Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ştiam eu că vă e dor de recenziile mele senzaţionale de filme şi seriale 😀

Au trecut 3 săptămâni de când am venit în Obamaland şi eu tot nu m-am pus călare pe contul de Netflix al lui R. Ei bine, acum câteva zile am comis-o. Exact când ne-au plecat oamenii în Pennsylvania cu a mică. M-am cărat în camera noastră pe la 7, sătulă de munca pe situri şi am deschis folderul pregătit de acasă cu niscaiva episoade, să nu mor plictisită pe aici. Şi m-a troznit aşa cugetul că am Netflix aici şi un streaming ţeapăn, plus că e bine să-mi ţin de “lucru” şi pentru când revenim în ţară.

Aşa am dat de Damages.

Ce m-a atras în primul rând? Păi actriţa din rolul principal, Glenn Close care, alături de Meryl Streep, dispută de zor locul întâi pe lista mea de preferinţe actoriceşti. Eram copilă când făcea nebunii în Atracţie Fatală, dar am văzut 101 Dalmaţieni de vreo 15 ori de dragul ei. Da, la cinema. Am mai rumegat şi alte filme aşa că mi-a rămas mereu în cap ca o actriţă FOARTE serioasă.

Ei bine rolul ăsta i se potriveşte ca mănuşa.

În Damages este o “avocată” dată naibii, care l-ar manipula şi pe Sfântul Petru, fără scrupule şi jenă, super bine înfiptă şi competentă. Firma ei, Hewes and Associates trebuie să-l pună jos pe un mare om de afaceri, Arthur Frobisher, ce şi-a păcălit angajaţii că totul e OK cu firma lor şi la momentul potrivit, înainte să cadă de tot acţiunile lor (în care amărâţii şi-au investit şi fondurile de pensie), şi-a scos banii discret şi după el .. potopul.

Povestea este incredibil de încurcată, sunt implicaţi avocaţi şi tot felul de alţi indivizi, iar negocierile pre-proces sunt atât de strânse încât nu poţi ştii ce se va întâmpla. Spre deosebire de alte seriale de “mister”, Damages duce povestea pe tot sezonul, nu sunt poveşti separate pe fiecare episod. Ar fi şi imposibil, pentru că iţele poveştii sunt atât de încurcate că un episod ar avea 30 de ore.

Există şi alţi avocaţi în echipa ei, Ellen Parsons şi Tom Shayes, dar este clar că rolurile lor pălesc în faţa lui Glenn Close, care, zic eu, face un rol magistral în rolul avocatului Patty Hewes. Ellen este o puştoaică ieşită proaspătă din “law school”, implicată puternic în firmă şi care-şi pune chiar familia în pericol. Nu vă dau detalii, că-i păcat să stric bunătate de “scenariu”.

Dacă doriţi deci un serial mai “altfel” şi care vă va încâlci neuronii, Damages e perfect.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Este noua moda, dupa cum se vede, “lawyers & laws” – avocate si avocati si manarii avocatesti. Pe vremuri era “advertising” – societatea de consum se dezvolta asa ca unul dintre cei doi din serial lucra in publicitate, manca reclama pe paine si toate erau de mare succese. Apoi a aparut “familia” (uneori cu derivatul “famiglia”) – tata, mama, un baiat si o fata, toti destepti foc dar intrand in tot felul de probleme care sa tina spectatorul cu sufletul la gura. Mai ceva timp in urma era “urgenta” – spitalul de urgenta, camera de garda, salvarea cu sirenele pornite si tot felul de denumiri farmaceutice alambicate care dadeau o nota de profesionalism dar mai ales de mister – nu cred ca stia cineva ce bombaneau tipii aia agitati, daca nu era medic si poate nici atunci. Pe langa toate acestea, ca un zgomot de fond, “politia & serviciile” cu probleme grave – grave, dar intotdeuna rezolvate.

    Toate au dat chix … publicitatea s-a cam banalizat, familia s-a destramat, sistemul sanitar cam scartaie, “politia & servicii” s-au facut de tot rahatul pe 11.11 … acum o dau tare cu lege si avocati.
    Stiu foarte bine un caz in care o persoana a locuit si muncit in “state” timp de 11 ani dar a trebuit sa iasa fiindca in 11 ani avocatii nu au reusit sa-i faca actele corect dar i-au “mancat” banii cat se poate de zdravan. Legea si manariile avocatesti …

    Serialele astea sunt … interesante. Ceea ce nu cred este treaba cu neuronii … 🙂 🙂

  2. noua moda cu avocati e o moda veche. de la ally mcbill incoace au tot fost avocati pe micile ecrane. numa’ cat stiu eu. ce-o mai fi fost inainte…..
    iar vechea moda cu doctori si asta e noua. numai la “three rivers” daca ma gandesc.

  3. @ady – aşaaaaaai ! Am si uitat de anorexica … 🙂
    Inseamna ca totul se reduce la “reincalzirea” subiectelor la un interval de timp suficient de lung pentru a lasa loc uitarii ?

  4. pai eu cred ca da. 🙂 ca pentru toate subiectele mentionate de tine iti pot gasi niste exemple pentru ultimii 15-20 de ani.
    plus, alte cateva: politie-investigatii colaterale, vampiri, etc.

  5. Ceva de genul acesta cu tot felul de incurcaturi si diferite situatii greu de inteles este Lie to Me. Este vorba despre un om de stiinta interpretat de Tim Roth. El “citeste” fetele oamenilor si isi da seama cand cineva minte. Se aseamana putin cu avocata ta preferata prentru ca nu il intereseaza de nimeni si nimic atunci cand vrea sa descopere adevarul. Ti-l recomand, sunt doar 3 serii din pacate.

    • Tind sa recomand si eu acelasi lucru, serialul asta ma tine lipit de TV. Un fel de House care trateaza oameni care mint. Recomand cu placere.

  6. Il dau si la noi unii, la tv, nu mai stiu care dintre numeroasele posturi pe care le am eu pe boom. E interesant dar n-am reusit niciodata sa fiu suficient de curioasa ca sa-l urmaresc si alta data, asa ca am ratat firul epic. Dar subscriu la Glen si Meryl. La care as adauga-o si pe Helen Mirren

  7. tocmai am terminat primul sezon la recomandarea ta si inca sunt in ceata 😀 sunt curioasa ce mai inventeaza astia, e suficient de interesant sa ma faca sa urmaresc si sezonul 2!

  8. e frumos seriall , am termnat primul sezon azi, ( azi l-am inceput) dar mor pe serialelel astea ca trebuie sa astept continuarea episoadelor. Am inceput sa ma uit la Merlin, apoi la The game of trones, Lie to mie, Californication, etc, deci decat sa a astept sa apara cae un episod mai bine asept sa se termine serialul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.