Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Creditul nostru, stapanul nostru …

Nu-mi aparţine ‘sloganul’, iubi e mintea creativă ce a născut ideea asta. Tot el este cel care nu scapă nicio ocazie să se laude că nu are datorii. DELOC.

Trecând peste iritarea provocată de ‘laudele’ respective, încep să văd beneficiile şi diferenţele între el (sau alţi oameni fără credite) şi noi, restul lumii, ăia cu măcar o rată pe cap.

Mai am 5 luni de leasing pentru dojomobil şi, deşi îmi ador maşina şi NU O REGRET, datoriile astea nu au fost uşor de ţinut în spate. Cât am avut job a fost totul OK. La un an şi ceva de când am luat leasing pe 4 ani, am rămas fără seviciu. Lunile ce au urmat au însemnat să lucrez pentru bancă, pentru că nu mi-au ajuns banii de altceva. În fiecare lună stresul cel mare este să plătesc factura, plus Casco din 3 în 3 luni. Am achitat nişte sume uriaşe, mai am 5 rate şi abia atunci respir uşurată.

Cunosc mulţi oameni îngropaţi în datorii, avem prieteni care nici un concediu nu-şi mai permit în linişte, pentru că este criză şi tuturor le tremură fundul de teama că rămân pe dinafară. Şi ratele trebuie plătite, pentru că altfel te prind bucuriile.

Avem români care s-au băgat în rate din prostie, avem români ce au ales credite deştepte pentru afaceri sau chestii care vor produce. Dar este clar că NU suntem un popor care să aibă respect pentru ban, nu avem educaţie, nu ne interesează subiectul. Dar intrăm in rahat şi nu înţelegem ce s-a întâmplat.

De asta am deschis CreditGreu.ro (din nou, nu io deţin drepturile de ‘autor’ pentru domeniu). Pentru a atrage românii interesaţi să discute despre rate şi cum să scapi de ele. Îmi doresc să creez o comunitate de consumatori informaţi, oameni care caută soluţii împreună cu ceilalţi şi oferă informaţii la rândul lor. Se va discuta despre rate, despre băncile cu care lucrăm, vom povesti ce probleme am întâmpinat şi cum le-am rezolvat, se vor scrie articole de ‘educaţie financiară’ de la credite la antreprenoriat, pentru că, dacă nu-ţi ajung banii trebuie să 1. câştigi mai mult şi/sau 2. să economiseşti / foloseşti banii cu cap.

Sunt foarte mulţi români îngropaţi în credite, care nu văd nicio ieşire. Unii au doar ghinion, majoritatea nu sunt informaţi şi fac tot felul de greşeli financiare, care îi costă. Toţi facem prostii, ideea este să mai şi învăţăm din greşeli.

Nu ştiu dacă există un asemenea forum în România şi sincer nu mă interesează. Îmi doresc doar ca prin activitatea noastră să învăţăm cu toţii cum să ne gestionăm banii mai bine şi să educăm tot mai mulţi români în acest sens.

Vă invit deci să aruncaţi un ochi pe ‘şantierul’ de pe creditgreu.ro, că nu e încă totu, finalizat. Forumul este funcţional, mai scriu şi io câte un articol ..

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. ABSOLUT TOATE siturile tale, inclusiv credit greu, se deschid EXTRAORDINAR de greu. am stat cam 1 minut ca sa pot ajunge pe homepage, dupa care in articolul asta. mi-e frica sa dau post comment, cine stie cat va sta

  2. Poza de pe HOME nu este chiar cea mai inspirata alegere, parerea mea.
    In imagine apare o familie fericita, ori targetul forumului creditgreu.ro inteleg ca sunt oamenii care au probleme financiare, datorii, credite la banci … Atata timp cat folosesti un slogan de genul “Creditul nostru, stapanul nostru” nu poti sa folosesti o poza in care apare o familie fericita.

    • Da, uneori nu se incarca din server. Au fost vreo 2 zile in care erau probleme si chiar am scos-o de tot, ca nu se incarca deloc situl.

  3. Mai Dojo vrem nu vrem sa recunoastem face parte din virtutiiile actuale …aceea de a bu avea credite….vai de cei care si-au luat casa inaite de criza si asta implica credite!

  4. Mama are o vorba. Cel mai bogat om e cel care nu are datorii. Tind sa cred ca are dreptate.

    • tind sa cred ca mama ta nu stie despre ce vorbeste.

      Esti bogat atunci cand ceea ce castigi – ceea ce dai > 0.

      datorii ai mereu: la tine (tre sa manci) la stat (taxe, impozite). Acum, ca mai ai si la banci, ii doar o treaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.