Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mi-am luat tractor

Acum câteva săptămâni îmi manifestam interesul pentru un nou laptop. De preferinţă cu monitor mai mărişor, ca pentru un designer excepţional, cu nişte RAM decent etc. Am trecut în revistă nişte configuraţii şi apoi am decis cu “soarele”, să aşteptăm până ajungem peste balta cea mare, că or avea ăştia preţuri ceva mai decente.

De ieri îs fericita posesoare de tractor, un HP mare cât juma’ de masă, cu 4 GB RAM, de te sperii cum mişcă de repede. Tre’ să dau de băut acum, deşi momentan bălesc după un aparat foto mişto văzut pe aici. Poate dau de băut pentru ambele.

Asta e lista de “calităţi” ale hardughiei.

Preţul a fost şocant de “mare”: 560 USD. Adica vreo 300 de lei peste ce am plătit în România pentru “ăla micu”, un Acer Aspire One.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Cetin Ametcea, Petre Flueraşu and Erwin Sz. Szogyenyi, cosma_silviu. cosma_silviu said: Trist dar adevarat RT @arhi: diferenta de preturi intre USA si rromania https://bit.ly/bi8wNi […]

  2. sa il folosesti exclusiv in interes profesional (a se intelege ca iti doresc sa ai foarte mult de lucru … binenteles ca platit din belsug 😉 )

  3. […] This post was mentioned on Twitter by Cetin Ametcea, Petre Flueraşu and Erwin Sz. Szogyenyi, cosma_silviu. cosma_silviu said: Trist dar adevarat RT @arhi: diferenta de preturi intre USA si rromania https://bit.ly/bi8wNi […]

  4. Să îl stapâneşti sănătoasă!
    Te rog, totuşi, să dai mai multe detalii despre laptop: procesor, dimensiune diagonală, autonomie, eventual dacă e greu.
    Mulţumesc

  5. No apăi io, când am văzut titlul, am crezut că te lauzi cu realizările din farmville. 😆
    Să munceşti sănătoasă cu scula asta nouă!

  6. Sa-l folosesti sanatoasa! Daca si aparatul “de pozat” are pret bun, nu sta pe ganduri cumpara-l (nu astepta pana in ultima clipa) si fa-i rodajul in State vreo 2-3 luni.

  7. Nu mă dă pe spate.
    1. Procesorul este chiar slăbuț pentru un desktop replacement.
    2. Memoria video înseamnă frustrări la jocuri, dar totuși scopul sistemului nu este pentru a te juca.
    3. HDD-ul de 320GB este prea lent. Cumpără tot de la ei un HDD de 7200RPM și un rack extern ca să bagi HDD-ul de 5400RPM curent în el). Faci operațiunea fără grijă, să schimbi HDD-ul nu e fizică cuantică și nu afectezi cu nimic garanția.

    Interesant este că placa de rețea este o clasică 10/100Mbps și nu este un gigabit ethernet. Dar nu mi-aș face griji, suntem departe de astfel de rețele încă. 🙂

    P.S. Downloadează de pe torrente o imagine de Windows 7 Home Premium/Professional OEM (să nu fie RETAIL) și reinstalează Windowsul folosind serialul de pe spatele laptopului. Scapi de bloatware (toate rahaturile de soft de la HP și Symantec Norton) și obții un sistem mai rapid. 🙂

    • nu aplica p.s.-ul lui programare sociala, te alegi cu virusi.

      symantec se poate dezinstala foarte bine, iar acele “bloatware” sunt softuri legale pentru facut cd/dvd (e important sa ai licentele in regula cand faci bani din asta), driverele cele mai potrivite, etc.

      Poate la acer si la alte laptopuri pt lumea a 3-a sa fie prost facute, hp e firma serioasa.

  8. nu ma pricep eu la chestii tehnice, dar pot sa-mi dau seama ca e frumusel 🙂
    sa-l stapanesti sanatoasa!

  9. @eu: cum ai ajuns tu la concluzia că te alegi cu viruși?

    Imaginile de pe torrente sunt downloadate de mulți utilizatori, iar o parte din ei se pricep suficient încât să anunțe imediat dacă o imagine este infectată.

    În altă ordine de idei, ce se întâmplă dacă instalezi un sistem de operare virusat? 🙂 Pierzi ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.