Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Bucuria nebunilor …

Azi dimineaţă mi-a povestit ‘soarele’ despre accidentul nasol făcut de Huidu. Oribilă chestie, au murit oameni, copiii lui probabil au tras o spaimă nasoală, el e în rahat până în gât. Chiar dacă Justiţia asta ‘moale’ nu-şi va face treaba, va rămâne să regrete toată viaţa o tâmpenie făcută la volan. Pentru că, dacă nu eşti de piatră, nu te poate lăsa rece faptul că tocmai ai ucis nişte oameni.

De comă sunt însă comentariile românilor noştri de pe diverse situri de ştiri. Încântaţi că unul mai ‘răsărit’ decât ei a comis-o nasol de tot. Ce bucurie. Ce motiv de beţie că unul care a reuşit mai multe decât tine în viaţă, este acum într-o situaţie sinistră.

Dragi maimuţe necoborâte din pom NIŞTE OAMENI AU MURIT. Capisci? Nişte amărâţi şi-au terminat brusc socotelile cu viaţa. Au familii, au prieteni, care nici în sicriu probabil nu-i pot vedea, de cât de ‘distruşi’ sunt de accident. Un alt om a comis o greşeală îngrozitoare şi va avea probabil imaginea masacrului produs de el pentru cât mai trăieşte. Familia lui a trecut printr-un accident oribil şi, chiar dacă nu sunt afectaţi fizic, psihic nu le e tot una.

Dar noi ne bucurăm ca nişte maimuţe proaste ce suntem: “Ha, l-ai văzut? Vedeta naibii. Bogătanul. Cum mergea el cu ‘jipul’. Ha!”

Brava, naţiune. Hai să dăm pe spate de încântare că unul ‘realizat’ e în rahat. Ce bucurie şi realizare pentru noi, ăştia ‘normalii’. Cei care câştigăm într-un an cât face el într-o lună, sau chiar mai rău. Cei care, dacă l-am fi întâlnit faţă-n faţă, nu ştiam cum să ne căciulim pentru un autograf, pentru ca apoi să ne lăudăm ca nişte curci mândre că ne-am tras în poză cu Huidu. Că ne-am salutat cu o vedetă. Mare realizare.

Dar acum, că este la pământ, hai să ne batem joc de el. Hai să ne bucurăm de nenorocirea tuturor celor implicaţi în accident, pentru a ne simţi bine că suntem nişte rataţi.

Nu-i iau apărarea, în caz că unii nu înţeleg unde bat. M-aş bucura ca gunoiul ăsta de Justiţie să-şi facă treaba. A greşit, a făcut o prostie uriaşă, a ucis oameni din prostia asta. Este normal să plătească, aşa cum am plăti oricare, ferească ăl de sus să păţim aşa ceva.

Dar hai să nu dăm pe spate de bucurie. Să nu fim încântaţi că un om a omorât alţi oameni dintr-o prostie pe care o fac 90% dintre şoferii noştri. Că la fiecare ieşire din  oraş trebuie să încetinesc pentru a nu mă face un Schumi din ăsta afiş, aşa cum au păţit sărmanii oameni din Logan. Toţi greşim la volan, Unii suntem mai sperioşi, alţii ne credem la Formula 1. Să ne amintim ÎNCĂ o dată că viteza UCIDE.

Să ne amintim, de câte ori urcăm la volan, că avem o tonă de fiare sub pedală. Şi că la viteză mai mare, tona aia de fiare ucide. Să nu ne bucurăm de nenorocirea altcuiva, ci să învăţăm din greşeala asta. Şi să avem în faţa nasului fiarele contorsionate ale acelui Logan, înainte de a depăşi iritaţi maşina din faţă, fără să ne asigurăm cu mare atenţie.

Să fim oameni şi să ne gândim la nişte familii care suferă. Dacă suntem creştini, să ne rugăm pentru ei. Dacă nu, doar să ne gândim cât de greu le este să-şi îngroape oameni dragi. Nu poţi fi om şi să te bucuri de aşa ceva.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

34 Comments

  1. mai sunt si “oameni” dinastia care nu realizeaza cat de grav este o fapta dinasta.. nu ai ce face cu ei,nu le poti schimba mentalitatea asta de cacao..imi pare rau pentru familiile indurerate,acuma citeam si eu stirea..justitia nu isi va face datoria pentru ca traim in Romania si asta ne zice tot..

  2. O zi vesela pe twitter pentru multa lume. Parca era un concurs cu glume proaste despre Huidu.

  3. […] “scapa ifetin”? De ce toate acestea sunt pur si simplu gresite au zis deja Pyuric si Dojo, deci nu are rost sa imbrac subiectul […]

  4. Mie, sincer îmi pare rău pentru Huidu. Păcat că dintr-o greşeală mor oameni. Cu siguranţă pentru această greşeală va plăti. Greu îl mai încearcă viaţa!

    Să nu uităm că sunt foarte mulţi care fac astfel de greşeli, la fiecare câteva minute se întâmplă câte un accident rutier. Ar trebui să învăţam din asta şi să acordăm mai multă atenţie regulilor de circulaţie şi mai ales să ne respectăm uni pe alţi în trafic.

    • melly, te rog nu mai zice asta, asta nu e o greseala pe care o faci si asta e. Omul a depasit in curba, e o greseala imensa, o inconstienta grava.

  5. Or fi și dintr-ăștia care se bucură, dar sunt și oameni care sunt pur și simplu hateri și vor capul lui Moțoc Huidu.

  6. O ZI INTREAGA, cap – coada, aceeasi stire pe doua posturi “de stiri”. Va dati seama ca suntem “tara in care nu se intamp[la nimic” ? Nu s-a intamplat NIMIC o duminica intreaga. Fiindca o duminica INTREAGA, nu s-a discutat decat despre acest eveniment. De la “cele 5 posibile cauze” si pana la argumente pro si contra “de la 1 la 8 ani” si “de la 1 la 3, cu suspendare”, toata lumea a intors pe toate feţele acest eveniment.
    Dincolo de tragismul momentului apare inca o dovada a imensei tembelizari a celor doua posturi “de stiri” – o duminica intreaga nu a mai existat nimic de discutat in tara asta, decat despre respectivul accident, cu emisiuni “speciale”, cu invitati “speciali”, cu stiri aceleasi stiri “de ultima ora” difuzate de-a lungul intregii zile, cu aceleasi imagini difuzate obsesiv, cu acelasi gangaveli care sa prelungeasca cumva propozitiile si deci sa ocupe cumva timpul … ăăă … mmm … îîî …
    Televiziuni de ăăă … mmm … si îîî …

  7. Sunt de acord cu mesajul tau in totalitate, un om a gresit, trebuie sa fim alaturi de el, putem pati si noi la fel, este atat de usor sa gresesti, este in firea umana. Nici nu ne putem imagina cata durere este in sufletul lui acum, si cata durere este in sufletele familiilor celor decedati. Toti cei implicati au nevoie de o mangaiere, de o rugaciune, de sprijin. Insa, sa stii ca nu trebuie judecati atat de aspru nici comentatorii de care ziceai, sunt unii care se bucura de necazul altuia si aceia sunt bolnavi, asta e clar, dar sunt unii care au anumite motive sa zica ca legea trebuie aplicata aspru. Si eu trec de multe ori pe valea prahovei, cu sotia, cu copil de 6 ani in masina si deseori imi e frica pentru familia mea, cand vad cum conduc unii, si ce masini au si cand ma gandesc ce pagube pot face in caz de accident cu aceste SUV-uri. Si mai este o problema pentru care cred eu ca unii sunt atat vehementi, si anume, ca persoanele publice scapa mai “usor” de pedepse, vezi politicieni, vedete etc. Ceva trebuie facut sa nu se mai intample astfel de lucruri, sa putem sa ne scoatem linistiti familia la o plimbare cu masina.

  8. O singură întrebare. E posibil ca tu sau soarele să aveţi maşină. Bun, sperând că aveţi, pentru ca întrebarea mea să aibă rost, aţi intrat vreodată pe contrasens pentru că nu aveaţi chef să aşteptaţi în coloană, ca toţi ceilalţi?
    Cam atât am avut de spus. Citindu-te şi apreciind ceea ce am găsit pe aici, de fiecare dată când ai scris, rândurile de mai sus mă întristează, pentru că par drumul către un îndemn la încălcarea legilor, după bunul plac al fiecăruia. Şi, din câte vezi, încălcarea legilor duce la moarte…

    • “Nu-i iau apărarea, în caz că unii nu înţeleg unde bat. M-aş bucura ca gunoiul ăsta de Justiţie să-şi facă treaba. A greşit, a făcut o prostie uriaşă, a ucis oameni din prostia asta. Este normal să plătească, aşa cum am plăti oricare, ferească ăl de sus să păţim aşa ceva.”

      Io zic ca paragraful asta spune cam totul. NU spun nimanui sa incalce legile, spun doar ca e cretin sa te bucuri de necazul altuia. Facut cu manuta lui, dar tot necaz este 🙂

      Sa-ti raspund la intrebare: NU! NU! NU!

      Astept in coloana, ca nu ma goneste moartea acasa. Nu ma grabesc niciodata atat de mult, incat sa-mi pun viata in pericol sau, fereasca al de sus, viata altora din masina. Nu trec linia continua, nu depasesc viteza legala in localitate. Nu gonesc ca imbecila si in general nu prea depasesc, decat daca in fata mea e unul ce merge cu 70 la ora sau mai putin. in rest, stau linistita in coloana si ma bucur de ocazia de a mai casca un ochi in jur.

      Nu il scuz pe Serban, a facut o magarie cat Catedrala Mantuirii, dar e aiurea sa te bucuri de necazul lui. Pentru ca, pe langa ca si-a busit el cariera, a omorat 3 oameni (am intelesc ca si al treilea om din Logan si-a pierdut viata.

      PS: bun venit pe dojoblog. Sper sa te mai vad pe aici 🙂

  9. Eram pe tren cand a aparut stirea, si instant pe Twitter au aparut replici de care mentionezi si tu. Acum cateva luni fratele meu imi spunea ca romanii au un stil inconfundabil de a se detesta unii pe altii. Si imi pare rau ca vorbele lui au fost confirmate. [Nota: dinafara se vede cel mai bine, e lucreaza de ceva timp peste granite]

    Am dat unfollow multora. Poti construi tu cate vrei, din momentul in care aceasta e dovada de ‘caracter’, nu mai avem ce imparti.

  10. Pe mine stii ce ma oripileaza in toata povestea asta ca …toata lumea o vede ca o tragedie a lui Huidu…dar oamnenii aceia care au murit nevinovati??…+ ca Huidu pe domeniu nu era usa de biserica…..Colegul lui cu nume de produs avicol…..era sa ma faca praf pe cedeaza trecerea si tot el era tare in gura ca na….avea masina iar eu cu un opel agila amarat…..pai sa nu le rupi fasu?

  11. Păcat că am uitat ce-i cu adevărat important. Niște oameni au murit, cineva este vinovat pentru asta. Restul e cancan. Și ca idee pe mine m-au îngrețoșat un pic valurile de panică/încurajări/lingușeli pe feisbuc la adresa lui Huidu.

    • Eugen, pai asta as dori sa se intample: este un OM normal care a gresit. Hai sa-l vedem ca pe un OM normal, nu ca pe o vedeta sau intruchiparea a tot ce este rau. Daca eu, fereasca al de sus, faceam ceva de genul asta, ma gandesc ca se faceau mai putine valuri pro si contra 🙂

  12. Au fost şi voci ce-i plângeau de milă lui Huidu. Am citit destule replici în care se storceau lacrimi pentru Huidu, cum că tuturor ni se poate întâmpla. Dar, aproape sigur, aceleaşi personaje criticau incredibil de convinşi alţi autori a unor accidente similare. Sunt sigur că nevasta lui Păunescu a fost făcută albie de porci după accidentul provocat, iar acum mulţi îi iau apărarea lui Huidu, doar e şi el om.

    În astfel de momente nu ştiu cât e loc de sentimentalisme pentru un om, dar uităm că acel om a băgat sub pământ 3 oameni. Fie el vedetă, fie el foarte îndrăgit, tre să punem în faţă că e om şi a făcut o prostie uriaşă. Pentru care sper să plătească.

    Suta la oră pe un carosabil umed, în curbă, şi depăşirea pe linie continuă nu e o simplă prostie, e nebunie curată.

  13. Maimutele se bucura de necaz, alte maimute din redactie si colegi de trust il compatimesc (saracu, oare cum va trai cu povara asta?!). Altii, din contra, il apara – ca era in recuperare, ca a derapat, ca era in curba, ca sa vezi cum o fi c-o pati, ca regreta, ca politia e de vina, ca aia cu Loganu sunt de vina, Iepurasul de Pasti e de vina.
    Parerea mea e ca se va “musamaliza” tot in cateva zile si vom auzi ca fapt divers ca ia 3 ani cu suspendare exact ca si alte cazuri celebre.

    • Dane, clar! Sunt sigur ca o sa dea vina tot pe cei care au murit, “nu aveau centura pusa domne, e vina lor”…
      E nasol ca sunt oameni care fac baza si rad de Huidu pe tema asta, asa ceva nu se face, dar nici sa i se ia partea nu merita, e vorba de o inconstienta grava.

  14. sunt atatia cretini la volan.ma exaspereaza in fiecare zi.taie fata ,clacsoneaza in disperare ,se baga pe contrasens doar sa ajunga un pic mai in fata……inebunesc !!!

  15. Hai sa o luam logic . Huidu a gresit foarte grav . Acum cateva luni era in coma pentru ca si-a rupt capul in 2 la schi .. Dupa acel accident huidu numai avea nici un drept sa mai aiba permis de conducere pentru cel putin 5 ani . Sa nu uitam ca Huidu inca se afla sub tratament .. Sa nu uitam ca Huidu a omorat 3 oameni nevinovati si a incercat sa isi omoare si familia pentru ca e inconstient si a platit bani grei ca sa ramana cu permisul dupa acel grav accident pe care la avut in ianurie !

    numai incercati sa-l aarati pe Huidu ca nu merge .. A gresit pe prostia lui .. si pe prostia lui sa plateasca !

  16. Nu atiu ce sa zic…cert este ca daca oricare dintre noi ….ar fi fost in locul lui garantat avea mandat de 29 de zile ..fara discutii….el de ce nu….e diferit fata de noi?!

  17. Duminică au murit 18 oameni în accidente rutiere. 19 cu cel care a murit luni. În momentul ăsta, pentru marea majoritate a populației Românicii existența lor se rezumă la faptul că pe 3 i-a ucis Huidu și sunt motiv de dezbatere publică, iar ceilalți 16 sunt statistică. Pentru cei apropiați lor, azi a fost zi de înmormântare. Doar ziceam….

  18. l-ai condamnat pe Huidu inainte sa se finalizeze ancheta “justitiei zlabe” pe care o detinem.

    sunt variante care sustin ca defapt loganul era cel cu viteza iar Huidu doar a derapat si a intrat pe contrasens. toate insa sunt doar povesti.

    adevarul il va arata justitia dupa ce va evalua toate probele.

    e neplacut ca au murit oameni dar asta nu inseamna ca cel care a ramas in viata e criminal.
    nu i-au sticlit ochii in cap de bucurie ca are ocazia sa omoare 3 nenorociti intr-un logan.

    faptul ca avea “jip” dovedeste faptul ca se gandea la siguranta.si arata cat de “echipate” sunt masinile autohone.

    cat despre contemporanii nostri – astept momentul cand prostia va deveni nociva…

  19. Justitia din Romania e pe langa realitate. Dati-mi voie sa dau un exemplu: Pe Sisu(La Familia?) l-au bagat exact la timp (adica fara “intarzieri”… ma rog, a fost dat in urmarie generala ca nu se prezentase la politie ca sa-l bage astia in arest), iar pe Huidu inca il ancheteaza. Deci care-i treaba ca eu nu ma prind? Pe unu ce a facut prostii cu droguri acum vreo 10 ani, imediat l-au hnatat, iar, si pe unul care a omorat, inca il ancheteaza? Nu am nimic cu Huidu, nu ma bucur pentru nenorocirea lui, n-as putea, Doamne iarta-ma, m-a luat groaza cand am citit si eu… Am vrut doar sa fac “reclama” justitiei romane.

  20. Din nou, lumea discuta.ne pricepem la asta. Probabil multi dintre noi ar musamaliza asta,daca ar putea. Ala de ce poate? Si da-i cu ciuda. De ce sa-ti fie ciuda ca un pusti de 16 ani a descoperit un test de cancer mult mai rapid si ieftin, in timp ce tu sau copilul tau n-ati reusit a termina o carte, cand poti fi invidios ca x are bani de pile?
    Dupa cum spuneai, asta nu-l scuza, dar nici statutul public nu-l acuza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.