Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Daca-i fain, e pe FAIN

Dacă nu eşti de prin Banat, poate cuvântul ţi se pare ciudat. Vei spune că se scrie “fine”, că romglezii ăştia anglofili nici să scrie corect nu mai ştiu. Pentru că Mircea e şi os de “vestic”, era normal să găsească un nume atât de relevant. Şi ideea iniţială era să adune recomandări de articole “faine”, pe care un amator de conţinut interesant să le aibă la un click distanţă.

Ideea e nu nouă, nici pe internaţional, nici pe la noi. E uşor de aplicat iniţial, dar problema este să ţii comunitatea curată mai apoi.

M-am jucat cu scriptul în cauză acum 3 ani, pe când nu ştiam ce să mai învârt cu un proiect pe internaţional. Mă învârteam între ideea unui forum sau blog, după care m-a troznit inspiraţia să pun de un “digg” ceva mai mic. Mult mai mic. Şi m-am dezumflat la nişte săptămâni distanţă de la lansare, când am realizat că sunt singura care recomandă chestii de calitate, în timp ce situl se umplea de tot felul de spammeri. Mi-a trecut subit pofta.

Văd eu că Fain nu are problema asta. Sau are cineva nervi să cureţe prin conţinut constant, încât cheful meu de a citi chestii bune să nu fie deranjat de articole “proaste”. Orice soluţie ar fi, merge.

Am intrat acum câteva zile la recomandarea administratorului. Am făcut un cont pe sistem şi m-am gândit să îl iau la teste. Dacă aveam chef de pus conţinut de al meu imediat ce m-am înregistrat, cheful a fost domolit de existenţa “karmei”. Pentru a te promova (că doar recomanzi şi articolele tale, pentru niscaiva trafic), ai de făcut nişte muncă patriotică. Adică să votezi una-alta, să comentezi articolele deja promovate. Să te implici puţin în comunitate, nu doar să arunci un link şi să te cari de acolo, aşa cum am face 90% dintre noi, când e vorba de promovare.

Nu mi-a fost enorm de greu să fac punctele de karma necesare, dar partea bună este că astfel am aruncat un ochi pe articolele de acolo şi am comentat chiar şi la câteva, pentru că selecţia era chiar bună. Am regăsit cu plăcere bloguri pe care oricum le am în lista de pe “dojo citeşte”, plus câteva pe care mă pregătesc să le includ. În majoritatea cazurilor am pierdut minute bune citind articolele şi pentru asta cred că trebuie să cer despăgubiri. Adică intru ca omul să arunc un link şi să casc ochii la 2-3 articole şi trece ora de când tot citesc chestii interesante în loc să produc bani. Aici ar fi putut fi principala vulnerabilitate a sistemului, dar din fericire s-a ştiut evita problema. Un asemenea proiect poate ajunge rapid o colecţie de conţinut lipsit de calitate, dar nu este cazul.

Pentru un blogger interesat să atragă atenţia asupra conţinutului pe care îl creează, Fain este o soluţie .. faină. Am promovat câteva articole pe sistem şi s-a simţit acel plus de trafic şi chiar de comentarii, chiar dacă doar unul dintre ele a ajuns pe prima pagină. Cum sunt mereu în căutare de ceva interesant de citit, recunosc că îl folosesc şi ca pe o colecţie de links către ce merită citit în ziua respectivă.

Ce mi-aş dori de la proiect? Am oferit deja un feedback în particular şi unele probleme semnalate s-au rezolvat prompt. Mi-ar plăcea să văd şi mai multe articole promovate acolo, să regăsesc chiar şi mai mulţi bloggeri dintre cei pe care îi citesc zilnic. Asta însă nu se va rezolva fără implicarea noastră, a celor care folosim situl.

Voi aţi folosit fain pentru promovare? Ce rezultate aţi obţinut?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. Deah, trei linkuri regulamentare pe cuvânt cheie, banner regulamentar în zona cea mai vizibilă, articol probabil aprobat de mânuța propitarului = articol plătit prost scris.

    Sincer, aveam cândva mai multe așteptări de la tine, Dojo, și ceva mai multă încredere în ceea ce citeam pe aici. Dar, mă rog, o fi scumpă viața prin America, e criză, fiecare trebuie să se descurce cumva, nu? Sper doar că a meritat financiar.

  2. Eu una nu sunt membru pe Fain, dar mi s’a intamplat de 2 ori sa’mi fie promovate posturile (o data chiar de Mircea, ca doar era vorba de o galerie cu poze de la Timisoara). Intr’adevar, se simte un aflux de cititori mult mai bogat fata de media pe care o am eu in mod normal si mi se pare un proiect interesant, insa iti trebuie ceva timp sa te dedici unei astfel de activitati.

  3. Am gasit si eu multe articole interesante pe fain si pot spune ca traficul mi-a crescut foarte mult, fata de cum era inainte, nu ca ar fi asta cel mai important lucru 🙂

  4. @Eguen-3ani-de-experienta Faptul ca tu te prostituezi scriind absurditati laudative despre proiecte fara viitor nu inseamna neaparat ca asa face toata lumea.

    Dar hotul se teme de furat in Romania, ca doara de ce sa se teama, de politie ?

    • La momentul la care am scris articolul respectiv exact așa gândeam. Spre deosebire de alții eu doar scriu ceea ce cred. Că lucrurile se mai schimbă și părerea mea despre anumite trebușoare la fel nu am ascuns asta niciodată, după cum ai văzut recent, doar ai comentat la articolul în cauză.

      Cred că ar trebui să îți alegi mai bine cuvintele, auzi la el, prostituție! Nu eu sunt cel care a cerut review plătit la jumătate din blogosfera care conta și, fiind refuzat, s-a apucat să îi înjure apoi. Nici cel care și-a făcut un principal scop în viață din a-l mușca de fund pe zoso doar pentru că altfel nu și-ar mai menține ceata de aplaudaci în jurul lui.

      Dacă ai tupeul să susții că acesta nu este un articol plătit, atunci, amice, ești mai ipocrit și fals decât credeam.

      • @Eugen
        fiind incadrat la categoria promo cred ca-i evident scopul pentru oricine. Sa inteleg ca tu faci un proces de intenție pentru .. ?

  5. Eugen, pe mine nu ma intereseaza problemele si scandalurile dintre unii blogeri. Am facut un drivetest pe site, imi place cum merge in multe chestii, am dat deja un feedback in privat despre ce as schimba eu. Daca tu ai ceva bun de promovat, anunta-ma si se rezolva.

    Nu fac paralele cu alte proiecte similare, nu ma intereseaza cine cu cine se trozneste. Culmea este ca ii cunosc personal pe multi “combatanti” din diversele scandaluri de pana acum si nu ma intereseaza ce au unii cu altii. Eu nu am avut decat relatii bune cu toti si asa va ramane.

  6. angajatul care se dă antreprenor a avut 100€ de spart pe un blog mic şi prost?
    ah, w8, a putut cumpăra reclamă pe el, deci nu e prost, ci foarte bun şi foarte relevant. şi, conform măsurătorilor lui mirciulică, are cu vreo 5.000 de unici mai mult ca mine.

    noi să fim sănătoşi.

    eugen, nu, mane, nu mă mai ruga, nu mai bag screenshoturi, imi e mie jenă de explicaţiile lui tâmpe.

  7. Haha si-acum ne lamurim care era, de fapt, problema.

    Petcule, ti-am tras-o o data cu blogurile. Stiu ca e greu sa fii #2 dupa un “angajat cu 100 de euro de spart”, mai ales dupa 5 ani munciti, asa cum ai putut si tu, sa fii #1. Asta-i viata.

    Stiu ca e greu sa-l vezi pe acelasi cum calca in picioare proiectu’ lu’ peste, oricat l-ai sustine tu.

    Si ma intereseaza, ca-i distractiv. Mai zi, mai povesteste despre cum ustura si cat doare.

  8. locul unu fără a dovedi în nici un fel asta?
    merci, si eu sunt mai bogat decât patriciu. ce, dovezi? pleacă bă de aici!!!

    poate aia cu “calculaţi voi, că eu nu sunt în stare” ţine la clonele cu care comentezi (ştii tu, aia cu care spuneai ca tata e alcoolic şi a doua zi te dădeai virgin, am uitat să îmi bag ceva în tine şi în morţii mă-tii pe tema asta, o fac acum, pe teren neutru), din nefericire pentru tine, în lumea reală şi palpabilă tu eşti ca băieţii din clipul ăsta: cu gura mare, proastă şi atât: https://2.ly/VHC

    hai, fugi la odihnă, mâine ai o zi grea la serviciu.

  9. apropo, mai spune-ne cum comentau alţii cu numele tău pe câteva sute de bloguri la două zile după ce ţi-ai făcut blog. https://2.ly/VHU
    hai că e o explicaţie logică, mihalcioiu sigur o crede

  10. Eu am senzatia ca astfel de scripturi te ajuta doar cu un trafic mai mare, dar iti strica bounce rate-ul si timpul de stat pe blog al vizitatorilor. De ce as sacrifica doua variabile importante pentru sa zicem reclame viitoare doar pentru a avea trafic mai mare?

    Aceeasi problema mi s-a parut ca ar avea-o si ftw si restu de agregatoare de acest tip.

    Apoi mai am o problema cu aceste agregatoare: ele imi stirbesc viitoare comentarii prin cererea lor de a comenta la ei in pagina.

  11. Eu nu “blogaresc ” deci nu sunt neaparat interesata de subiectul in cauza .De fapt , incerc sa petrec cat mai putin timp posibil in virtual si cat mai mult in ….real life . Am cateva site-uri unde intru rapid pt a “arunca un ochi” si a citi chestii interesante si cam atat .
    A propos , tu esti faina !! Imi place scriitura ta , mentalitatea ta si educatia ta . Stai linistita ca nu te cer in casatorie 😀
    Da, termenul “fain ” nu se uziteaza numa’ in Banat ci chiar in tot restul tarii ( nu sunt sigura daca in Moldova , dar este f posibil ) .

  12. Am aflat si eu de Fain de o colega din blogosfera.
    Am introdus si eu cateva articole acolo si mi s-a marit traficul .
    Este bun , este fain , poate ar trebui creat un logoo al acestui agregator pentru ca se pierde timp pana il cauti in browser si avea dreptate Fanel la faza cu comentarile.
    Omul care a comentat acolo , nu iti mai comenteaza si pe blog.
    In rest , la mai mare si pace !

  13. Deci am observat ca s-au facut ceva modificari la Fain asta de cand am mai lucrat cu el si cred ca o sa reincep sa-l utilizez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.