Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Pe banii altora

Am luat primul credit în urmă cu vreo 6 ani, pentru un laptop. Lucram pe un calculator vechi şi aveam nevoie şi de mobilitate, că tot eram navetistă de la mine la “soare” acasă. Plus că pasiunea asta cu netul era deja destul de serioasă, aveam o mică reţea de situri şi chiar câte un client răzleţ. A fost pentru 1000 de euro, bani care mi-au achitat fostul laptop, un Fujitsu Siemens bun de tot (pe vremea aia).

Adevărat e că “tractorul” ăsta de acum îl face de râs, dar totuşi pe vremea aia nu a fost chiar un laptop prost. Am plătit 36 de rate egale, 1 milion trei sute de mii (am început pe vremea “milioanelor”). Deşi salariu a crescut serios de tot (am avut 2 joburi o perioadă, după care noul job oferea salariu cât fostele două la un loc), am păstrat micuţa rată fixă, doar să nu plătesc diverse comisioane de plată anticipată. Era deja sub 10% faţă de salariu, deci o joacă.

Laptopul şi-a plătit banii, plus dobânda, a plătit înfiinţarea de firmă şi 2 ani de taxe, m-a hrănit, a plătit avansul pentru maşină, mici modificări prin casă şi 2 ani de leasing. Cu el am putut progresa repede şi bine, era stabil şi suficient de puternic, încât să-mi fac treaba fără probleme. M-a servit puternic 5 ani, atât am “tras” de el. Abia acum un an l-am schimbat pe unul nou, mai mare şi mult mai puternic. Luat cu banii jos, bani câştigaţi tot de “bătrânul”.

A doua rată a fost pentru maşină. Un leasing pe 4 ani pentru dojomobilul  meu. Maşină ce mi-a dat în sfârşit suficientă libertate, care serveşte familia şi care va fi bună de trambalat încă ani buni, ţinând cont că încă e în stare bună şi are sub 30.000 de kilometri. Am decis în perioada respectivă să aleg varianta asta cam din 2 motive: unul că mi-era teamă de norocul meu la chestii vechi şi mă vedeam în mijlocul intersecţiei împingând hârbul şi chiar cel mai puternic taxa lu’ peşte care-mi scoate din buzunar încă destui bani. Văzând cum vecinii mei au dat 9000 şi ceva de euro pe un Astra vechi de câţiva ani şi cu 70 de mii de km (preţul maşinii, adus din Germania, plată taxe la noi – aproape 2000 de euro), când îl puteau lua nou de la showroom cu 1-2 în plus, m-am foarte înfipt pe ideea de a lua maşina nouă pe leasing.

Ratele sunt departe de a fi plăcute sau uşoare, acum câţiva ani avea salariul cât e rata, au trecut însă 3 ani şi am intrat la numărătoarea inversă a ultimelor 12 luni.

Am decis deci în trecut să acopăr două probleme serioase, un “aparat” care să mă ajute în muncă şi care şi-a scos banii însutit, plus o maşină de care era nevoie deja în familie şi care va fi cu noi hăt bine, dacă nu ne batem joc de ea.

Nu aş lua credit pentru iPhone sau perdele, asta este clar. Poate de asta e bine ca, atunci când îţi asumi o asemenea responsabilitate să fie pentru un motiv serios: o investiţie în tine sau în afacerea ta, o refinanţare etc. Ceva care să se poată rezolva cu aceşti bani şi să ştii că ai depus un efort cu un scop clar. Masa îmbelşugată de sărbători, că aşa se cuvine, nu intră în discuţie.

Oricare ar fi până la urmă motivaţia, dacă ai nevoie de bani pentru a acoperi o “gaură”, aruncă un ochi pe oferta BCR: Credit Rapid DIVERS. Ai mai multe avantaje:

  • Aprobare în 24 de ore de la depunerea documentaţiei complete – nu ai de aşteptat săptămâni până să ai acces la bani.
  • Efort financiar redus prin: cea mai mică rată lunară, 0% comisioane, oferirea gratuită de către bancă a Certificatului de asigurare
  • Finanţarea oricărui proiect personal, rapid şi uşor, fără a fi necesară justificarea scopului utilizării banilor
  • Posibilitatea Refinanţării creditelor angajate la alte bănci, inclusiv suplimentarea acestora
  • Acordarea creditului fără aport propriu, garanţi sau ipotecarea unui imobil
  • Obţinerea preavizării creditului, în maxim 60 minute la orice unitate BCR

Îţi poţi face propriul plan, poţi studia diversele situaţii de creditare şi lua astfel o decizie cu toate informaţiile cunoscute. Aceşti bani te pot ajuta să demarezi  un proiect care îţi va aduce profit, să scapi de o rată grea la altă bancă sau să investeşti în orice altceva consideri important pentru tine.

Iată şi alte detalii care te pot ajuta:

Beneficiari: persoane fizice rezidente, în vârstă de cel puţin 18 ani, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate solicitate de către bancă

Destinaţia: se acordă pentru satisfacerea nevoilor personale ale împrumutatului

Moneda de acordare: RON, EUR

Suma acordată:

  • minim 700 EUR (sau echivalent RON)
  • maxim 20.000 EUR (sau echivalent RON) pentru clienţii cu istoric BCR1; pentru credite mai mari de 10.000 EUR (sau echivalent RON) este necesară prezentarea a maxim 3 codebitori
  • maxim 10.000 EUR (sau echivalent RON) pentru clienţii fără istoric BCR

Termen maxim: 10 ani

Avans: nu este necesar

Dobânda: corespunzătoare categoriei de client

Până-ţi faci planul de bătaie, poţi să ne spui pentru ce ai împrumuta aceşti bani sau, dacă ai deja credit, care a fost motivaţia pentru a face acest pas.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. Sună tentant… Oricând există tentație atunci când e vorba de primit bani. :)) Chiar dacă nu ai nevoie de ceva, când vezi câte o ofertă de genul ăsta stai și te gândești că poate nu ți-ar strica un leptopiseț nou acolo… Eu personal, fug de bănci și rate cum fuge dracul de tămâie.

  2. exemplul cu laptopul este magnific. Asta se numeste “investitie”. In rest ne tot amagim insa tot ce facem este “consum”.

  3. Tu esti un exemplu de “asa da” in ceea ce priveste accesarea unui credit. Ai facut imprumuturi pe care ti le-ai putut permite, unul dintre ele fiind chiar o investitie cu bataie lunga, recuperata inzecit.
    Din pacate, foarte multa lume priveste altfel creditarea. Sper eu insa ca aceasta criza nu va trece peste noi degeaba si lumea va invata cand si pentru ce e ok sa iei credite.

  4. Sunt tentat dar in acelasi timp nu am incredere in banci, poate sa fie si al lu’ tata…dar cine stie…

  5. Da lacoma mai e banca asta daca incepe dobinda de la 12.5%/an. Nu inteleg conceptul de “0% comisioane” adica dobinda care o platesti acopera destul de bine toate cheltuielile bancii plus un proft bunicel.

    Sincer sa fiu nu m-as apropia de asa dobinzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.