Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

30 Rock (2006)

După ce şi-a petrecut destul timp prin NBC, lucrând la Saturday Night Live, Tina Fey a venit prin 2002 cu ideea de a pune la punct un sitcom despre munca în departamentul de ştiri. Peste ceva timp ideea a fost schimbată, dar show-ul a fost acceptat. În loc de ştiri, 30 Rock ne va duce în culisele unei emisiuni live de “divertisment”, The Girlie Show, pentru care Fey a cooptat-o pe Jane Krakowski.

Pe Jane o ştim din Ally McBeal, e secretara “sexoasă” şi mereu pusă pe cântat. În 30 Rock joacă rolul unei “vedete” de televiziune, Jenna Maroney, destul de prostuţă, dar totuşi prietenă bună cu Liz Lemon (aşa cum apare Tina Fey în film). Pentru că trebuia ceva mai mult condiment, Fey îi implică în proiect pe Tracy Morgan, coleg la SNL, ce va juca rolul unui actor “nebun” pe nume .. Tracy Jordan.

Serialul începe cu o mare schimbare la The Girlie Show. Cum rating-ul nu arată senzaţional, noul şef, Jack Donaghy (Alec Baldwin), dă totul peste cap şi-l angajează pe Tracy Jordan, spre groaza celor două orfeline, ce au condus până atunci destinul show-ului. După cum puteţi bănui, schimbările sunt primite cu istericale şi rezistenţă, dar Donaghy chiar nu e individul pe care să-l impresionezi atât de uşor.

Tracy Jordan este de-a dreptul sărit de pe fix, mai e şi negru, deci se foloseşte şi şmecheria asta. În fiecare episod e câte o problemă: Liz s-a împăcat sau nu cu iubitul ei, mare vînzător de “pagere”, într-o perioadă în care lumea lucrează pe smartphones, Jordan vrea să facă un leu constit printr-un produs pe care să-l reprezinte, Donaghy confundă “network-ul” cu afacerea lui în domeniul electrocasnicelor, avem o gaşcă de “creativi” unul mai ciudat decât celălalt etc.

Serialul s-a bucurat de succes din partea criticilor, a pus la teşcherea şi câteva premii Emmy, chiar dacă audienţa nu a fost chiar spectaculoasă. Este un sitcom destul de bun, dar nu vă aşteptaţi la râsete “isterice” ca în cazul “Worst Week” sau “A treia planeta de la Soare”, dar are oricum un farmec aparte.

Pentru mine cel mai interesant e că apar imagini din Rockefeller Plaza (30 Rockefeller Plaza e locaţia NBC) şi din New York. Am făcut poze şi acolo de 2-3 ori, aşa că este o zonă pe care am avut bucuria să o bat la picior. Dacă aveţi deci chef de ceva “uşor”, recomand 30 Rock.

MÂINE POZELE DE LA ROCKEFELLER CENTER!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Hmm…umorul de situatie aduce putin cu Arrested Development (the only american sitcom worth a rewatch). Zici ca merita sa vad si minunea asta ?

  2. L-am vazut in noptile cand il dadea TVR, dar acum nu stiu unde s-a mutat. Are personaje foarte bine conturate, merita amintit si secretarul cam psiho, dar care e un bun confident tocmai din cauza ca e dus cu pluta 🙂 Mi-a placut mult episodul in care Lemon il banuia pe Jordan ca ar fi analfabet, si de aia refuza sa citeasca replicile date de ea in scenariu. E o comedie relaxanta de vazut inainte de culcare, apropos de ce poti sa vezi seara la TV.

    • Da, si l-a prins exact cand i-au prezentat un afis care cica va intra in promovare, in care se spunea ca o are mica 😀

  3. Dupa ce acum 2-3 saptamini spuneai ca esti total rupta de tv acum ne recomanzi un serial pe care-l cunosti relativ bine. Cine mai intelege ceva de aici?

    O fi o forma de reclama? Sa stiu si eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.