Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Updates

Nu cred să mă înfurie ceva decât să tot faci updates. Poate de pe vremea lui phpBB (pe când asta foloseam la forumuri) şi un update însemna să mai pierd 2-3 ore făcând copy-paste de cod, în condiţiile în care oricum forumul era modificat prin tot felul de plugin-uri. La fel de mult urăsc să fac update de vBulletin pentru un client cu un forum de vreo 40 de mii de oameni şi juma’ de milion de postări. E o bucurie să dai update şi să te rogi de ăl de sus să nu crape netul în minutele alea, că se duce naibii o bază de date prea mare s-o gestionez io.

Aşa că salut ideea ăstora de la WordPress de a avea updates relativ simple (o singură dată mi-a “creşuit”, în rest merge ca uns), chiar dacă mă stresează că scot o versiune “îmbunătăţită” mai des decât fac unii sex.

Am dat click pe update, pentru că tocmai s-a scos 3.1.4-le, şi nu am subiect de mormăit, nu de alta, dar s-a făcut în juma’ de minut.

Cea mai tare şmecherie pe care am binevoit s-o fac însă a fost să urc în sfârşti Firefox-ul de la versiunea 3 şi ceva (da, aia pe care am instalat-o anul trecut, când am cumpărat “tractorul”) la ultima. Care ultimă e numărul 5. Când soarele meu au trecut nebunii şi prin 4, sfântul Mozilla mai ştie.

Mişcarea am făcut-o pentru că deja gîfâia procesorul la 3 taburi deschise, de zici că-l puteam să facă pasul piticului pe Brooklyn Bridge. Orice şmecherii am încercat, cu nuş’ ce setările de cache, tot rahatul ăla era, că urca în consum la 80% CPU, de ai avea impresia că nu mai e nevoie de niciun soft în acţiune pe comp, stăm pe Firefox şi ne face şi maioneza.

Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar parcă a mai tăcut bestia de când s-a făcut update, să-i ţină cine trebuie năravul. Acu’ o fi bine să mă uit şi la Chrome, iar voi fi cu 4 “ediţii” în urmă.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Eu am un Core i3 380M si procesorul imi sta foarte jos (5-10%) cu 7-8 taburi, insa memoria, este jale, in sensul ca la 7-8 tab-uri imi “papa” undeva la 800-900MB RAM, enorm. Ar trebui optimizat FF4.

    • Depinde foarte mult de site-uri, ce continut au… Javascript si flash rup RAM-ul.

    • Vezi MemoryFox pentru Mozilla. Cu el activat am cate 7-8 taburi deschise si nu sare de 300MB

  2. Gandeste-te cum ma simt io care am de facut update la wordpress pentru 4 domenii. Nu pot sa inteleg de ce nu sunt in stare inginerii WP sa faca un update si bun, adica sa-l verifice si reverifice de zece ori pana nu mai exista niciun bug, ca sa nu mai fie nevoiti sa scoata unul la luna si sa ne puna pe noi astia cu multe proiecte pe wordpress la lucru. Niste teste mai amanuntite n-ar strica inainte sa lanseze versiunea finala, cu lupa sa se uite daca-i nevoie 😀

    • Zi mersi ca la wordpress se face update automat si nu e mare chestie, sa vezi la alte CMS-uri update manual care iti ia cateva ore…

      • asa-i. 4 updates se fac in mai putin de 2 minute, depinde cum merge netul. Sa te apuci sa urci fisiere, sa modifici fisierele pe care le-a modificat vreun plugin, atunci sa vezi cum listezi sfintii din calendar 😀

  3. NoScript addon. ucide tot ce inseamna java script etc, iti permite sa ii dai enable doar pe siturile unde vrei tu. merge uns

  4. Mie mi-a picat mai demult un update automat si nu a fost deloc frumos. Eu sustin initiativa google de a face updaturi fara sa iti dai seama. Adica daca oricum ai instalat acel program care sunt variantele: sa te deranjeze un mesaj la infinit sau sa faci update.

  5. Nu mă miră că actualizările pentru WordPress și alte minuni sunt de rahat, având în vedere că totul e la grămadă într-un singur director. Dacă partea de cod (logică), ar fi mai bine separată de cea de prezentare și de configurare (utilizator&parolă pentru baza de date), lucrurile ar putea sta altfel. De niscavai version control nici nu mai pomenesc. Din păcate însă e cam greu să ai parte de astea pe hosting shared.

  6. Eu am procesor de 3000 intel 3 gb ram merge strună,cât despre wordpress nu i-am mai facut update de foarte muuuult timp.

  7. Dojo, dojo, dojo…
    “Asa te-am invatat eu, ma? Sa stai fara update-uri la zi?” =)) eu vorbesc? Inca sunt la opera 11 :))
    Dat despre chrome… hmmm… iti sugerez chromeplus.org
    In general, iti recomand Opera pentru tab-uri multe si chrome pentru viteza. Ah! chrome mai are si auto-update default, parca… nici nu stii cand face update… oricum, da un delay de 2-3 secunde la deschidere, de acolo si update check-ul…
    Cand e de updatat, in functie de net, dureaza si-un “minutel”…
    Anyway, stai pe chromus, ca-i mult mai bun. Sau, daca ai “tractor”, in comparatie cu un 2.4GHz cu 4GB de RAM si 1GB Video, stai pe Opera, ca se descurca mai bine!

  8. Apropo, stiu ce spun!
    La programe ma pricep… compensez cu design-ul :D…

    Si WP 3.2 e mult mai calumea, la AdminCP…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.