Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu platesti 75 de dolari, lasam sa-ti arda casa!

Săptămâna asta a fost mare nebunie pe “internaţional” cu o ştire despre un amărât ce a uitat să plătească la Pompieri taxa anuală de 75 de dolari (în localitatea aia serviciul se pare că nu e “prins” în restul de taxe). Casa lui a luat foc (bun, era un trailer, dar tot casă este, dacă nu are altceva), pompierii au venit, au notat că are restanţă şi au admirat lejer cum se face totul scrum, inclusiv nişte amărâte de animale (3 câini şi o pisică).

Atitudinea pompierilor pare-se rezultă din nevoia de a “da o lecţie”, dar, pentru 75 de dolari, cât era taxa, omul a rămas fără nimic. Există clar voci care susţin ideea că puteau să îl taxeze cu vârf şi îndesat (penalităţi de întârziere, costul operaţiunii etc.) şi tot dădeau o lecţie. Că-l ardeau cu 500-1000 de dolari şi niciunul din oraş nu mai uita să plătească taxa respectivă.

Personal înclin spre aceeaşi variantă, mai ales că ni se întâmplă multora să uităm să plătim câte ceva. Mi se pare deci OK să mă arzi cu penalităţi, dar să vii să stai să te uiţi cum îmi arde casa, e prea mult. Mai ales că omul nu era rău-platnic în sine (a plătit anii anteriori, doar anul curent l-a omis) şi a oferit să plătească orice ar cere pentru a-i salva casa. Toată ştirea e aici, să nu vorbim discuţii.

Voi ce spuneţi? cum era corect?

[poll id=”8″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

32 Comments

  1. Din cate am inteles eu ideea era ca tipul a refuzat sa plateasca banii aia, nu ca a uitat. E o distinctie.

    In oricare dintre cazuri, oricum zic ca ar fi trebuit sa-l taxeze, dar sa-i salveze casa. Numai ca, daca e cum zic articolele peste care am dat eu, si-a cam facut-o cu mana lui.

    • “I just forgot to pay my $75,” Cranick told ABC News. “I did it last year, the year before. … It slipped my mind.”

      Nu vad nimic aici care sa spuna ca a refuzat, mai ales ca platise an de an.

      • There is a lot more information about this out there from other sources

        According to the Mayor of the Town involved

        1. The policy is if there is human life at risk, the department responds and rescues, but only fights the fire enough to effect the rescue
        2. This person did not “forget” to pay. The fire department called him in August to tell him that they had not received his payment and he would not receive fire protection until he did
        3. In an earlier interview, the guy said “I knew I didn’t pay, but I thought they would come anyway”. Now in interviews he says he forgot
        4. Fire Service should be tax based, but in Tennessee, to put a new tax in place, like a fire protection district, requires a positive vote in favor of the tax. For 20 years, this County has regularly voted against such a tax.
        5. The Community of South Fulton, who’s fire department responded, is located in Kentucky. So not only do you have a city fire department responding out of their protection area, they are responding into another STATE.”

        De aici: https://idle.slashdot.org/story/10/10/06/1332252/Firefighters-Let-House-Burn-Because-Owner-Didnt-Pay-Fee#commentlisting
        Mai sunt si alte comentarii care spun acelasi lucru.

  2. Aseara la emisiunea lui Bill Maher s-a discutat chestia foarte fain. Una dintre intrebarile ce s-au pus a fost “ce se facea departamentul de pompieri daca, dupa ce a ars casa omului, se descoperea ca a fost doar o eroare umana, si ca de fapt el a platit taxa si are si chitanta?”
    Incerc sa gasec undeva particica respectiva de emisiune….

  3. Bai, astia-s tampiti? Cum sa lasi casa rulota aia sa arda? Pura idiotenie! Stii… imi trec acum prin filmele americane. Acele filme unde sistemul de invatamant “da roade” sau cum sistemul lor medical e un univers cu ponei si curcubee, intelegi ideea. De fapt, opusul se intampla in tara aia. Pe langa faptu’ ca pana la Obama nu stiau cine le e presedinte mai lasa si casele oamenilor sa ia foc? Da’ unde-i umanitatea din oamenii astia? Idioti.

  4. Dojo mama, iti lipseste o optiune in poll 🙂 “daca a refuzat expres sa plateasca, si-a facut-o cu mana lui”

    Ma gandesc ca-s cam la fel oamenii peste tot, ca natura. Eh, daca nenea asta s-a gandit ca traind in rulota nu merita sa dea banii aia, ma gandesc ca o fi avut restante cumulate. Mari, multe si grase. Pe care oricum departamentu’ de pompieri nu le putea recupera nicicum. In felul asta, ce sens ar fi avut sa-i stinga casa si sa-i incarce si alte penalitati in plus, daca banii aia oricum nu ar fi fost recuperati si/sau incasati in veci?

  5. Nu mai bine il punea la plati suplimentare si se alegeau si ei cu ceva, asa pe langa faptul ca un om si-a pierdut casa au pierdut si ei bani.

  6. Nu se potriveste deloc cu imaginea pompierului care urca 22 de etaje sa salveze din foc o pisica…Doar n-o plati si aia taxe. Mie mi se pare ca stirea asta are o semnificatie mai adanca…S-a descoperit un pic gunoiul de dupa usa, prezent si la ei !

  7. Hmm e patetic cat de multe conflicte apar din privința banilor. Puteau macar sa ii salveze casa si daca tot erau interesati de bani sa ii ceara taxa dupa.

  8. Si daca omul era in casa, il lasau sa arda acolo? SUA pentru mine nu e un exemplu de urmat in ceea ce priveste serviciile sociale.

  9. Misiunea unui pompier este, ca și a unui polițist, și a unui doctor, cel puțin, să răspundă când e chemat la datorie. E ca și când ai lăsa un om să moară pentru că nu și-a plătit asigurarea medicală … mă rog, e o diferență între oameni și lucruri materiale, dar ca principiu. Și eu cred că se puteau uita la bani după acea, eventual să-l sancționeze, că deh, se mai întâmplă, oameni buni. 🙂 Mi-a plăcut răspunsul Ionelei, foarte bine subliniată perspectiva chitanței uitate.

  10. Rulota ca rulota dar pentru alea 4 animale amărâte le turnam benzină pe mașina pompierilor și le dădeam și eu foc. Și nici nu era nevoie să fie animalele mele…

  11. Acu’ ca i-a ars rulota complet poate ia de la asigurare mai multi bani. Daca-i stingeau pompierii rulota dupa ce a a rs, sa zicem, 30%? Ii platea asigurarea 30% din valoarea rulotei si aproape sigur iesea in pierdere. Asa macar primeste 100% despagubire. Daca n-o fi “uitat” redneck-ul sa se si asigure…

  12. Cum sa fie corect? Pe principiul asta, doctorii trebuie sa lase oamenii sa moara la urgente, politistii sa stea nepasatori cand vad un om talharit si tot asa. E incredibil ca s-a intamplat asa ceva.

  13. N-am chef sa caut acum, da’ io retin ca fiul tipului avusese si el un incendiu acasa la el cu cateva luni inainte, din fericire micut si deci stins cu ajutorul vecinilor. Nici atunci nu si-o amintit tac’su?

    Besides, parca incendiul o inceput din curte si s-o intins gradual inspre casa. Vecinii, nimic?

  14. Măi, io nu ştiu. Poate că trebuiau să stingă incendiu, poate nu. Dar pe alea 4 suflete trebuiau să le scoată de acolo şi dup-aia puteau să se uite liniştiţi la cum îi arde rulota. Mă mir că nu s-a autosesizat Protecţia Animalelor de la ei, mai ales că au şi o Poliţie a Animalelor.

  15. daca stingeau incendiul, poate la fel procedau si altii “uitau” sa plateasca pentru ca oricum aia vin si sting. de acum sunt sigur ca ceilalti vor plati in avans, sa fie siguri ca nu vor pati la fel. puterea exemplului e mai mare decat orice penalizare

  16. avand in vedere ca nu era rau platnic, trebuia sa ii salveze casa. am votat Era normal să încerce să-i salveze casa oricum. Ne împiedicăm de 75 de dolari?

  17. Si mai spuneti ca nu traim intr-o lume minunata. Cand se ajunge ca cineva sa ajute numai cand e platit, cel care “ajuta” are o mare problema.

  18. Stingerea incediilor mi se pare un serviciu social. Că avea bani, că a uitat sau mai știu eu ce, un minimum trebuia făcut. Prea mult capitalism strică.

    +1 pt Meekuu

  19. Mda…si mie-mi pare ca puterea exemplului e sfanta !!! In cazul de fata americanii au exemplificat mirobolant de ce Darwin a avut dreptate .

  20. Inca nu stiu exact ce a fost acolo(o sa incerc sa aflu mai multe amanunte),dar cu siguranta nu a fost rea-vointa!
    Ce-mi place mie cand generalizati !Asa este, toti americanii sunt niste idioti!Asta suna ca si in povestea cu strugurii si vulpea! Hai sa generalizam atunci,si sa spunem ca toti romanii au IQ-ul cat temperatura camerei!Asta dupa ultimul sondaj,unde cika Romania este pe ultimul loc la inteligenta in Europa!Nu,nu este asa,dar da bine sa ii facem pe altii idoti ,nu?
    Acum cateva saptamani,m-am trezit din cauza fumului din dormitor.Cand am iesit afara pompierii erau la mine pe driveway.I-am intrebat ce s-a intamplat,si mi-au zis ca vecina a uitat cuptorul aprins . Casa ei este in spatele dormitorului meu,d’aia si fumul ce l-am simtit! In momentul in care detectorul de fum a inceput sa piuie,cineva a sunat la 911.Io nu…ca dormeam bustean:) Au venit cu un aparat care scotea fumul din casa.Daca au venit pentru asta(2 masini de pompieri,paramedics si 2 masini de politie),imi inchipui ca pentru un foc serios ar fi facut la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.