Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dupa cutremur, un uragan

Când spuneam şi eu că plecăm fără evenimente, se pare că vom avea totuşi ceva să ne dea de gândit. Acum 3 zile a fost un cutremur pe care eu cel puţin nu l-am simţit, weekend-ul ăsta avem parte de un mic uragan. Care sperăm să rămână la nivelul de ‘mic’, deşi prin New York se face pregătirea de ‘criză’.

Uraganul Irene (că toate astea au nume) ar aduce în acest weekend furtuni şi ploaie serioasă, deşi există temeri că vor fi destule daune. Imaginaţi-vă o furtună puternică peste zgârie-norii din Manhattan sau o inundaţie ce ar pune în bot sistemul de transport şi orice tunel dinspre Manhattan spre restul ‘cartierelor’. Pentru a vă face o idee despre ce înseamnă sistemul public de transport în NY, el deserveşte 8 milioane de oameni zilnic.

Normal că au apărut o groază de scenarii apocaliptice, ‘om trăi şi ‘om vedea. Suntem în Queens, deci nu pe malul gîrlei, şi nici sub vreun zgârie-nori. Sper să fie ceva uşor, că duminica viitoare plecăm şi chiar nu m-ar încânta să fim ‘decalaţi’, că mai e un avion de prins în Amsterdam şi nici banii înapoi nu-i primim pe bilete.

Şi acum, să ne treacă supărarea, o poză cu Manhattan-ul văzut de pe ferryboat.

 

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Mai, macar gusti si tu din experienta americana, ca nu cred ca in Timisoara aveti prea des d-astea 😀 (asta asa, ca sa facem haz de necaz)

    Aveti grija de voi!

  2. Eu plec diseara spre NY iar hotelul e in Manhattan 🙂 Sper ca cizmele de cauciuc si o haina impermebila sa imi permita macar sa vizitez niste muzee. Asta daca nu vor fi inchise 🙂

    • Phew, nasol moment. Teoretic pe duminica e ‘distractia’ .. vedem. Si anul trecut a fost un ‘hurican’ si s-a dovedit foarte slab. Doar o furtuna. Chiar am fost la cumparaturi in Long Island si in afara de ploaie nu s-a intamplat nimic spectaculos 🙂

      Distractie placuta in NYC. Cat stai?

  3. @dojo, trebuia sa stau 5 zile dar mi-au anulat avionul si nu mai pot ajunge. parca vad ca doar va ploua putin si gata.

    • Shit. Si ti-au dat alt zbor? Saum cu procedezi? Nasol de tot, sa ai planificata o calatorie si sa se intample rahatul asta.

      Nu a fost chiar asa de nasol (io vorbesc din Queens, deci nu stiu inca ce-i prin Manhattan), dar oricum ti se ducea naibii concediul. Inca nu e vreme de plimbat, bate vantul ca la nebuni. Nici noi nu am iesit din casa, ca inca e ‘valtoare’.

      Sa-mi spui, cand reusesti sa urci. Daca doresti, iti pot face un mic itinerar pentru astea 5 zile. Manhattan e mare al dracului, mai ales cand il faci cu picioarele, asa ca e bine sa ai totul bine organizat. Iti stau cu drag la dispozitie cu informatii si sfaturi, asa cum ma pricep si eu 🙂

  4. Irene a trecut si n-a fost asa furioasa. Dar foarte bine ca s-au luat masuri de precautie, pe americani nu-i ia nimeni prin surprindere, asa cum ii ia iarna pe edilii nostri :))
    Te pup si sper sa ne vedem la un suc cand te intorci pe meleaguri banatene. Dar repede, ca apoi plec eu iar in turnee prin tara :))

    • Aha, iar esti voiajoare? Vin luni noapte (peste o saptamana adica), deci pe miercuri probabil voi fi in stare sa discut ca un om normal. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.