Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Telefoane avem. Pe cand baterii decente?

Mi-am exprimat deja opinia în ceea ce priveşte deţinerea de telefoane deştepte. Din punctul meu de vedere, oi avea aşa ceva, când un abonament de date va avea un preţ de bun simţ, ceea ce la noi nu se va întâmpla foarte repede. Şi mai ales când îmi va fi chiar necesar, pentru că, la cât stau oricum pe net toată ziua, dacă e să fiu offline, ar fi cazul chiar să fiu, că nu arde nimic dacă nu dau check-in din Starbucks.

În ciuda reticenţei personale de a da dublu preţului pentru laptopul personal (că tre’ să iau rahatul din Europa, nu din SUA), asta nu înseamnă că nu mi-a făcut plăcere să folosesc o jucărie de genul ăsta. În călătoria noastră prin Atlanta, M. ne-a lăsat cheile de la casă şi maşină (nou-nouţă, noi am trecut-o de 10.000 de mile), plus telefonul lui personal, să ne folosim de google maps şi alte drăcii din astea.

Nu am deci de comentat despre cum s-a mişcat iPhone-ul, că am numa’ de laudă de zis. Am găsit tot felul de chestii pe el, ne-a dus acasă şi pe drumurile noastre, s-a uitat copila pe Netflix să nu se plictisească etc. Am stat chiar pe net, cât să mai citesc un blog, de plictiseală.

O chestie însă e sinistru de deranjantă: bateria. Sau acumulatorul, dacă doriţi mai frumos să zic.

Am pus telefonul puţin la încărcat pe LaGuardia, că pierdusem oricum primul zbor. A stat cam 40 de minute în priză. S-a ridicat deci de undeva de la 40 la sută la 80 la sută baterie. L-am redeschis în Atlanta să urmăm itinerariul de pe google maps. Mai des pe autobuz, că nu eram foarte siguri unde să oprim şi nu ai chef de umblat prin 40 de grade celsius cu bagaje mari (dintre care rucsacul meu conţinea şi minunatul “tractor”, iar laptopul meu are infinite calităţi, dar şi marele defect că-i greu ca o piatră de moară).

Scădea rahatul ăla de baterie ca la nebuni. Cred că în jumătate de oră de consultat harta din când în când, l-am adus la 50% fără eforturi.

După care a stat vreo 2 ore să se “umple” la loc. Norocul prostului a fost că M. are şi încărcător de maşină, aşa că spre Savannah l-am ţinut în priză. La plimbarea prin oraş nu am mai îndrăznit nici să-l deschid, că nu mai găseam locul în care ne-am parcat maşina. Acu’ e drept că ne-am prins repede că e la capătul din stânga a zonei istorice, chiar pe mal, dar până ne-a picat fisa, am stat cam ca pe ghimpi. Că nu ai pierde o maşină într-un oraş străin.

La o folosire pe stilul meu, deci stat pe net, că teoretic de aia aş da un salariu pe un telefon, se descarcă în 2 ore. Hai 3. Are nevoie de alte 2 ore să se încarce. Dacă nu-l încarci zilnic, te trezeşti când ţi-e lumea mai dragă că rămâne “mort”. Chestie valabilă pentru iPhone, Blackberry şi HTC, din astea am văzut la ei şi toate au “autonomie” vai de sufletul lor.

Chiar nu înţeleg cum poţi duce tehnologia la asemenea cote, dar nu poţi face o baterie suficient de decentă încât să ţină măcar 5 ore de folosire non-stop. Nu cred că ar deranja existanţa unui sistem similar cu cel de la aparatele foto. Aş prefera să am 2-3 acumulatori specifici respectivului aparat şi un sistem de încarcare al lor, încât să am o rezervă la mine.

Stau şi mă gândesc cu bucurie la LG-ul meu Cookie a cărui baterie mă ţine cam 1 săptămână. E drept că nu am net pe el, deci avantaj cei cu telefoane “deştepte”. Măcar 2 ore, că după aia le crapă oricum bateria şi se uită în stele.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. din pacate electronica si informatica (ca stiinte) au luat un avans formidabil in ultimii zeci de ani

    din pacate chimia (stiinta ce se afla la baza bateriilor 😉 ) a fost ignorata in tot acest timp, fiind departe de boom-ul inregistrat de explozia IT&C

    sa speram ca se rezolva si asta…

  2. Există acumulatori externi pentru Iphone. Eu însumi folosesc unul (de la ‘momax’, cred :D). Am şi-un încărcător solar adus de frate-miu marinaru’. Din păcate nu ‘duce’ un Iphone, dar un Nokia 1100, da :)) De parcă ăla n-ar ţine deja o săptămână…

  3. Bateria ti s-a dus foarte repede pentru ca GPS-ul haleste foarte mult… in Rest Stefan Murgeanu are perfecta dreptate

  4. Eu am un Samsung, din ăla de modă veche ce nu mă lasă la greu, ţine bateria cu zilele, neaşteptat aş zice. Numai că la altele e cu problemă, şi cum bine zi ce Ştefan Murgeanu, tehnologia a avansat, acum sunt telefoane cu multe aplicaţii, ultra-sofisticate, dar care ţi se stinge-n braţe când îţi e lumea mai dragă.

  5. aici este si un compromis, vrei sa te tina bateria o saptamana sau sa iti poti verifica blogul de oriunde vrei,sa mai faci rapid o poza sau sa te orientrzi in spatiu. Depinde de optiunile fiecaruia, personal prefer un telefon dotat chiar daca bateria ma tine 2 ore

  6. Ţin mine că erau acele modele Nokia 5110, mari, butucănoase, dar ştiu că tata rar îl băga la încărcat şi mai ştiu că l-a ţinut mai bine de 3 ani. Ceea ce e al dracului de mult pentru un telefon din ziua de azi.

  7. Partea buna e ca exista deja baterii care tin mult mai mult decat celebrele Li-Ion. Partea proasta e ca sunt mult mai scumpe si nici un producator nu se incumeta sa urce pretul telefonului de doua ori pentru o amarata de baterie.

  8. Abonament de date care are un preţ de bun simţ: Cosmote Web`N`Walk – 3 euro/luna, trafic nelimitat.

    Si bateria la un iPhone tine mai mult de 5 ore de folosire non-stop. Bine, fara a folosi GPS-ul. GPS-ul consuma bateria mult prea repede.

  9. E de la net/3G. 😛 Si eu incarc telefonul de vreo 2 ori pe zi… Stau incontinuu pe net si vorbesc non stop la el, ce-i drept. Cand mai plec in vacante si ma rezum doar la sms-uri ajunge de ma tine bateria si cate 5-6 zile. :))

    Tehnologia sigur exista, da’ probabil nu isi doresc ei sa produca ‘in masa’… Ca sa fie siguri ca vom cumpara constant telefoane noi pe viitor. De ce sa vina direct cu un produs exceptional si perfect? Pe urma de ce ar mai cumpara lumea altele noi? 🙂

  10. ar putea sa faca baterii care sa tina mai mult insa asta ar insemna o greutate semnificativ mai mare a telefonului…

  11. Cred ca problema este cand avem siguranta ca folosirea lor nu ne dauneaza….si ma refer la cancer…care s-a dovedit stiintific….ca nu prea stam bine la sanatate cu tel mobil!

  12. 3G-ul, Wi-Fi-ul , GPS-ul si altele mananca intr-adevar mult. Problema insa e mai adanca si pe de-o parte a exprimat-o concis Stefan Murgeanu in primul comentariu, pe de alta, nimeni nu s-a legat de optimizarea sistemelor de operare si a touschscreen-urilor. Android-ul de exemplu avea in versiunile trecute (prin trecute inteleg cam orice pana la 2.3) obiceiul de a freca la maxim procesorul la atingeri sustinute si obiceiul de a consuma enorm din baterie cu redeschiderea unor aplicatii de baza.

    Pentru tablet-uri, solutia eleganta este bateria auxiliara din docking station. Eu am un Logan Android (LG Optimus P500) si scoate cam 2 zile de utilizare, desi bateria e mai mare decat a unui HTC Desire. Asta pentru un Android entry level, pentru ca nimic din gama de top (dual-core & overclocked) nu va scoate mai mult de 6-8 ore la o utilizare mai sanatoasa.

    Chestiile de tip ”Eu am un Nokia vechi si ma tine bateria 5 zile” nu-si mai au rostul. Ok, si eu am un Sagem antic care scotea 7 zile fara probleme la vremea lui. Are vreo relevanta? Dispozitivele sunt incomparabile (si nu, un ”smartphone” pe Symbian nu e ”la fel” cu un dispozitiv mai nou pe Android).

  13. Ar fi cazul sa umble si la baterii. Daca va uitati la un telefon o sa observati ca jumatate din volum/greutate este al bateriei.

  14. Eu am un HTC HD2 si intr-adevar, cand folosesc netul, gps-ul sau ascult muzica… se duce destul de repede bateria… Dar acuma, asta e… si-asa am dat o gramada de bani pe el, daca mai avea si o cine stie ce baterie mai groasa si mai buna, sa fi dat mai stiu eu cati bani pe el si nici telefon subtire sa nu mai am, nu imi convenea nici asa…

  15. Pana acum un an si vreo 2 luni nu imi incarcam telefonul cu lunile. Pentru ca aproape in fiecare zi ii bagam cablul in fund si il legam la desktop ca sa transfer pozele/ inregistrarile noi. Si cat statea asa se incarca de la desktop. Apoi mi-a crapat hardul. Si am ramas doar cu un laptop. Si nu mai e nevoie de cablu pentru transferul pozelor.

  16. pai asta inseamna un telefon mobil sa ai mobilitate si autonomie! nu ai mai bine iti iei un “fix mobil” si umbli cu el in traista!

  17. Cea mai tare faza am patit-o cu Samsung Galaxy S, cu ajutorul caruia m-am plimbat prin Europa. Nimic de comentat la modulul de GPS insa bateria se descarca desi telefonul era conectat la incarcatorul de masina. Odata la 5-6 ore, trebuia sa inchid GPS-ul vreo juma’ de ora sa las telefonul sa se incarce :)))

  18. @Prestige Papa multa baterie gps-ul, dar nu ma asteptam chiar in halul asta. Si din cate stiam eu, Samsung statea destul de bine la baterii…

  19. Sta destul de bine la baterie…nu am ce zice. La ecranul pe care il are, am perioade in care ma tine si 3 zile bateria, dar pe de alta parte si perioade in care ma tine jumatate de zi. Depinde ce faci cu el, gadget-urile din zilele noastre, sunt mult mai complexe decat niste telefoane si cred ca este normal ca bateria sa tina mai putin decat la cele vechi(3310):)
    Dar din pacate faza cu GPS-ul chiar am patit-o 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.