scoasă cele 2 saptămâni de vacanţă. Vom revedea locuri dragi nouă, oameni de care ne-am “legat” deja în cele 2 sejururi acolo, sper să ajungem iar prin Albania şi clar să colindăm Dubrovnikul, pănă se satură de noi. Şi, oricare ar fi rezultatul zilelor ăstora, vom avea o vacanţă superbă. Şi vom fi cu toţii al naibii de puternici 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Sunt frumuşele pozele, bravo. 🙂 Mi-ar place să ajung şi eu măcar odată pe acolo.

    Sper că acele chestii naşpa despre sănătatea ta să rămână doar la nivelul de speculaţii. Îţi ţin pumnii.

  2. Iti doresc ca speculatiile sa ramana la acest stadiu si sa ne fii sanatoasa, ca tare mult te-a incercat viata in ultima vreme. Si ca sa fiu ontopic, “Fii tare!”

  3. Cunosc binișor zona prin care ai fost și confirm observațiile tale. Important e să rămâi cu
    impresia de la Densuș!
    Coincidență: am fost, cu mai mulți ani în urmă, și prin locurile pe care te pregătești să le vizitezi.
    Alte minunății!

    PS1. Tocmai am trecut prin faza cu analizele care ar putea să anunțe „chestii nașpa”. Știu ce
    simți. Atenție: la 28 de ani nu pot fi chestii prea nașpa!

    PS2. Mulțumesc pt nominalizarea din „De citit”. O surpriză plăcută, la fel ca blogul tău. La care
    voi mai reveni.

  4. Iti doresc sanatate deplina! nu te citesc de foarte multa vreme………te-am descoperit de curand……..insa imi placi! Sper sa fie doar o alerta nefondata si niste speculatii fara temei. Fii tare!

  5. Saru’mana de urari 🙂

    Din pacate nu e vorba de analize. Oricum situatia e destul de gri, acum ramane sa vedem cat de inchisa e nuanta. Urma mea de optimism spune insa ca sunt totusi tanara si absolut sanatoasa in rest. De fapt ma simt sanatoasa chiar si asa …

  6. Ramo, chiar si neagra de-ar fi, o poti combina cu orice culoare, pentru a obtine o sumedenie de nuante diferite… 😉

    Multa sanatate!

  7. Am fost si eu la Densus dupa ce am auzit ca e una din cele mai vechi biserici din Romania. Mi-a placut. Regret sa aud ca ca ai probleme de sanatate. Sper sa nu fie asa negre. Fii tare Ramo si sa te bucuri de vacanta 🙂

  8. :s Din păcate, în afară de Călan, în Judeţul Hunedoara pare a se încălzi, pe margine, Valea Jiului (populaţie 150,000) din cauza unor probleme majore de subfinanţare la CNH… :s Asta pentru că nimeni de la Guvern nu a negociat subvenţiile pentru cărbune (Germania şi Polonia au făcut-o deja)… :s

  9. asa am trecut si eu peste greutati (si Doamne cand vine una mai aduce 10), cu aceeasi deviza….trebuie sa fiu puternica, nu de alta, dar nu am de ales…si functioneaza!

    Multa sanatate si putere !!!!

  10. Mai important dect sa fii puternica (hihihih) e sa fii optimista. Vad ca matale ti-ai insusit treaba asta si gandesti perfect pentru un om aflat in pragul aflarii unor vesti bune sau rele.
    Vorbesc din experienta. La mine au fost rele si imediat dupa am plecat in vacanta. A fost foarte misto, iar faptul ca am crezut in mine (sunt sanatoasa in rest, destul de tanara, etc.) a facut ca totul sa se termine cu bine. De fapt gresesc, de terminat nu se va termina niciodata, da’ tinem totul sub control. Multa sanatate!
    Biserica din poze chiar arata trainic, deci cred ca o vor vedea si stramosii nostri, indiferent ce vremuri va trai Romania. 🙂

  11. Mi-esti draga ! dar nu veni cu pile, spagi si alte interventii…doar vesti bune accept ! 😉

  12. Iti urez bafta si norii negri sa dipara si sa ali ca nu e nimic in neregula!
    Apoi va mai urez vacanta placuta si sa faceti multe poze ca sa aveti cu ce sa ne “mangaiati” privirile la intoarcerea din vacanta! (P.S. Poate gasesti si tu pe cineva care sa scrie pe bloaga cat esti plecata, cum a facut Petreanu cu Julius)
    Si nu in ultmul rand iti urez sa ramai mereu optimista cum esti acum! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.