Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Fat Matt’s Rib Shack

Ca orice călător fără probleme “ponderale”, am consumat destule tâmpenii prin Obamaland. De la onion rings şi hamburgeri, la hot dogs şi tot felul de drăcii de pe stradă sau de prin câte o locaţie de nutriţie personală. Dacă în vară am ajuns câteva zile şi în Sud, era păcat să mâncăm de la Mac. M. fratele prietenului din NY şi gazda noastră din Atlanta, ne-a propus în ultima seară acolo să mâncăm ceva “sudist”. Cum restaurantul pe care îl avea în minte s-a închis, i-a venit ideea să ne ducă la unul foarte cunoscut şi iubit de localnici, Fat Matt’s Rib Shack.

Care “cocioabă” chiar arată ca atare. Un fel de “cantină studenţească” într-un garaj. Local pe care teoretic nu ai da 2 lei şi, dacă ai o urmă de snobism măcar, ai strâmba nasol din nas la ideea de a “cina” acolo.

Când intri, ideea de fast-food muncitoresc se menţine. Este curat, dar sărăcuţ şi foarte înghesuit. Şi de obicei plin de lume, de nici loc ca lumea nu prea ai. Normal, nu există ospătari “obişnuiţi”, te duci să comanzi şi vii la masă cu mâncarea.

Pe pereţi sunt poze cu “celebrităţile” de le-au călcat pragul, plus o colecţie de bluesmani, iar în spate este o scenă minusculă unde se cântă. MUZICĂ. Live, fără fiţe, fără pretenţii. Noi am prins 3 rednecşi ce cântau divin Cream, Zeppelin sau BB King. Incredibil de bine cântat, muzicieni fără yachturi şi vile de milioane de dolari, care cântă mai bine decât primii 10 “artişti” ai momentului luaţi la grămadă. În alte vremuri oameni de genul ăsta mai aveau o şansă, acum, dacă nu-s blonde şi cu nuri cu 2 numere mai mari decât normalul, cui să-i pese de ei?

Divin, ce să zic, am ascultat muzica aia şi nu-mi venea să cred ce se întâmplă. Muzică ce a picat excelent pe lângă mâncarea servită acolo.

Apoi mâncarea a fost şi ea de pomină. Preţuri absolut decente şi nişte “coaste” de să lingi şi masa. Nu am stat să gândim ce bombe calorice sunt, adevărul e că, la cât de bune au fost trebuia să fie şi imorale, ilegale, plus să îngraşe, după cum sună zicala.

Cam aşa a arătat şi ce am comandat noi. Fasolea scăzută era gătită cu ketchup şi tot felul de arome, pe coaste era iar un sos din ăla de-ţi ploua în gură. Mâncare foarte simplă şi la obiect, gătită magistral.

Mai multe poze, plus recenzii pozitive, găsiţi pe Yelp, de unde am “furat” şi eu pozele, că ambii deştepţi care suntem am plecat de acasă fără aparate. Că doar ce să pozăm … Au şi site, probabil făcut acum 20 de ani, când s-a deschis şi locaţia.

Oricum, un exemplu foarte clar că nu ai nevoie de pretenţii, lux şi fiţe, dacă vrei să oferi nişte mâncare bine gătită la un preţ de bun simţ.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Arată bine “cantina” aia dar şi mai bine arată costiţa 😀
    Gata, astăzi fac fasole cu costiţă!

  2. Ramona, cred ca asta e motivul cel mai important pentru care revin zilnic la tine: nu ai retineri in a emite si a sustine idei de bun simt, la care fitosii stramba din nas. Ai dreptate 100%. E cu mult mai important sa mananci si sa te simti bine, decat sa mergi in localuri pretentioase unde s-ar putea sa-ti stea mancarea in gat, ori, si mai rau , sa n-o mananci de ciudata ce e 🙂

    • Multumesc pentru apreciere 🙂

      Iti spun sincer ca mi-ar placea sa “testez” mancarea intr-un local din ala de prim rang. E clar ca nu m-as simti chiar in largul meu, sunt totusi un om simplu pana la urma, dar ar fi interesant de vazut cum se face ‘culinarul’ la nivelul respectiv. E si la fel de adevarat ca palatul meu e prea ‘traditionalist’ incat sa se bucure de multe feluri din alea mai exotice.

      Ideea este insa ca, daca mergi sa mananci, mergi sa … mananci. Chiar daca Rib Shack-ul nu este 5 Seasons, mancarea este excelenta. Si asta conteaza. Nu e murdar inauntru, nu gasesti sobolani in mancare, deci nu e insalubru, doar lipsit de un lux inutil pana la urma.

      Plus ca, desi poate ne-am permite sa dam cateva sute de dolari pe un meniu la un restaurant de fitze, mi-ar sta mancarea in gat, sincer. Ar fi chiar bataie de joc. Daca poti manca si in NYC cu 20 de dolari, e pacat sa dai 300 doar sa te simti “grandi”.

  3. arata foarte bine costita aia. Nu prea cred ca mai tii cont de calorii si alte prostii in momentul in care o vezi, eu deja ii simt mirosul

  4. Chiar si in Canada sint multi care nu gatesc acasa si prefera restaurantele. Asa ca pentru ei nu conteaza localul in sine ci mincarea. E buna, mai trec pe acolo..daca nu pauza.

  5. Post-ul asta ar fi picat la fix pe foodcrew.ro 😉

    Cred ca la fel cum se foloseste NSFW, ar trebui sa existe un NSIH (not safe if hungry) pentru posturile cu mancare delicioasa 😛

  6. Daca si-ar modifica un pic infatisarea poate ca ar prinde mai multi clienti. Cert e ca mie mi s-a facut foame.

  7. Da. Nici un alt local nu mi-a ramas in memorie drept un loc unde te simti cu adevarat bine: mincare yummy, muzica… ce sa zic? muzica la mama ei acasa… apoi mincat fara fazoane (jumate din consumatori sint negri)deci nu servet la git, coate lipite de corp si cartea tinuta pe cap, pale ale remarcabil (de fapt acolo am baut prima oara “bere” din aia. Cu siguranta lucrul cel mai reprezentativ pentru Sud a fost Fat Matt’s… Sper sa mai trecem pe acolo…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.