Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Trebuia sa ma fac instalator

Azi am avut o mică urgenţă: s-a dus pe copcă duşul, aşa că am fost de am cumpărat baterie nouă. 80 de lei. Am ajuns cu ea acasă şi l-am convocat pe masculul familiei să pună mâna la muncă. Nu avem chei şi unelte din astea, aşa că tată-miu a şi achiziţionat nuş ce fel de minune, de se poate folosi. Şi pune mâna pe robinetul de la contor, să oprim apa la noi în casă, nu pe toată scara. Şi începe să curgă de la ţeavă, fir-ar să fie de meşterul lui peşte care a “izolat-o”.

Începe clar scandalul, bunică-mea turbată că fii-su nu are talente din astea etc. Degeaba în explic că şi dumnezeu de punea mâna pe porcăria aia făcea arteziană, ea o ţinea ca gaia maţul că a născut un asemenea întortocheat. Am sunat deci la instalatorul nostru, care a venit cam într-o oră (avea o altă lucrare în bloc, aşa că i-a prins bine suplimentul). A mai cumpărat el nuş’ ce minune de vreo 11 lei şi a terminat munca în vreo oră aşa. Normal că a puşcat şi ălalalt apometru, să ştim o treabă, fază la care am ţinut morţis să-i dau bunică-mii pe la nas că a urlat la fiu-su amboluea.

La “decontare” mă anunţă că robinetul sau ce marea ei de treabă a folosit a costat 11 lei (a dat bonul pentru ea), că a mai pus una veche de la el. Deci 20 de lei. În total 190 de lei. Să pic peste biblioteca din sufragerie. Bunică-mea încă încerca să îşi revină din şoc că încă nu putea creierul ei să proceseze suma. Am plătit, am zis la revedere şi apoi am reuşit în câteva minute să ne revenim. Deci pentru o oră de muncă, instalatorul nostru ne-a luat 60 de dolari. Aprox. Mă apucă groaza, când mă gândesc că vreau să schimb ţevile de pexal din baie (să şi le bage unde nu dă soarele dobitocul ăla care a decis să punem aşa ceva pe coloană), iar peste ceva timp să renovez complet baia. Adică jos tot şi o luăm de la capăt. Păi nenea ăsta o să-mi ia mai mult decât “faianţorul” şi costul total al materialelor şi “mobilei” din baie.

Mi-s deci acum fără instalator, că mă arunc întâi în Bega şi după aia plătesc preţ de programator sau avocat unuia care strânge nişte şuruburi.

Dacă sunteţi din Timişoara şi ştiţi vreun instalator decent, care să nu te lase chior de lei, spamaţi vă rog comentariile cu nume şi numere de telefon. Chiar dacă nu sunt “oficiali”, că nici ăsta nu dădea bon. PS: dacă-l cheamă Vasile, e posibil să nu mă intereseze.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. :))) Dojo, dojo! Tu nu stii ca instalatorii si coafezele castiga cel mai bine in economia de piata (cam neagra) din Romanika? Sa te fereasca al de sus sa ai nevoie de un instalator, un zugrav sau un mester in general!

  2. Dojo, ai noroc ca nu a fost duminica: atunci te-ar fi taxat dublu! 😀 Se pare ca toata lumea are traume cu instalatori (electricieni, mecanici etc.)… :))

  3. Stiu si eu un prieten care a platit pentru a inlocui o bucata de teaza de plastic fisurata, lucrare de 20 min cu tot cu oprit apa de pe coloana vreo 80 lei, iar eu pe un inlocuit de furtun flexibil si alte chestii minore de vreo 45 de minute am platit 100 la altul….deci nu stiu, dar daca afli anunta-ma si pe mine. Oricum o sa urmaresc comentariile;)

  4. Am eu un articol de prin august când m-am apucat de reparații pe la noi prin baie. Baie de garsoniera ca sa fim intelesi din capul locului. Unde-am schimbat instalatia sanitara (adica vreo 3m de tevi de cupru puse, coturi si cotulete, robineti, canepa, material de lipit, toate cumparate din banii nostri – 600 de lei). Instalatorul a venit, mi-a spart juma de perete asa ca bonus, mi-a lipit alea pe acolo si pentru 6 ore de munca agale a cerut de la obraz inca 600 de lei. Pe care surpriza, nu i-a vazut si n-o sa-i vada in veci. Nu de alta da’ nu stiu prea multa lume care sa castige 100 de lei pe ora de munca. In plus a lasat si tevile strambe de m-am chinuit eu cateva ore sa montez bateria de la cada.

  5. Am patit si eu cand am avut probleme cu energia electrica si a venit o cunostinta si nea luat 50 lei pentru 30minute de lucru. credeam ca daca il chem pe el o sa ne faca gratis ca doar suntem prieteni.
    Acuma sa termin anu asta sa iau diploma si apoi ies si eu la taxat.

  6. Atentie cu tevile ascunse unde nu vede lumina soarelui. Ca daca ai parte tot de un instalator la fel ca si cel care ti-a pus apometrele te trezesti cu scurgeri prin pereti si trebuie spart tot.

    Daca gasesti un instalator bun e ok. E mult mai bine asa.

    Si pana la urma sa nu ne plangem. La noi a montat o masina de spalat in doar 2 minute pentru care a cerut 10 lei. Prostia a fost ca nu am avut cheie cu care sa desfac suruburile din spate si maicamea a si pus mana pe telefon sa sune instalatorul. Lucreaza foarte scump, dar garantie nu ofera niciunul.

  7. Dojo, bucura-te ca nu a fost un robinet sau o teava de calorifer. Ce ai platit tu ar fi fost floare la ureche ! 😀

  8. O uau…uau… 60 de dolari uau! Pai cam asa o sa ajungem, munca fizica o sa fie raritate si o sa se plateasca regeste, iar noi astia geeksii cu 20 de ani de invatat si dioptriile pana la genunchi o sa fluieram a paguba :))))

  9. Vobeam cu un meserias in constructii. Omul tencuieste, da gled, pune gresie si fainata, stie si cu polistiren, cu izolatii, in fine, mai multe, si e chiar bun pe meseria lui. Si imi spunea ca la o vila el a muncit 3 luni si a luat 1500 de lei. Instalatorul care a facut incalzirea si celelalte sanitare a muncit 3 saptamani si a luat 2000 de lei. Asa ca asta e. Nu toate meseriile sunt apreciate.
    Ce sa mai zic de un profesor de liceu, sau un medic incepator….zero finace.

  10. Intr-adevar, mare greseala cu pexalul! Lucrezi usor (se monteaza foarte repede), pocneste cu spor! Si-ti zic asta nu pentru ca as fi eu vreo dasteapta, ci pentru ca am tras cu urechea la leul meu, care a invatat instalatii la unul din locurile de munca. Acum se perfectioneaza in gleturi si montat ferestre de termopan.

    Imagineaza-ti ca inteligentii mei vecini au facut cu pexal coloana principala de la incalzire! In fiecare septembrie venea caldura, se oprea caldura, ca pocnea nenorocirea cand le era lumea mai draga si zugraveala mai proaspata. Acum am scapat de circ, caci ne-am incordat si 80% ne-am pus centrale.

  11. […] să ai loc şi de budă. Aşa că am duş la vană. Duş, care acum câteva zile m-a făcut să-mi blestem zilele, că am dat 80 de lei pe el întreg şi 190 de lei hoţului instalatorului ce mi l-a montat. Aşa […]

  12. Meekuu imi pare rau ptr tn…ala era carpaci care ti lea lasat strambe..se fixeaza in perete de dobitocul ala..toti tampitii care nu au de munca se fac instalatori…eu cu tata suntem instalatori…eu sunt a 3a generatie …si sunt pe cale sa devin inginer instalator daca Dzeu ma ajuta…fratilor…se fac cursuri…se invata…apoi devii instalatori….eu am un principiu….dak instalatorul nu parcheaza makr un jaf de masina in fata blocului …si vine cu “mitza biciclista ” sau pe jos cu trusa in spate….pe ala datil afara pe usa…dak iti mai bea shi 2-3 spritzuri…k asa e romanul serveste …ca e simtit ….va multumesc..ptr orice nelamurire aveti mailul meu sau ma gasiti acum in brasov 🙂

  13. Instalator specialist execut in cel mai scurt timp lucrari profesionale de instalatii sanitare,incalzire,ventilatie , civile (apartamente, case,vile,blocuri) si industriale (hale, depozite, birouri) ,reconditionari, servicii de mentenanta, service, montaje.Emaill:narcis_m_d@yahoo.com TIMISOARA 0722955807

  14. Rad si plang cand citesc comentariile voastre…..plang ca-mi aduc aminte de pataniile din trecut si rad vazand ca nu sunt singura patita. – am avut parte de instalatori batrani si cu experienta, de instalatori cu acte……fara acte….atat de buni ca intr-o casa cu instalatii de irigare gazon si altele…..aveam nevoie de interventia lor cel putin lunar (fie in casa, fie in gradina,fie la centrala in garaj…..etc). – am avut “surpriza” sa fiu nevoita sa strang din nou apa intr-o Duminica….. si cum niciunul din deja prietenii de familie nu mi-au raspuns la telefon, am fost nevoita sa sun dupa net….la intamplare, un alt viitor “prieten”.
    Spre surprinderea mea a ajuns destul de repede Duminica fiind, asta punandu-ma un pik pe ganduri (nu stiam daca de “bun” ce e raspunde atat de rapid solicitarii sau sa fi dat eu peste un tip ok?
    SURPRIZA – omul nu a vrut nici spritz, nici cafea…..a constatat, s-a dus la Brico a luat ce a avut nevoie, si-n doua ore (cu tot cu cumparaturi) a rezolvat problema. – atunci am vazut si eu cum arata o teava frumos “pozata” pe perete si bine fixata….. am zis ca omul o sa-mi ceara bani multi….ca lucrarea arata bine, dar din nou surpriza…. a cerut un pret mai mult decat decent.
    De atunci mi-a refecut aproape instalatia si chiar nu am mai avut probleme unde a umblat sau schimbat el ceva, nu mai stau sa pun mese…cafele si alte “racoritoare”, iar la pret este sub alti “meseriasi” pe care i-am cunoscut in trecut.
    Concluzia: – mai sunt si instalatori buni si de bun-simt……. chiar si in Bucuresti.

  15. Alina te rog frumos ajuta-ma si pe mine cu datele de contact ale instalatorului care te-a ajutat. – sunt intr-o situatie relativ asemanatoare cu a ta si chiar as avea nevoie de un instalator responsabil. Multumesc anticipat!

  16. Alexandru
    02/07/2013 at 17:43
    Alina te rog frumos ajuta-ma si pe mine cu datele de contact ale instalatorului care te-a ajutat. – sunt intr-o situatie relativ asemanatoare cu a ta si chiar as avea nevoie de un instalator responsabil. Multumesc anticipat!

    Scuze pt. reactia intarziata Alex. – in cazul in care-ti mai este de folos se numeste Florin, 0730447490, se deplaseaza oriunde in Bucuresti si Ilfov. Spor la treaba!

  17. Interesanta povestea cu instalatorii…Locuind intr-un cartier rezidential pe langa Bucuresti avem instalatorul cartierului care este un om de nota 10 – bea tot ce vede pe masa, in 10 minute fumeaza 3 tigari si este tot timpul ocupat. Pentru montajul unui WC suspendat m-a tinut incurcata 2 saptamani. Venea la 3 zile mai strangea un surub, ii lipsea nu stiu ce piesa mai disparea 3 zile pana cand m-am plictisit si am sunat un instalator recomandat de o prietena. Pe langa faptul ca noul instalator avea piese de rezerva la el tot a fost pus intr-o incurcatura deoarece instalatorul initial “a pierdut” clapeta cu ajutorul careia trag apa iar clapeta respectiva vine doar cu rezervorul. Insa noul instalator s-a descurcat si in 2 ore mi-a a dus clapeta fara sa platesc pretul initial al rezervorului.
    Cel mai socata am fost atunci cand a trebuit sa achit pentru faptul ca am primit factura si garantie fara sa le solicit (ma gandeam ca nimeni din domeniu nu lucreaza cu facturi si garantii) si surprinzator pretul a fost cu mult sub pretul instalatorului de cartier. Mai exista si firme care respecta regulile si au servicii de calitate. Succes in alegerea instalatorului!

  18. lucrarile le-am facut in ploiesti nr-ul de tlf este 0732584962 il gasiti la orice ora .

  19. Hop si eu in gura lupului! 🙂 Imi pare rau pentru experienta usturatoare la buzunar pe care ai avut-o (nu ar fi trebuit sa il lasi sa plece fara sa iti dea bon!).

    Intocmai ca in povestea Andreei, baietii nostri se lovesc des de mirarea clientilor atunci cand afla costurile mai mici decat de la…liber profesionisti pentru diverse lucrari (care la noi sunt si asigurate, by default).

    Speram totusi experiente ca a ta sa devina exceptii pe viitor si ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna si in domeniul nostru, ca ne-am saturat de bancuri cu instalatori pana peste cap! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.