Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Munca si talent

Am un respect aproape “religios” pentru oamenii care creează ceva. Că este muzică, pictură sau gablonţuri, nu contează. Mă impresionează că au acel mic demiurg în ei şi că, prin talent şi muncă ajung la nişte rezultate senzaţionale. Am privit cu maximă plăcere documentarele American Chopper de pe Discovery, pentru că 1. ador “albinuţele” (sau bondarii, dacă e să discutăm despre agregatele cu herghelii întregi de cai putere şi 2. ador să văd oamenii talentaţi la muncă.

Trecând peste show şi bla-bla, ajungem la “sămânţă”: zeci de ciocane peste deşte şi sute de nopţi nedormite. Iar rezultatele se văd.

Şi cum umblam creanga prin Times Square, încercând să evit să intru în faţa camerelor foto (aşa cum şi restul de turişti sunt atenţi să nu-mi strice mie poza), ajung la un chioşc din ăsta făcut “ad hoc” de face reclamă la Air Force. Cică e Air Force Week.

Şi, tot învârtindu-mă să mai fac nişte poze cu “piaţa”, dau de asta:

Normal, ca tot omu’ privitoriu de Discovery, cuget pentru mine că agregatul ăsta custom made e demn de OCC.

Mda, se pare că am ghicit. Vă mai ataşez nişte “detalii”, că arăta de să leşini. Se tot oprea lumea s-o vadă. Partea nasoală e că se puneau să pozeze lângă ea, aşa că mai greu s-o prind “singurică”.

Ţevile de eşapament:

“Butelcuţa” de combustibil:

Vârful de pe aripa din faţă nu e chiar “pedestrian friendly”, dar arată super.

Asta era retrovizoarea. Şi o parte de ghidon.

Niscaiva “angrenaje” şi alte detalii tehnice.

Jucăria a fo’ construită pe “model” F/A-22 Raptor, pentru Air Force, şi a costat vreo 150.000 de washingtoni. Da, am o mare admiraţie pentru indivizii ăştia, care au pornit cu atelierul ăla amărât şi au făcut hăt bine jucării din astea de 100-200 de mii de dolari. Da, au sediul central în statul New York şi da, sunt o idioată că nu mi-am făcut timp să ajung şi pe acolo.

Mai erau şi chestiile astea mari şi gălăgioase. A pus unu’ în funcţiune măgădăul ăsta de A10 şi eram la 5 metri de el. Era să-mi cadă inima în chiloţi, la cum a sunat. Oricum, tot chopper-ul îmi place mai mult 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

15 Comments

  1. Eu am vazut episodul cand au facut motorul ala, dar nu e chiar nou, eu cred ca l-am vazut acum 2 – 3 ani. Masina e specific americana, o porcarie! 😀

    A fost fun, a? 😀

    • Am avut fun, asa se zice 😀

      Da, a fost misto de tot. Am urmarit destule episoade din serial, nu mai stiu sigur daca am vazut faza cu chopper-ul Air Force, dar am vazut destule. Si, sa fiu la 10 cm de una din operele lor de arta (ca sunt la cat de in detaliu se lucreaza), chiar a fost frumos.

      Nici pe mine nu m-au dat pe spate monster truck-urile alea, ca nu ma omor dupa asemenea masini. Culmea e ca mai multa lume se poza cu rahaturile alea supradimensionate, decat cu o motocicleta facuta atat de ingrijit.

      • dar pe Paul l-ai vazut? ta-su adica! mama ce as vrea un atograf de la ala si unu de la fiu-su ala de zici ca-i papadie cu parul ala. :)) Ala mai prostovan si gras si amuzant, Mikey! :)))

        usor offtopic, dar doar mie mi se pare ciudat numele lor de fam? Teutul? Zici ca-s moldoveni …

      • He he, au un nume ciudat, e clar.

        Erau doar aia de la Air Force, de isi faceau reclama. M-am tot uitat dupa “micutii” de la OCC, dar nu erau acolo. Iti dai seama ca ma infigeam una-doua.

  2. Munca si talent | Dojo Blog…

    Despre talent, munca şi rezultate “costisitoare”. O “întâlnire” în Times Square, New York, cu una dintre motocicletele custom realizate de Orange County Choppers (celebri datorita documentarului American Chopper de pe Discovery)…

  3. […] în Times Square o motocicletă realizată de Orange County Choppers, cei care apar pe Discovery. Realizată pentru Air Force, motocicleta s-a „întâmplat” exact când mă plimbam și eu prin buricul târgului, în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.