Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Metrou, nu joaca

Am văzut aici o hartă cu metroul din Bucureşti (în viitor) şi mă gândeam să “trollez” un pic şi să pun aşa de comparaţie ce şi-au făcut zăbăucii de americani în NYC.

Drept îi că anul trecut era să fac cu herţul, când am văzut cum arată, din fericire însă e FOARTE logică şi uşor de folosit. Plus că Manhattan-ul, fiind aşa mişto parcelat, se poate vizita uneori chiar şi cu harta asta in dinţi. E clar că nu sunt trecute prea multe obiective, dar măcar te poţi orienta relativ uşor.

Chiar acum o săptămână îi spuneam unei chinezoaice de stă (degeaba) de 10 ani în Manhattan cum să coboare din metrou la staţia dorită (de fapt ce metrou să ia, că alea express nu opresc din staţie în staţie). Deci mi-s doctor în metrourile lor imediat 😀

Hai că nu vă mai plictisesc, vă ataşez un prea mare fişier. Am marcat cu roşu staţiile în care urc eu, depinde pe unde vreau să merg. După cum vedeţi sunt cam la 30 de linii de metrou şi acoperă foarte mişto zona. Mai pui şi liniile de bus (CARE NU APAR AICI) şi eşti bine servit, încât nu prea te stresezi că nu ai cu ce să ajungi unde trebuie.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. ..hmmm poi daca stau sa ma gandesc bine jumatate din new york e sub pamant, ma refer la populatie in timpul zilei… eh nu jumatate dar oricum!

    • He he, destula, asta e clar. Sa vezi la orele de varf, ca-i ca la nebuni. Partea buna este ca sistemul de transport functioneaza excelent, asa ca e mereu o alternativa.

      • pai daca nu functioneaza nici sistemul la americani bine atunci la cine sa mai functioneze la Romania :))

  2. Doamne cat de mare e! Sincer, citind povestirile tale ma apuca un chef salbatic de a o lua la sanatoasa pentru inca o tura de US. Pacat ca e cam greu cu finantele pentru mine, legat fiind de un birou fix si deci de un concediu fix platit.

    Deoarece noi, cei ramasi aici putem experimenta lumea asta doar prin pozele tale si trairile tale (unii,deocamdata) avem multe de intrebat: ai ajuns cumva prin Bronx sau e cam periculos ? Poze de la metrou, rush hour, cum arata trenurile in central station nu ne pui ?

    In ceea ce priveste metroul bucurestean, noua harta arata mai degraba a science fiction decat a ceva palpabil intr-un viitor nu foarte indepartat.

  3. si ma mai gindesc si la faptul ca nici nu prea e usor de construit metrou sau orice altceva subteran pe acolo din cauza de cita “umezeala” e prin jur! 🙂

    • Ionut, bun venit pe dojoblog. Sfantul stie cum mai merg porcariile astea, ca si io primesc links de la copiii astia si aflu de ele dupa 4 luni. Ma bucur sa te vad aici 🙂

    • Bun venit si tie pe bloaga. Da, confirm, si metroul astora e belea. Culmea este ca totul e atat de logic, incat si o proasta ca mine, care stie doar Nein, Ja si do you speak english s-a descurcat fara probleme 😀

    • Mulţu 🙂 Bun venit şi tu la mine.
      Într-adevăr reţeaua e super simplă şi eficientă. Au băgat recent o reclamă la sistemul de transport, cu mesajul: “Până şi maşinile vor să călătorească cu noi.” 😀

      • Desteapta de tot reclama. berlin-ul mai are o chesti in plus la metrou: CURATENIA. Ultima data cand l-am vazut, puteai sa mananci de pe jos 😀

      • Well, din păcate la capitolul ăsta s-a schimbat. A devenit… aproape o groapă de gunoi. Jeguri şi ambalaje aruncate pe toateă străzile, sticle rostogolindu-se la picioarele tale în metrou…

  4. Am fost cu meroul in torino si chiar mi-a placut sa ma plimb. plus ca am ajuns si mai repede la destinatie. Erau aranjate frumos si bine ingrijite.

  5. Dojolica, ia in serios mesajele alea de atentionare in care se spune ca nu trebuie sa te sprijini de usi. Eu era sa zbor din cauza unei usi ce nu se blocase. Aproape ca facusem pe mine.
    Usile le blocheaza manual conductorii, la plecarea din statie. Cel putin asa am observat io.
    Mai greu cu autobuzele ca niciodata nu am stiut cum merg si pe unde.

    • Ouch, ca iesea nasol de tot, fereasca al de sus de asa ceva. Mai vad pustani agatati de ele, io de obicei ma infig pe un loc, ca in majoritatea timpului intru la statii din astea mai laturalnice, unde nu e atat de mult trafic. Daca nu, stau prin mijloc. Bine ca nu ai patit ceva, ca nu prea ieseai intreg de acolo 🙁

  6. La noi stau de 4 ani sa termine o statie in Buc Noi…ce sa maizici se compaara in vre-un fel:)) noi suntem Fred si Barney pe langa americani!

  7. shit.

    merg astia pe sub pamant mai ceva decat cartitele

    ar trebui sa se proclame stat suprafata aia

  8. Cei mai multi folosesc metroul pentru a merge la serviciu, chiar daca au masina.Este convenabil. De regula functioneaza bine, da’ frate si cind se produce o defectiune, atunci sa vezi nervi intinsi la maximum, ai impresia ca mergi in slow motion.

    Middle Village este un cartier bun, dragut, cu case si verdeata, dar retin ca nu exista metrou acolo. Eu stau la Astoria bvd and I love it! Hope you enjoy your New York summer!

  9. […] Pentru a vă face o idee despre industria, că nu pot numi altfel transportul în comun de aici, iată harta metroului in zona metropolitană. Harta de autobuze e și mai „deasă”, sunt, cred, sute de linii. Cu toate că este folosit de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.