Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Deci liste …

Mă tot învârt de nişte zile să mai prestez şi eu un articol ca tot bloggerul model. Idei este, mai ales noaptea înainte să adorm. Să leşine camarila candidaţilor noştri dacă nu sunt Cehov atunci. Voi ajunge să stau cu reportofonul în bot să mormăi la 2 noaptea. Iar dimineaţa pe la 12 (hai că  mint, de 3 zile mă trezesc la 10. Cu alarmă, of course) să mă apuc de auto-dictare. Balzac, hai mai daţi nume, să le arăt eu cu cine se pun, regretaţii fără blog.

Revenind la chestii mai serioase .. punem de liste. Nu de alegători, nici de candidaţi (cred că sparg ceva dacă le mai văd mutrele), ci de “love and hate” adică într-o traducere mai potrivită decât cuvintele alese chestii care ne place şi care nu ne place.

În ultimele luni sunt pachet de nervi. Asta o ştiu din păcate ai mei, că ei suportă răbufnirile. S-au dat peste cap multe valori, oameni în care am “investit” şi-au arătat adevărata faţă, am rămas “falită” şi “şomeră”, prostii din astea. La cât sunt de încăpăţânată şi de turbată e greu să cred în posibilitatea de a “claca”, dar şi drumul ăla spre mal din groapa de rahat e agitant câteodată şi slavă ălui de sus, ştiu să fac spume.

Da’ ziceam de liste – chestii care nu ne .. place:

  • oamenii care ştiu să te caute doar când au nevoie.
  • UPC-ul care nu înţelege că NU MĂ INTERESEAZĂ rahatul lor de televiziune digitală şi nici netul de 2 lei (nu ca preţ) limitat pe download. Şi cine le permite să îmi trimită oferte PE FIRMĂ când firma mea NU apare pe niciun contract? Am primit de 4 ori în 6 săptămâni oferta asta sub toate formele posibile. Bâşti!
  • preţuri cu “tevea”. Spune-mi valoarea finală, aşa cum fac şi eu cu clienţii mei. M-am săturat ca 4 Euro să însemne 30 de lei aproape, după ce se pune TVA, comisionul lu’ peşte şi alte bălării.
  • nesimţirea în trafic. Toţi sunt grăbiţi, toţi au dreptul şi stângul, toţi sunt Senna. Unde e greutatea în a face o estimare de timp pentru un drum şi a pleca la ora corectă? După ce ai făcut câteva rute ştii aproape pe ceas când ajungi. Şi faptul că ai ieşit pe roşu în intersecţie şi ai blocat toate sensurile chiar nu te ajută să ajungi mai repede. Vreau o POLIŢIE serioasă şi nişte amenzi crunte. Să vezi civilizaţie.
  • oamenii care (doar) îşi plâng de milă. M-am dat şi eu cu fundul de pământ puţin, că deh, e suferinţă, dar prima chestie după ce s-a dus pe copcă ze wonderful job a fost să dau 2 telefoane: la un posibil angajator (n-a fo’ să fie, pentru că dintr-o dată nu îmi mai miros bine salariile din media timişoreană) şi la contabilă pentru a pregăti mutarea pe sereleul de plăcută amintire de îmi poartă pseudonimul.
  • atitudinea aia de “tre’ să îmi dea cineva”. Măi copii, nu ne dă nimeni nimic. Pentru că nu se poate, pentru că nu sunt bani, pentru că sunt dar  îi cheltuie alţii amboulea etc. Nu poţi să stai cu mâna întinsă la 30 de ani sau la 50 de ani. Dacă mai poţi munci, bagă tare. Nimeni nu ne este dator cu nimic.

Cam astea or fi chestiile “negative”. Culmea este că, deşi m-am înfoiat destul de des săptămânile astea, în general am o stare “benefică”. Am un sistem de suport excelent (famile, “soare”, familia lui), o mână de prieteni şi potăile. Plus că viaţa de “work from home woman” e chiar interesantă şi economicoasă. Deci .. ze good list:

  • prietenii care totuşi sună pentru o poveste, o ieşire, o măslină;
  • programul de “voie” de dormit-trezit muncit. Încă puţin haotic (am câte o zi de “lejereală” şi 3 de muncă 16 ore, dar om intra pe un program mai normal)
  • faptul că pot “vegeta” când e vreme odioasă. Detest ploaia şi frigul şi doar gândul că nu trebuie să scot fizicul decât cu plimbatul potăilor 3 minute mă face fericită.
  • posibilitatea unei călătorii excepţionale. Îs multe “dacă” şi “poate” dar ar fi minunat. Să vezi atunci dojo fericită.

Încheiem pe un ton voios, în ideea că trebuie să mă întorc pe plantaţie să pun sus un wordpress pentru un client (după fundul căruia stau de 3 ore să ofere detalii de login, că doar nu i-oi sparge situl) şi să termin de codat o temă pentru altul. Tot la sectorul “naşpa” adăugăm stresul muncii de freelancer şi hostingul de maximal rahat oferit de GoDaddy (ăia de sunteţi pe găzdoi cu cPanel să vedeţi cu începeţi să apreciaţi asta după ce încercaţi să înţelegeţi cum funcţionează host-adminul lor). Gata, v-am plictisit.

A treia listă din cele 2 propuse (mă omoară matematica) e cu 8 gagici blogărese. Cea mai mare şi mai tare îs eu, bineînţeles. La final voi fi prima de la coadă, dar asta e altă poveste. Unica au pus de un nou site (căruia la secunda asta nu îi pot găsi metehne .. de design, că nu mă pricep la altceva) şi au pus la înaintare cele 8 muze care să se bată în număr de înscrişi de pe siturile minunate. Dacă sunteţi dame cu niscaiva timp la îndemână apreciez efortul.

Partea bună a campaniei este că m-a scos pe mine din amorţeala datorată muncii de sclav pe ogoare online şi m-a pus la muncă pentru lista asta de “love and hate”. La voi cum mai stă treaba pe liste? Vă scot multe chestii din pepeni mai nou?

PS: nu am trecut chestiile politice pe listele astea pentru că e posibil să zboare agregatul pe geam. Şi e necesar muncii. 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. Excursiile is mereu misto. Si, daca nu trebuie sa dai imediat socoteala ca iti iei “din nou” liber, e si mai bine. Asta o fost o chestie pozitiva in schimbarea mea de statut. Mereu m-am “certat” pentru concedii in idee in care eram atat de mare si de tare ca pica “uzina” fara mine 😀

    De “prietenii” aia m-as cam lipsi.Oricum e bine ca nu astept minuni de la nimeni

  2. Ca sa nu ajung sa scriu un comentariu la fel de lung ca si postul tau o sa ma rezum doar la o chestie de plus si una de minus… 🙂

    Urasc oamenii care cauta scuze in loc de solutii…

    Iubesc efectiv oamenii care sunt langa tine reusesc sa te faca sa zambesti atunci cand esti suparat chiar daca ei insasi trec printr-o perioada mai aiurea…

  3. Negativ: “prietenii” (ghilimelele isi au rostul acol, ca sunt unii oamenii care au nevoie de ghilimele)
    Pozitiv: excursii neasteptate, incep ca si treburi de servici si se continua cu inca cateva zile personale

  4. I hate
    – sa ma scol la 6.00 ca sa ma duc la munca/scoala
    I love
    – sa ma intalnesc si sa stau la povesti cu un prieten vechi fara sa ma intreb ce interes are sa ma caute

  5. Bre, io apucai sa votez cu alta madmoazela. 🙁
    Da’ la liste ma pricep, norocul meu ca nu-mi place sa fac liste cu ce nu-mi place. Ma concentrez mai tare pe ce-mi place si iese o lista lunga, lunga, cat viata mea.

  6. Cred ca incet-incet iti faci ordine.
    Chestia asta cu placu / neplacut se foloseste in psihologie , in terapii, este primul pas cand vrei sa stii unde sa incepi cu un client.
    Opoti folosi oro de cate ori ai o mica problema, de regula primele 5 au o importanta mai deosebita pentru persoana in cauza.
    Sa intleg ca vei avea Dojo SRL ?
    Suna bine .
    La mai mare si mai multi clienti.

    PS Chestaia aia roza e doar pentru citiotoare?

  7. Cartim: S.C. Dojo Design S.R.L. .. egzista din aprilie 2007 😀

    http://www.dojodesign.ro – “partea serioasa” a mea.

    Nina, no worries. Io tre’ sa promovez el sito, nu astept sa rup gura targului cu numarul de inscrieri, ca fetele alealalte sunt mai bine infipte la orice ora. Oricum imi place compania 🙂

  8. Hi hi .. am si eu un site in care te banez, daca te prind 😀

    Deh, tre’ si gagicile sa presteze de-ale lor undeva. Ca oricum nu cred ca te omori dupa discutii despre noile striatii de pe OB sau cum se trateaza “pungile” de sub ochi ..

    Bine ai revenit ..

    • “… am si eu un site in care te banez, daca te prind…”

      Abia astept! Ca a cam trecut cam mult de cand nu mi-am mai luat ban de nicaieri… si cu criza asta… ma cam resimt! 🙂

      Ontopic: Gresesti profund! Ca mascul, desigur sunt EXTREM de interesat de ce barfesc fetele… curiozitate legitima, nu? In sensul asta, un sait de femei, pentru femei si DOAR cu subiecte de femei… taica… ala e sait unde se aduna masculii ca mustele la miere, zic.
      (“…auzi, Gogule! Fi antena, e club de muieri, doar chihaie intre ele, hai, bre si noi, ca-i rost ge garagatza… si mai stii? poate pica ceva…) gen de reactie.
      (“…bah, astea discuta de ce razoare folosc, BAHHH!!! Uauuu… “, etc, nu? 🙂 )

      Deci… MISTO! zic.

      Nu te-am parasit niciodata, nu te legana in iluzii ca scapi! 🙂

  9. Deci, mi-am facut cont, te-am votat, alea-alea… posibil sa fiu dat afara, pe motiv ca-s caine maidanez… mi s-a mai intamplat, tot la Timisoara, zic.

    Ashea… unde eram?

    Aaa, da!

    “…oamenii care ştiu să te caute doar când au nevoie…”
    Sa inteleg ca tu ii cauti pe aia cand n-ai TU nevoie? 🙂 …

    “…nesimţirea în trafic. Toţi sunt grăbiţi, toţi au dreptul şi stângul…”
    Nu-i motiv sa te enervezi. Ploua afara… ce-ai sa faci? O criza de nervi?

    Mi se pare un sexism nesimtzit… sa faci sait cu femei, si sa anunti ca e “Clubul Cititoarelor de Bloguri Feminine”.
    Adica… deduc ca aia de alt sex sa plimbe ursu’? Ca nu-i pentru ei?
    Nici nu vreau sa deschid discutia despre maidanezi…

    O sa reclam treaba asta la o organizatie/agentie guvernamentala contra discriminarii… sunt sigur ca o sa gasesc una, daca imi dau osteneala.

  10. M-am facut si eu membra pe unica. Probleme cu ceva? Ca-mi da ca sql server e in guru meditation.

  11. Vreau o POLIŢIE serioasă şi nişte amenzi crunte. Să vezi civilizaţie.

    Asta este una dintre lipsele majore a tarii noastre. Italieni au o frica de politie incredibila, cand aud de politie parca au auzit de dracu. La noi e invers. Daca am avea o politie mai serioasa si mai dura cum zici tu si cum vreau si eu si majoritatea de pe aici s-ar cam schimba radical situatia tarii. 🙂

  12. Dar daca faci “o balanta”/comparatie intre cele doua liste: cea pozitiva si cea negativa, spre ce parte se inclina balanta?

  13. Din fericiri spre alea de bine. Ca nu prea ma mai omor sa fac flama des, asa ca sunt “zen”. Face bine la neuroni 😀

  14. Fain!!! Io’s inspaimantat cata lume este plina de depresie si alte stari psihice nasoale…
    Pun si eu icea o intrebare ce nu-si are locul icea 🙂 ! da’ icea (la acest post) imi veni in minte!
    Cum se face ca ai aceasta inclinatie spre filozofii orientale: dojo, litere chinezesti, mai nou “zen” 🙂 .

  15. Dojo cred ca vine de la artele martiale pe care spuneai ca le practici, nu? 😛

  16. Of course ca de acolo 🙂

    Momenta in in pauza, dar am troznit picioare in cap vreo 5 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.