Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Noaptea prin Praga

Acum câţiva ani, în drum spre Berlin, pentru Numismata (un târg de “monede” de se ţine anual acolo), s-a gândit “soarele” să face o escală în Praga. Aşa, vreo juma’ de oră, să mestecăm ceva mai consisten şi să-şi odihnească puţin picioarele, obosite deja de ore bune de condus din Timişoara.

Nu ştiu cum se brodeşte, dar, de fiecare dată când spunem că stăm “puţin”, plecăm aproape în zori. La prima incursiune ne-am trezit că găsim loc de parcare într-o zonă foarte cochetă. Nu ieşim bine din maşină, că vedem Charles Bridge. Deci ne-am oprit ca domnii în miez de oraş.

Am luat-o pe jos spre pod, traversându-l şi rămânând şocaţi de mulţimea de oameni ce se plimba pe acolo, chiar dacă ploua mocăneşte şi era frig. Am fost mereu prin octombrie (la început) şi mereu a fost seară şi destul de răcoare. Dar lume e destulă.

Am luat la pas partea centrală a oraşului de fiecare dată, pentru că “escala” se prelumgea  mereu. Partea nasoală e că nu am prins ziua acolo şi nici măcar ceva căldură (că io-s mereu cu frigurile), dar, din ce am înţeles de la alţii, care au vizitat oraşul într-o perioadă mai “turistică” a anului, nici nu ar trebui să ne dorim asta, pentru că ar fi prea aglomerat.

Cea mai frumoasă locaţie ni s-a părut catedrala “de pe deal”, pe care am prins-o la 2 noaptea. Noi şi dracu pe acolo.

Uite deci că, deşi ne-a lăsat cu gura căscată de fiecare dată, este un oraş pe care nu l-am “bătut” ca lumea. Am băgat sub nas însă mereu ceva gustos şi câte o berică Pilsner Urquell, favorita noastră. Mda, până şi eu am făcut efort să beau ceva bere.

Aţi fost prin Praga? Cum vi s-a părut?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

31 Comments

  1. Încă nu am fost în Praga, dar fiecare oraş din vestul Europei este demn de admirat, chiar dacă nu toate au asemenea construcţii grandioase, măcar pentru curăţenia lor. Şi oricum, fiecare are câteva atracţii, mai vechi sau mai noi, bine conservate şi puse în valoare, ceea ce la noi lipseşte, din păcate, căci am avea ce arăta.

  2. N-am foooost. :(( Inca. Ne-am propus sa evadam de ziua mea, da’ ziua mea e weekendul viitor si bani din parti, ca traim abia abia pana la salaire. Daaar, Praga e tot acolo si cand ajung cu cheltuielile la zi, ma gandesc serios la un weekend prelungit.

  3. În Praga m-a cerut domnul de nevastă. Este, pe departe, oraşul meu preferat, l-am bătut de la un cap la altul zile întregi.

    Îl recomand oricui ca destinaţie de city-trip.

    • Oh, ce misto chestie. se poate califica la rolul de oras de “cerut” ca sunt zone ca din povesti.

      • Da, plus că e orice altceva decât clişeu. Bine, pe mine m-a cerut în intimitatea camerei de hotel, căz avem oroare de exhibiţionism amândoi. Dar totuşi, la finalul unei zile în care ne-am rupt pantofii prin cetate.

  4. He, he, imi amintesc cum am stat si eu cu gatul intins si capul pe spate ca sa pandesc personajele alea care ieseau din ceasul din poza, la intervale fixe. Frumos oras, intr-adevar, iar berea Urquell… buna rau, mai ales la fabrica, unde exista si un restaurant la care se mananca traditional. Ce mai, Praga merita mai mult de o noapte, cu siguranta 🙂

  5. Cu siguranta isi merita denumirea de “orasul de aur”. E unul dintre orasele mele preferate, grozav ca atmosfera si tare placut la vizitat :-).

  6. N-am fost in Praga, il am pe lista, imaginile tale sunt super, la fel si scriitura. Eu am trait amaraciunea asta cu orasul “nebatut” ca lumea in Istanbul, stiu despre ce vorbesti, mai ales ca sunt atatea de vazut si ai impresia ca o viata nu iti va ajunge sa le vezi pe toate cum si cat ti-ai dori…

  7. acu’ vreo jumătate de oră a plecat de la mine un prieten la care de-a dreptul am “ţipat” pentru că a îndrăznit să spună că nu i-a plăcut Praga… şi uite că, imediat apoi, am găsit exact subiectul ăsta aici… Praga a fost pe lista mea de “oraşe de văzut înainte de a trage linia” (eufemistic vorbind)… la trecut, pentru că acum, după ce am văzut-o, simţit-o, admirat-o etc. am alte locuri de bifat:)… după ce doar am tranzitat-o de cîteva ori, am decis că trebuie să revin pentru mai mult timp, şi mi-am acordat un răsfăţ de 10 zile, timp în care am “vizitat” chiar şi periferiile oraşului (unde e exact ca în Calea Şagului!)… este un oraş minunat, însă, pentru evitarea depresiilor, le recomand celor care nu au vazut-o, să nu meargă fără persoana dragă lor (alta decît mama)…

    • Cora, sa ii blestemi si din partea mea. Auzi, tu, sacrilegiu 😀

      Misto ca ai apucat sa stai mai mult pe acolo, cred si eu ca Praga trebuie luata frumos la picior, pentru a avea toate informatiile. Pentru noi a fost mai mult un teaser.

  8. Am vazut Budapesta, Viena, Salzburg si Munchen, toate extraordinare. Mi-am propus sa vizitez si Praga dar niciodata nu s-a gasit timpul necesar. Acum am timp dar nu mai am bani.

    • Miha, bun venit pe blog. De acum comentariile iti vor intra direct 😉

      Din lista ta nu am Salzburg, in rest le-am vazut pe restul. Absolut superbe. Am Munchen-ul tare de tot la suflet, dar si Viena si Budapesta sunt magnifice

  9. Salzburg-ul e preferatul meu. Merg in fiecare iarna la ski in Austria si mai dam o tura pe la magazine ca au reduceri mari, reduceri adevarate. La ZARA de exemplu, dupa 15 ianuarie blugii sunt 9,90 euro, ci mai scumpi, tricourile 5 euro… astea reduceri.

  10. Praga, “Orasul magic”, “Orasul celor o suta de turnuri”, “Orasul de aur” sau “ Parisul estului” un oras cu adevarat european pe care nu trebuie sa-l ratati.
    @Mihaela: Austria este preferata mea cand vine vorba de shopping. Am fost si in Salzburg si da, ai dreptate, reduceri peste reduceri, preturi accesibile.

  11. Sper sa ajung candva si pe acolo, de craciun planuiesc sa ajung prin paris sau viena. Mai sigur paris ca viena am vazuto deja.

  12. Nu am fost. Climatul e in general asa cum se vede prin poze? Am tot auzit ca e fain la Praga, s-ar putea sa ma duc cu scoala, la un targ de firme, daca reusesc sa fac o treaba buna pe faza de oras.

  13. ai nevoie de cateva zile sa vezi intradevar Praga. mi se pare una din cele mai frumoase orase europene. poate ma voi muta vreodata acolo. i wish 🙂

  14. Praga a ramas orasul meu de suflet. A fost absolut magic . Gulasul, strazile, berica facuta ad hoc….Chiar ieri vorbeam cu un amic care isi amintea de minunatiile din Praga! M+ai facut sa+mi amintesc si sunt ..uuuuuuu 🙂

  15. De la primii pasi iti dai seama ca orasul este pregatit sa-si intampine turistii, centre de informare, placute, semne, totul te ajuta sa iei contact cu orasul, daca nu il cunosti. Desi aglomerat si plin de turisti, orasul este unul dintre cele mai curate si ingrijite pe care le-am vazut prin Europa. Il recomand, este o destinatie de vis mai ales pentru o luna de miere.

  16. Ce sa zic … parca peste Viena nu ar fi daca ne gandim la ce poti face la Viena in afara de plimbat pe strazi, dar intr-adevar Praga e de departe cel mai frumos oras in estul Europei 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.