Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Obraznicie de moderator TV

Cu toate că eu sunt total ruptă de orice înseamnă TV sau politică, nu toată familia îmi împărtăşeşte pasiunea pentru un asemenea comportament “autist”. Aşa că, mai mult fără voie, tot aud din sufragerie generice, dezbateri şi isterii. Un lucru este constant la toate dezbaterile din care aud frânturi de conversaţie, până urlu “dar mai daţi rahatul ăla mai încet”: vocea de “şmirgel” a moderatorilor TV. În special madamele, că astea au probabil şi avantajul PMS-ului.

Am zero respect pentru fauna noastră politică, unii nu merită nici un scuipat, dar până la urmă e vorba de nişte funcţii pe care, de bine de rău, le ocupă urangutanii respectivi. Şi, când vine la tine în emisiune Matelotul, oricum e de urât sau de blamat, e totuşi Preşedintele unei ţări. La fel mister Boc şi restul de indivizi. Nu spune nimeni că-s străluciţi, că dezinteresul meu pentru politică nu este pentru că aş aprecia enorm oamenii de la conducerea partidelor şi a ţării, dar, oricum sunt, au totuşi nişte funcţii. Şi nu poţi vorbi cu ei ca şi cu Maricica de vine să-ţi spele buda în fiecare joi.

Se discută normal vreo 2 minuţele, după care duduia (am zis deja că astea par chiar mai isterice) începe să ridice vocea. Şi să-l ia pe interlocutor de perciuni, de parcă e Isoscel cu un elev prost la matematică. “Staţi puţin”, “Un moment” .. vocea se ridică tot mai mult şi interlocutorul e pus la zid ca un hoţ de găini. Dacă încearcă să îngaime ceva pe lângă subiect, mai primeşte un “staţi puţin” să nu se creadă pe tarlaua lu’ ta-su. Mai există şi unii care pornesc la un contra-atac şi “tolcşoul” se transformă în K1.

Majoritatea însă, pe lângă că se învârt în jurul cozii şi nu-s în stare să dea un răspuns normal, sunt atât de răhăţiţi pe ei, de ai impresia că asişti la un interogatoriu de tip Secu’, nu la o emisiune TV cu INVITAT. Că de fapt proştii sunt invitaţi.

Au rămas oamenii noştri politici (şi nu doar) totalmente fără ouă de stau drepţi în faţa moderatorilor TV de parcă-s în faţa Sfântului Petru? Chiar aşa “datorii” au faţa de vreun mogul sau aşa serviciu mare li se face că apar la TV de stau ca boii să fie biciuiţi? Sigur îmi scapă ceva.

Se discută mereu urlat aproape. Ăla nu răspunde, poate se mai dă şi deştept şi o ia pe ironii, moderatorul nu mai poate de grija lui şi îl ia la palme verbale. Ieri o dudie (Firea sau naiba ştie care dintre isterice) urla la invitat că are chef de miştouri. Io la faza aia mă ridicam şi-mi băgam picioarele în ea de emisiune. În altă dezordine de idei, cuget că te duci la o televiziune să vorbeşti, deci să şi răspunzi la nişte întrebări. Dacă ai chef s-o dai cotită, stai dom’le acasă şi nu te mai afişa pe post făcând spectacol.

Din ce ştiam io, la teleleu te uiţi uneori să te deconectezi şi eventual să te mai şi informezi. Păi 2 minute de emisiunea lui peşte şi simt nevoia să-mi împuşc familia. Ce deconectare? Ce informare? Urlete, isterii, nesimţire. Culmea-i că lumea se şi uită, că şi ai mei zici că dau teză din subiectele discutate, de nu se mai satură de rahaturile astea.

Tot mai bine cu documentarele mele şi serialele. Măcar, dacă tot ard aiurea neuronii, mă şi distrez.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

29 Comments

  1. Hahaha, mi-a placut faza cu “autismul”. Si la mine se intampla la fel, eu inca sunt si mai fericita: exista cate un televizor in fiecare camera! Ma gandeam sa le iau unul de Craciun si pentru baie, sa nu piarda nimic.

  2. S-ar zice ca e o boala psihica, ceva, o dependenta ori manie. Sunt oameni care dau dimineata drumul la tv inainte de a merge sa faca pisu 🙂 Dupa mine, cele mai proaste emisiuni sunt talk-show-urile, emisiunile de divertisment si stirile. Adica aproape tot ce vezi la televiziunile romanesti. Exceptiile confirma regula, nici nu le mai pomenesc,orea sunt putine.

  3. Eu nu ma mai uit la tembelizor de vreo 7 ani. Inainte de asta, am fost la facultate, ceea ce inseamna ca vreo 4 ani nu prea am avut acces la sticla frumos colorata… Deci, per total, vreo 11 ani de cand sunt “autista” din acest punct de vedere. Nu-mi lipseste si mai mult, uitatul la TeVe e o chestie de care te poti dezobisnui…

  4. Pot să fac şi eu mică, mică observaţie? Era o întrebare retorică. Cu Maricica vorbeşti la nivelul ei. Adică, dacă Maricica ţi se adresează într-o limbă română cursivă, corectă şi îngrijită (poate că vrea să vorbească despre soarta urşilor panda sau despre noua statuie a lui David), nu ai nici un motiv să îi răspunzi în doi peri, doar pentru că ţie ţi-e lene să ştergi wc-ul (o metaforă, bineînţeles). Nu?

    • De acord cu tine. Dar la ce fitze au in cap damele astea, cred ca si cu parintii lor vorbesc ca si cu niste sclavi 😀

      • Eu zic că în momentul în care politicienii se duc acolo şi totul se transformă într-o cocină, se fac şi ei vinovaţi. Din păcate, politicienii nu-şi permit să refuze invitaţiile la televiziuni, deoarece pentru asta trăiesc. Nu poţi să faci politică şi să apari doar în revista Cutezătorii.

  5. ma bucur sa vad ca exista multi “autisti”. eu sunt acuzata permanent ca nu ma intereseaza ce se intampla in jurul meu.
    atmosfera asta de iritare se transmite si in publicul privitor, parca toti stau pe praf de pusca. sar sa-ti ia gatul pt orice nimic,la coada la factura de cablu,la intersectii,in orice discutie.

  6. problema ma depasteste pt ca de 2 luni n-am tv. de fapt n-am cablu tras (nici net acasa). iar inainte de asta ma uitam doar la cate 1-2 filme pe saptamana si 2-3 seriale in acelasi intervat. (cel mai probabil tot la asa ceva o sa ma uit dupa ce ma conectez) ok, recunosc nu am ajuns pe canalele astea stiintifice, n-as putea spune exact de ce pt ca la un moment dat, acu’ niste ani am urmarit cu pasiune un serial pt discovery.
    cat despre politica si alte chestii: din cand in cand 1-2-3 (maxim) ori pe luna mai vedeam niste stiri (s-a intamplat aia si aia), in niciun caz “tocsouri”. mama, venita in vizita, era sa intre in sevraj ca n-aveam fixata antena 3. abia gasisem realitatea, fixata pe un canal (numar, frecventa, ordine, nus’ cum sa zic) imposibil de tinut minte (ma gandisem eu ca n-o fi foc sa fixex si un canal de stiri ca poate vin ai mei si plang). deci nu stiu cum se comporta duduile pe la “tocsouri” dar pare naspa. cat despre politicieni, din cate am vazut eu, nu e unul care sa stie/sa poata sa raspunda strict, concis si la obiect unei intrebari. toti o dau cotita.
    ps. voi stiti ce bine e fara tv?!

  7. Ah… deja fac 2 ani fara Tv si e asaaaaa de bine!
    Nu stiu de ce te miri ca tantile si nenii aia se poarta ca la usa cortului… obraznicia face audienta.

  8. Cred ca Firea s-a tranformat in ceva nasol, un nervoso-sapiens, ceva, ca altfel nu-mi explic. Referitor la obraznicia acestor prezentatori de emisiuni tv, sau radio, sau simpli ziaristi, eu trag concluzia ca ei cam vor sa fie bloggeri, sa aiba un cuvant de spus 🙂 Din pacate, in ultimii ani ei nu s-au preocupat de brandurile personale, deci numele lor nu transmit mare lucru.

  9. mai pana la urma ei sunt produsul nostru … a celor care le facem rating … da e nasol, e nasol sa recunoastem ca asta suntem noi ca si popor … asta e mentalitatea noastra … iti dai seama ca toate kkturile astea de prezentatoare/prezentator au acest comportament din cauza ca asta cere publicu’…

    • Nu este produdul NOSTRU, nu ma regasesc in categoria celor care fac rating unor emisiuni de toata jena. E maxim produsul LOR, al unor oameni fara personalitate si scrupule, interesati doar de scandal si cancan.

  10. e al doilea an cand “sticla” a disparut din viata mea, sta linistit acolo si merge pe boomerang, cartoon & others. am lista mea imensa de seriale si nu simt deloc nevoia se a fi un numar in ratingul populatiei care vizualizeaza Badea & Comp.
    pacat ca Discovery/Travel nu se poate vedea online, sau poate n-am cautat eu suficient de atent.

  11. Pai asa ii lumea de cand ii facuta “circ si paine” sa le dai la oameni, ca pe vremea “romanilor”

  12. Şi eu am renunţat de câteva zile la sportul ăsta de a sta cu urechile ciulite la talk-show-urile politice. Discuţii interminabile fără niciun rezultat, ba chiar te ridici mai stresat din faţa TV-ului. Dintre toate moderatoarele, cred că Dana Grecu le întrece pe toate, apoi mai este una antipatică la Realitate, nu ştiu cum o mai cheamă.

  13. politica si televizunea, cred ca am mai zis, sunt mana in mana. si pana la urma, pana si reclama negativa e tot reclama 🙂

  14. Poastarea ta este ok intr-o tara normala, cu televiziuni normale, cu politicieni normali.

    Daca ai vedea 1 saptamana emsiunile cu pricina, ai intelege de ce se vorbeste asa. Pentru ca acei “invitati” sunt aceiasi zi de zi. Nu sunt “invitati”, ei sunt politrucii de serviciu. Asa cum inainte de 89 erau propagandistii care ziceau ca totul e roz si marele conducator e ok, asa si azi sunt aceeasi specie prezenta.

    Ridicatul tonului nu e binevenit, dar cateodata, cand vezi diferentele intre vorbe si realitate spuse cu seninatate iti vine sa ii iei de gat pur si simplu. Eu ma uit la ei cam 3-4 minute saptamanal cand schimb canalele, dar e destul ca sa ii vad asa cum sunt: ipocriti si mincinosi. Sa nu se inteleaga ca eu iau apararea cuiva. Dar moderatorii sunt tot romani si nici ei nu sunt altfel decat acest popor.

    Ca precizare suplimentara pentru curiosi: nu invitatii vin acolo pentru ca vor. Ei sunt trimisi de partide. Tembeliziunile fac invitatii la departamentele de presa de la partide si de acolo sunt trimisi pe sticla “cine trebuie”.

    • Nota: tot ce am scris mai sus despre politruci e la fel indiferent de partid: pd, psd, pnl sau orice alt grup. Rar apar profesionisti in aceste mocirle verbale, dar si atunci ei sunt acoperiti de propaganda.

  15. Ca moderatori asa si trebuie sa fie: incisivi. Totusi, multi l-au votat pe Basescu pentru ca prea era criticat, “saracul” de el. Ca fapt divers mai spun un singur lucru: Romania va iesi din criza in 2015, minim.

  16. Pai asta e boala de la Antena si Realitatea. Poate primesc bonusuri pentru ca sunt cainosi. Dana Grecu sigur ia fiindca e catea :))

  17. Ai mai amintit o data intr-un context de istericale de la tembeliziune.Dintre toate cea mai tupeista este Vranceanu Firea, ca doar de aia este actionara la Antene.
    La Realitatea e Oana Stancu , parca, si exemplele pot continua.Discutii civilizate nu prea exista.

    Ma uitam la astfel de emisiuni cand mai vedeam cate un analist de bun simt care chiar daca critica , nu deraia de la politete si de la cei 7 ani de acasa.

    Cel mai mult imi placea emisiunea “Cap si Pajura” cu Emil Hirezeanu si Cristian Tudor Popescu.

  18. Exact asta si doresc domnii de acolo: lumea trebuie sa fie dezgustata de politica, sa fie dezinteresata astfel incat ei, SINGURI sa faca tot ce vor in Romania. Caci daca populatia devine interesata de soarta tarii e vai de ei. De fapt e acelasi antic Divide Et Impera. Cititi “Herjeu, Radu – Tehnici de propaganda, manipulare si persuasiune in televiziune” si veti descoperi ca nimic nu este lasat la voia intamplarii cand estye vorba de mentinerea puterii prin indobitocirea maselor.

  19. De asemenea, aceasta “libertate a presei”, aceasta infestare a zonei mediatice cu sute de titluri de ziare, zeci de posturi Radio-Tv, de fapt este o cenzura subtila: exemplu concret?!? In ’89 un anunt important, primordial pentru oameni la Tvr era urmarit de o natiune intreaga, oamenii s-au grupat cu miile pentru a apara sediul televiziunii de teroristi( desi ei se aflau in interior :)) ). Chemati astazi masele la un mitting de protest prin intermediul unui post Tv si veti vedea diferenta, s-ar putea sa fiti singur pentru ca va adresati unei cote din rating de 1-2%. Vointa populatiei a fost cenzurata prin multiplicarea surselor de informare mai mult sau mai putin libere…un paradox real.

  20. ai dreptate cu o singura exceptie: presedintele sau boc nu merita niciun scuipat, daramite respect.functiile pe care le au se datoreaza unor circumstante la care nu au participat toti cetatenii acestei tari, tu se pare ca esti unul din votantii lor. Cat despre tv ul din Ro,asa e , nu e bine sa te uiti, ai raison.Mai bine nu va mai uitati deloc, eu asa fac.

  21. Cind cineva porneste televizorul, eu ma duc intr-o alta camera si citesc o carte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.