Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Creste-ti traficul cu aceste 10 metode

Am pregatit pentru copiii de pe forumul de webmasteri un articol in care prezint 10 metode a creşte traficul unui site.

Acestea pe scurt sunt:

  1. începe cu o temelie SEO bună – adicătele stai departe de flash, imagini în loc de text şi alte minunăţii. Dacă ‘gogu’ nu poate citi bine situl, nici de indexat bine nu-l va indexa.
  2. vorbeşte-le şi altora despre site – nu fi Daniil Sihastrul, când e vorba de situl tău. Să ştie toată lumea ce faci şi cum, că sigur vor fi oameni ce se vor implica. Aşa, pentru ca sunt oameni mişto şi cred în tine.
  3. dacă ai maşină, ai şi un mare billboard pe 4 roţi – pune reclama pe maşină, că nu e exagerat de scump. Şi vei avea plăcuta surpriză să te contacteze lumea, că te-a “citit” în trafic.
  4. alte metode offline – flyere, bannere etc. Doar să fie relevante pentru oraşul tău şi îţi vei scoate pârleala.
  5. comentare pe bloguri, posting pe forumuri – dacă tot eşti online, hai să simtă lumea. Comentează LA OBIECT şi de bun simţ pe bloguri, fă-te membru în câteva forumuri relevante şi scrie mesaje de calitate. În aproape 10 ani de când ţin diverse situri, ACEASTA  A FOST CEA MAI BUNĂ METODĂ. Punct. Drept îi că e ceva de muncă, dar mesajele rămân şi, odată ce ţi-ai făcut o imagine bună, lumea va avea încredere în ce faci.
  6. article marketing – nu pot spune că am tras tare pe metoda asta, mai ales că am destule pe cap, deci nu prea mult timp să rescriu articole. Şi să postez ACELASI articol pe enşpe situri e aiurea. Dar, dacă aveţi timp şi suflu, e şi de aici de prins niscaiva trafic şi ceva links.
  7. directoare de links – mda, cică sunt moarte. Oricum, dacă e moca şi e un director bun, n-o fi foc. Până la urmă şi linkul ăla poate aduce chiar şi un vizitator. Contează şi amărâtul ăla de vizitator, cine ştie câţi alţii va aduce el.
  8. reclama plătită – nimeni nu doreşte să dea bani, dar uneori e bine să decizi asupra unui buget şi să încerci şi asta. Se poate folosi ceva ‘generic’ de tipul Google Adwords sau poţi contacta administratorul sitului ce te interesează.
  9. social media – nu sunt extra activă pe acolo, dar am prins trafic şi promovare şi de pe facebook sau twitter. Poţi depune un minim efort şi în acest sens.
  10. momeală – un articol foarte mişto pe care lumea să-l promoveze. Un template de descărcat moca. Nişte poze superbe tot pentru free download. Există destule modalităţi de a atrage links către situl tău, oferind ceva de calitate în schimb.

Cam astea sunt pe scurt 10 metode de a creşte traficul pe situl tău. Cum şi blogul tot site e, cuget că-s relevante. Aveţi aici întregul articol, am scris doar schematic pe blog.

Ce metode merg pentru voi? Care nu prea v-ar pasiona?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

43 Comments

  1. comentare pe bloguri, posting pe forumuri

    Și uite așa ajunge lumea să se semneze cu Adidași Nike, Iahturi ieftine, Table online și mai știu eu ce.

    • Cristian, eu nu ma semnez cu numele de situri, desi comentez de multe ori cu link. Nu am nicio treaba ca se promoveaza lumea, atat timp ca nu se semneaza asa cum zici tu. In rest, totul e posibil in limita regulamentului 😀

  2. cele mai bune surse de trafic pentru blogul meu sunt retelele sociale (twitterul este rege), traficul venit de pe alte site-uri care linkeaza catre blogul meu si nu in ultimul rand the mighty google.

  3. Article Marketing in Romania nu prea ai sa vezi, din simplul fapt ca nu se apreciaza si mai mult, nici n-ai unde sa le postezi.
    La metodele de promovare offline, sa nu uitam de o carte de vizita, care practic “is a must!”.

    @Pavel Ionut – Aici cam gresesti. Cea mai sigura sursa de trafic este GoooooooGaaallll (Ca Vanghelie). De ce? Eu am testat pe pielea mea. Invata-te cu Twitter sau Facebook si fi inactiv o zi, o sa vezi cum traficul ti se reduce la jumtate (Sau acel procent ce venea de acolo). Eu spre exemplu, nu am foarte multi vizitatori, undeva la 200-250/zi insa, sunt constanti, de fapt, in concediu nu am postat o saptamana si tot atatia au fost (peste 60% numai din google).

    Cam asta e cu retelele de socializare. Esti vazut pe moment, insa daca esti inactiv, esti ca si cum n-ai fi existat. Crud dar adevarat.

    • sunt constient ca google este cel mai important 😀 eu spuneam ce se intampla in momentul de fata cu blogul meu 😛

    • Subscriu la ce-ai spus tu.
      O prezenta activa pe retelele de socializare iti va aduce trafic atata timp cat vei posta zilnic continut de calitate. Cand nu postezi, traficul este inexistent 🙁
      Vizitatorii mei, in proportie de 75% vin din Google 🙂

  4. Si articolul asta intra in categoria “goodies” (sau “momeala” cum le spui tu) marca Dojo. Felicitari! Eu am stat mai prost la promovare in ultimul timp, dar vin repede din urma, ca vaz ca odata cu vara mi-a revenit si cheful de scris. In offline recunosc ca nu prea m-am bagat, desi stiu ca e mult de castigat si de acolo. In rest, am testat multe si pot spune ca pe primele locuri ar fi comentatul pe forumuri/bloguri, backlinkurile, continutul unic si care sa ajute cu ceva vizitatorul, retelele sociale…

  5. Eu vad aici o diferenta de interpretare. Articolul prezinta cateva sfaturi menite sa te arunce intr-un oarcare angrenaj. Voi cei care comentati, vreti ceva care sa creasca cifrele, chiar daca asta nu inseamna nimic. Daca au crescut cifrele, vine si la voi Tnuva si ati luat 100 RON+TVA de parca ati fi Miruna Siminel.
    Retele sociale…ce e atat de greu de inteles ca un link ce apare in fata unuia care are putin timp liber va fi accesat pe motivul “na, hai sa vad asta ce-i”? Asa ajung toate blogurile care nu spun nimic sa aiba un trafic. Cu traficul de advertoriale aducator blogul e la fel de prost. Dar hei, ai castigat 100 RON+TVA.
    De ce nu vreti sa intelegeti ca trebuie sa folositi aceste unelte DUPA CE ATI FACUT CEVA? Accesai link-ul de la pimul comentariu. E edificator.

    Lasa, e bine si asa. Scrii un articol de 2 lei si il pui repede pe twitter. Daca mai comentezi si neutru si fara un scop anume precum Iulia, sigur vei avea succes. Hai Romania!

    @Dojo: Imi pare rau, cu astia nu se poate. Doar daca esti tanar si naiv gasesti entuziasm pentru a incerca, dar ca orice lucru bun, trece.

  6. Daca site-ul meu n-ar fi un blog, mi-as pune linkul pe masina. Dar fiind un blog personal, parca n-as vrea chiar asa sa-l expun. O sa zici ca e la liber oricum, fiind atat de public pe net, da’ parca totusi nu si pe masina. Oricum ma gandesc de ceva vreme daca sa-mi fac sau nu un sticker cu linkul sau nu. Inca nu m-am decis. 😀

  7. La mine majoritatea vin din google si facebook! 10% din backlink-uri! dar imi propun sa lucrez mai mult la asta 🙂
    Imi place articolul, la faza cu reclama pe masina nu m-am gandit dar ai dreptate! ar merge!

  8. Continut de calitate, altfel degeaba promovezi blogul. Iti vor veni odata si daca ce scrii nu este pe interesul lor sau calitatea articolelor este slaba nu vor mai reveni.
    Consider ca, calitatea este principalul motiv pentru care un cititor ar putea reveni pe blog.

  9. Eu mi-am scos blogul in offline, si in afara de un tricou primit de de la fostii colegi de munca cu: “pentru mai multe informatii accesati toane.ro”, de azi am sticker cu toane pe claxonul de la bicicleta. Curata publicitate offline. 🙂

  10. Le-am încercat pe toate, mai puţin reclama pe maşină, bannerele prin oraş şi reclamele plătite. (Dar ai voie să pui reclame pe maşină ?) Concluzia de până acum: articole şi comentarii cât mai de calitate.
    Ramona, am încercat să mă înregistrez pe forumul în cauză şi nu am reuşit, pare inertă funcţia de înregistrare. Te rog să verifici când ai să poţi. Mulţumesc mult !

  11. De mult vroiam saimi colatez masina..doar ca ,…am amanat mereu treaba asta din lipsa de bani…dar…acum m-ai convins..:)

  12. Foarte adevarat postul tau Dojo, sunt excelente ideile.m-ai dat pe spate cu cea cu stickerul pe masina,e tare;), dar pe langa toata acestea trebuie sa adaugi rabdare,rabdareee si iar rabdare..ca degeaba faci tu de toate si ai continut de calitate daca dupa 1luna gata te-ai saturat si nu mai ai chef..

  13. Momentan nu am masina mea personala, sora mea are dar eu n-o conduc ca nu ma lasa asa ca astept sa-mi cumpar eu una din banii mei si-mi pun ce vreau pe ea. Nu? Multumesc pentru sfaturi! :*

  14. eu am folosit majoritatea acestor metode de promovare si am reusit sa am pr3 la blog si sa ajung pe prima pagina de google pentru un cuvant cheie ceea ce mi se pare foarte ok

  15. Interesant, am blogul de cca doi ani si traficul sau e in continua scadere. Nu ca ar fi fost vreodata prea mare. Culmea stii care e, ca si asa abia fac fata… Mereu m-am gandit ca e bine sa ne intindem cat ne tine plapuma.

  16. Da sunt deacord cu tine in proportie de 85% restu cred ca ai omis sa spui sau le-ai tinut pentru tine link-urile de tip direct gen forum blog si cele pe sub mana sa zic asa sunt la putere (tipurile de link-uri bine stilizate “alt=” etk.)
    e ca tot vb de promovare https://www.roinsect.ro/ https://imperiul.ro :))

  17. cea mai buna promovare este sa scrii ceva original, de interes general si sa ai si bafta sa inceapa sa te cunoasca lumea… traficul vine o data cu munca depusa, fireste tips& trickurile astea nu strica pentru plus de trafic … care poate duce si la 30% daca le combini 2-3 pe care nu le folosesti deloc pana acum…

  18. Toate aceste metode sunt teoretic foarte bune, dar hai sa va zic ce concluzii am tras din experienta mea:
    1.începe cu o temelie SEO bună => asta inseamna sa alegi un site optimizat seo, sa pui urmatoarele plugins: All in One SEO Pack ; Google XML Sitemaps si SEO Friendly Images(nu uita sa scrii acolo la titlu alt tag si descriere). Cand scrii un articol trebuie sa ai ce titlu folosesti si cum scrii acea scurta descriere. Daca vrei sa vezi ce este cautat si care este competitia pentru acele cuvinte iti sugerez sa intrii aici:
    https://adwords.google.com/o/Targeting/Explorer?__u=1000000000&__c=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS#search.none
    Lista cu chestii seo ar mai putea continua…
    Am aplicat vreo 30 de tips-uri seo si se pare ca google tot nu imi pune pe prima pagina articolele.

    2.Le-am zis tuturor prietenilor si cunoscutilor, dar niciodata nu te baza ca daca cineva te stie inseamna ca te va citi. Nici macar parintii nu sunt curiosi despre ce scriu pe blog.

    3&4 Am dat fluturasi cu cel mai bun articol de pe blogul meu + cateva bancuri si poze amuzante. Am facut 30 de fluturasi diferiti pe care i-am multiplicat de 20 de ori. La un moment dat purtam si un tricou cu numele blogului. Si pe masina bunicului am lipit de amzament numele blogului. Concluzia persoanala a fost ca a faima a durat putin iar costurile campaniei au fost destul de ridicate pentru mine.

    5. 😉 Un comentariu interesant iti ia destul de mult pentru a fi scris. Merge doar daca scrii ca la obiect. Adica urmati exemplul Simonei Sweet si nu al meu.

    6. Toata lumea stie ca un articol daca este postat de mai multe ori pe diverse site-uri doar cel original ar trebui sa fie bine indexat si restul penalizate. Daca ai un site care fura articole ar fi la fel ca si cand ai publica tu acelasi artcol pe alte site-uri. Desigur daca ai creat o capodopera atunci exista: https://ezinearticles.com/

    7. Am facut asta cu vreo 5 site-uri pe care l-am promovat. Aceasta este cea mai mare pierdere de timp. Daca nu dai bani sau daca nu postezi linkul lor pe pagina ta vei ajunge pe o pagina cu page rank 0 sau 1. Mai bine comentezi pe bloguri dofollow:https://www.dofollow.ro/ Cele mai avantajoase site-uri unde poti comenta sunt cele ca ale lui Dojo unde poti ajunge pe prima pagina. Si eu am aceeasi filozofie zen in ceea ce priveste recompensarea comentatorilor.

    8.Daca nu esti expert in asa ceva vei pierde o groza de bani avand rezultate mediore. Merita sa te promovezi asa doar daca ai un blog de nisa.

    9.Social media iti mamanca ceva timp. Totusi daca iti faci postezi articolele pe Facebook vei reusi sa obtii un numar destul de mare de vizitatori.

    10.Ai grija cu momeala pentru ca daca faci ceva prea bun multi vor iti vor copia continutul.

    In concluzie cea mai eficenta metoda de a obtine vizite este sa scrii ca nebunul. Iti garantez eu ca daca scrii pe zi 5 articole de calitate si unice de aproximativ 300 de cuvinte, vei ajunge sa obtii mai mult trafic decat toate celelate metode la un loc. Singura problema ar fi inspiratia, dar am vazut si persoane care se documenteaza despre anumite subiecte si scriu despre orice chiar daca la inceput nu stiau nimic despre acele subiecte. Mai nou se pare ca merg blogurile targetate. Cred ca voi reveni in cateva saptamani cu un articol complet despre toate metodele posibile de promovare si despre eficenta lor.

  19. Timp de cativa ani am incercat sa-mi fac cunoscuta prezenta in online prin numeroase articole care mai de care mai fierbinti si mai interesante. Am citit sute de pagini de internet despre calea prin care au reusit altii. Dar nici tema wordpress aleasa cu grija, nici optimizarile SEO tinute din scurt cu verificari de cod HTML, nici inscrierile in marile directoare web, comentariile facute pe mai toate blogurile avand tematica comuna, si chiar nici publicarea articolelor intr-un director de articole, nu au reusit sa imi aduca atatia vizitatori pe cat mi-as fi dorit. Mi-am spus ca ceva este gresit in abordarea si ca este nevoie de o schimbare in atitudine iar cel mai important lucru este cunoasterea interesului publicului in alegerea titlului, citirea si aprecierea unui text publicat pe blog.

  20. Subscriu la concluzia Roxandrei. Continut de calitate e apreciat mai mult decit promovare. Lucrez in comercial de 12 ani si caut tot timpul unul mai “mincinos” decit mine. Ador reclama aia cu piese originale de la Daci in care se vede omniprezentul vanzator roman.
    Sint nou-venit, bebelus in ale scrisului pe blog, dar cred in cliseul de “a avea ceva de spus” . Poate blogul meu e targetat, acopar o nisa clara, un drum nebatatorit. Sti-ma sufletul… Cred ca am mai fost batrin odata, m-am apucat sa scriu cumuland amintiri si cultura generala.
    Timpul ajunge intotdeauna celui ce stie sa-l foloseasca.
    Am sa va citesc. Cit oi putea de mult, generatia asta incepe sa aibe voce, chiar daca nu sonora.
    Cu drag, de moda veche.

  21. Foarte interesante cele 10 metode de crestre a traficulu .Voi incerca din ele si voi reveni sa iti spun daca au mers toate sau majoritatea , mult succes incontinuare:)

  22. stie cineva daca avand un blog gazduit gratuit ex blogspot pot avea un pagerank mai mare de 0.si daca ma ajuta cu ceva linkurile in directoare web pt a creste pagerankul?

  23. Ideea e ca am modificat radical structura https://www.accrcgorj.ro in sensul ca l-am targetat pe anumite cuvinte cheie cum ar fi: cursuri, formare profesionala, autorizatii CNFPA, autorizatii ISCIR. Pentru aceste cuvinte as dori sa ocup primele 3 pozitii in Google. Sfaturi?

  24. Imi place ca pui accent si pe offline, lucru pe care multi il neglijeaza. Multe magazine fizice care au si magazin online nu pun afise in magazin cu adresa web, o tin ascunsa.

  25. Exact ce spunea Roxandrei, Dacă ai scrie de 10 ori pe zi, articole originale, altfel ar veni succesul. Cu un articol la 5 zile… mai greu.

  26. Bine, bine, dar daca site-ul tau nu e blog ci un mgazin online, nou deschis, cum fac ? Nu cumva e nevoie de o alta abordare ?

  27. Conținut de calitate. Asta spune toată lumea.
    Să fim serioși,în primele 2 luni să te bucuri de 10 vizitatori unici cu 100 de afișări din Google, și încă 300 din social media cu 1000 de afișări. A doua zi dacă verifici, Google rămâne în constant,iar Social Media 10%.
    După câteva luni de conținut, abia atunci să speri să faci 100-200 unici la zi.

  28. Constant, as intretine pagina de facebook. O data pe saptamana, as adauga un continut de calitate, unic. Mai des ar putea duce la neglijarea adaugarii unui continutului nou de pe siteul oficial al firmei.

    Ar fi si mai bine sa adaugam regulat continut pe site, iar pe facebook punem doar 1-2 paragrafe din acel continut, cu trimitere la sursa , pe site-ul nostru oficial pe care-l promovam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.