Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Merita?

Crize de nervi. Ai o maşină lentă în faţă, altul nu cască ochii şi nu semnalizează, e idiot să şofezi cu 50 la oră în localitate. Te grăbeşti, vrei strada ta, toată lumea te încurcă. Şi este clar, ţie nu ţi se poate întâmpla. Pentru că doar alţii mor, doar alţii devin statistici.

Încetează să te grăbeşti. Condu atent, lăsă de la tine. Da, dobitocul s-a băgat în faţa ta. Ţi-a tăiat calea. Şi? Eşti mai puţin om? Ţi-au căzut epoleţii? Te grăbeşti chiar atât de tare? Unde? Ce este atât de important încât să-ţi rişti VIAŢA? Pentru că orice greşeală înseamnă oase rupte sau vieţi pierdute. A ta sau a altora. Merită?

Înainte să-ţi spui în barbă că nu ţi se poate întâmpla … se întâmplă. Şi moartea aşteaptă chiar şi cea mai mică ocazie să te facă statistică.

Rezultatul?

O soţie tânără rămasă fără omul pe care îl iubeşte. O fetiţă de 7 ani, ce va creşte fără tatăl ei iubit, una de O LUNĂ ce nu-l va cunoaşte niciodată. Veţi spune că nu scrie în ştire. De unde ştiu asta?

Ştiu, pentru că astăzi am vorbit cu soţia lui. Să pregătească o coroană din partea noastră pentru Florin. Că noi aşa i-am spus. Florin este .. a fost .. văr primar cu tată-miu. A făcut armata pe aici şi a stat la noi în perioada aia, ca multe alte rubedenii din Ardeal şi Moldova. Era un moldovean frumos şi înalt, cu obrajii mereu roşii, ochi verzi şi mari, frumos ca o fată. Nu vom merge la înmormântare, pentru că e distanţă prea mare. Vom fi de aici alături de familia lui. De o soţie tânără şi două copile orfane.

Nu-i aşa că nu mai contează că vechitura aia de maşină din faţa voastră parcă stă pe loc? Oricum ajungeţi. Mai bine ajungeţi mai târziu, decât niciodată. Da, toţi putem deveni statistici.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

18 Comments

  1. Din pacate graba strica treaba, mai ales pe sosea. Regretabil, dar noi oamenii nu mai putem face nimic in astfel de cazuri. Sa-i fie tarana usoara!

  2. In primul rand imi pare rau pentru pierderea voastra. Si de langa mine au plecat oameni in conditii similare, de neatentie si oboseala.

    Ceea ce ma enerveaza la culme e ca oamenii nu constientizeaza uneori ca conduc 1.5 tone de metal si ca intr-o clipa de neatentie pot folosi acest metal pe post de arma letala nu doar impotriva altora, ba poate chiar asupra lor.

    In Romania stim cu totii ca sunt incredibil de multe lipsuri ale infrastructurii, dar tind sa cred ca avem si lipsuri in ceea ce priveste o mentalitate corecta: nu am pe unde sa ma duc mai repede, atunci nu ma risc.

    Mi-as dori sa vad o schimbare in mentalitatea romanului. Si se poate face prin campanii cu impact mai mare vizual, e plin netul de exemple foarte sugestive referitoare la ce se poate intampla cand conduci si esti atent la telefon, la radio, sau la razbunarea pe un alt participant la trafic. Pe la noi cand asa ceva? Avem doar “Viata are prioritate”, o companie cu un impact prea mic din punctul meu de vedere.

    Mi-a placut si fraza: “moartea asteapta orice ocazie sa te faca statistica”. Cand o sa o bagam cu totii la cap ?

  3. mai bine iti versi nervii injurand decat sa te bagi in depasiri aiurea si riscante..mai bine ajungi mai tarziu cu cateva minute,decat niciodata..imi pare rau pentru familia lui, Dumnezeu sa il odihneasca in pace! din pacate nu mai poate face nimeni,nimic..

  4. Nu merita, sunt convinsa ca asa cred toti. Din pacate, pe traseu, ceva se intampla, si, cum spuneai si tu, intr-o fractiune de secunda devii statistica. Dumnezeu sa-l ierte!

  5. Na, ca ne-ai adus o veste proasta. condoleante familiei. alte cuvinte is de prisos.

  6. …si statistici din astea o sa tot fie, pana nu o sa avem si noi autostrazi cum trebuie.. mare pacat de el.. si de copii…Condoleante!

  7. Niciodata nu inteleg graba asta, in nici un context, dar mai ales in cel evocat de tine. Si cand plec de acasa si ma grabesc stiu ca uit lucruri si, pentru 2 sau 3 minute impropriu spus castigate, pierd alte 10 sau mai multe ca sa ma intorc inapoi.
    Dar asa… Nici nu stii ce sa mai spui.
    Condoleante, Dojo, si imi pare tare rau pentru doamna ramasa fara sot si cele doua fetite care nu au nici o vina si vor trebui sa creasca fara tata.

  8. Problema dupa parerea mea sunt tinerii dornici de adrenalina sau cei care uita sa nu bea cand pleaca cu masina eu unu as inrautatii pedepsele in acest sens!

  9. Grabitul asta in trafic nu face deloc bine, la fel si neatentia. Chiar trebuie sa vorbesti la telefon cand ai 130km/h? (Ca si exemplu).

    Condoleante familiei, dupa cum zicea si Manuel, nu prea avem ce face in cazul asta.

  10. Din pacate de multe ori realizam anumite lucruri doar mult mai tarziu, prea tarziu….timpul nu poate fi dat inapoi, raman doar amintirile.

  11. E revoltator sa vezi ca majoritatea nu vad! Metaforic vorbind. Nu vad ca iau decizii gresite, ca graba lor poate costa viata cuiva, poate insemna o familie destramata, poate face ca un copil sa nu cunoasca niciodata notiunea de tata.

  12. mda…multa lume se crede pentru cateva momente stapanul soselelor, insa intr-o clipa de neatentie s-a dus totul…

  13. […] Dar hai să nu dăm pe spate de bucurie. Să nu fim încântaţi că un om a omorât alţi oameni dintr-o prostie pe care o fac 90% dintre şoferii noştri. Că la fiecare ieşire din  oraş trebuie să încetinesc pentru a nu mă face un Schumi din ăsta afiş, aşa cum au păţit sărmanii oameni din Logan. Toţi greşim la volan, Unii suntem mai sperioşi, alţii ne credem la Formula 1. Să ne amintim ÎNCĂ o dată că viteza UCIDE. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.