Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tu ce stii sa faci in afara de job?

Dacă tot ne-am pus la discuţii ‘economice’ şi am destui cititori interesaţi şi de subiecte din astea ‘mercantile’, astăzi mi-ar plăcea să discutăm despre ce ştim fiecare să facem, pentru un ban în plus (chiar şi dacă încă nu practicăm specialitatea respectivă).

Este o realitate că majoritatea salariaţilor din ţară NU câştigă suficient pentru a-şi rezolva toate problemele financiare. Cum banii de la o lună la alta depind de două chestii: ce cîştigăm şi cât reuşim să nu cheltuim, presupunând că nu putem ‘lucra’ la cheltuieli, ne mai rămâne o soluţie: să facem nişte bani din alte resurse.

V-aş invita să ne imaginăm ce altceva am putea fiecare să facem, pe lângă jobul normal, sau să precizăm ce facem deja, în cazul celor cu un spirit antreprenorial mai puternic. Hai să spunem că e un exerciţiu util pentru fiecare, măcar ne uităm în oglindă şi aflăm fiecare cum ne-am descurca în cazul pierderii locului de muncă.

Cazul meu …

Am lucrat 10 ani ca redactor muzical la radio. Deci, până acum 2 ani asta era cariera de care mă bucuram. Considerăm acesta ca jobul respectiv şi încerc să mă gândesc ce am făcut sau aş putea face.

  1. web design – pe vremea respectivă munca de web designer era doar un hobby ce s-a transformat apoi în activitate aprox. profitabilă, acum este principalul job.
  2. meditaţii română şi engleză – am dat meditaţii prin juneţe (de la 16 ani), în general cu elevi mici, dar am pregătit şi pentru examen pentru BAC şi la Academia de Poliţie (Engleză). Nu am făcut asta prea serios, aveam doar câte un elev pe săptămână, dar se poate câştiga destul de OK.
  3. traduceri – scriere de conţinut – nu am făcut asta pentru alţii, doar pentru reţeaua mea de situri. Deşi nu se câştigă fenomenal din conţinut, chiar şi pe internaţional, unde sunt alte preţuri, dacă faci asta serios mă îndoiesc că mori de foame.
  4. ‘bijuterii’ handmade – am încă un stoc gros de brăţări, cercei etc. realizaţi de mine, plus materiale mişto. Lucrez de ceva timp la un site serios de prezentare şi trebuie să scap de lenea asta şi să mă pun iar la muncă de creaţie. Am investit câteva sute de dolari pe materiale (pietre semipreţioase, argint etc.), am câştigat destul de frumos din ce am vândut anii aceştia.
  5. personal trainer –  ar trebui să fac un curs probabil de aşa ceva, nu am făcut nimic în acest sens dar, dacă ar trebui să mă ‘reinventez’, ar fi o ocupaţie ce mi-ar foarte plăcea.
  6. blogging – hai să pun şi activitatea aceasta, în condiţiile în care îmi ia ceva timp în fiecare zi. Nu cred că aş putea acum trăi doar din asta, dar vin nişte bani în cont, deci nu e chiar de aruncat.

Nu am precizat aici alte ocupaţii pe care le-aş putea avea (făcut curăţenie, baby-sitting etc.), pentru că nu sunt în lista mea de priorităţi. Dacă este însă nevoie de un ban şi nu merg variantele de mai sus, este şi aceasta o soluţie viabilă.

Rândul vostru …

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

54 Comments

  1. Nu e mai usor sa facem schimb de profile LinkedIn? :))
    Anyway, in cazul meu e simplu:
    Web Design/GUI, Jr Frontend Dev, QA Testing, Project Management si mai cateva luni petrecute prin birourile de Marketing si HR.

  2. Pai studentie, un job, doua joburi si in rest relaxare. Eu mi-am ales sa fac ceea ce stiu mai bine ca fiind un job 😀

  3. hmm. vorbesc franceza si engleza, sigur as putea face ceva cu astea (si trag pe ceha, dar merge mai greu). Dadeam meditatii cand eram mai mica, si cand limbilea astea le stiam mai la nivel academic, acum nu as mai da meditatii, decat ca sa invat lumea jargon 😛

    Dar ce spui tu aici e ceva care imi sta pe caciula de ceva vreme pentru ca m-am cam saturat de jobul meu.

    Ce e bine ar fi ca as putea sa trec in alt domeniu cu un pic de training prealabil gen as putea face resurse umane, calitate, organizare de evenimente (asta mi-ar placea) si altele, fara legatura intre ele. Asta pentru ca am o baza destul de larga si internationala, Rel Economice internationale la ASE, un semestru Erasmus in Franta pe resurse umane si marketing, un master in Ro si unul in Franta in management de proiecte (dar sunt cam varza si nu as vrea sa fiu sef de proiect evar).

    Totusi sunt lenesa si imi vine greu sa schimb, dar daca raman fara jobul asta, gasesc altceva destul de usor, zic eu.

  4. Comert electronic – asta e a 2-a mea dragoste, dupa web design 😀 Intr-o vreme am trait si din retusat fotografii (in vremea in care abia aparusera photoshoapele si lumea inca mai credea ca modelele din revista sunt naturale; era un soc sa le povestesc prietenilor cum modelele alea erau prelucrate de oameni ca mine)

    La fel, as putea sa dau meditatii de photoshop, de illustrator, de html/css/php (tot limbi straine sunt, nu?) – dar nu m-as baga la engleza, ma depaseste…

    Ceva ce sa nu aiba legatura cu calculatorul… hm. Am avut un atelier foto, deci presupun ca as putea sa traiesc si a 2-a oara din asa ceva. Decat sa ajung sa mor de foame, imi deschid pana la urma si o bodega in care sa vand guma de mestecat – desi nu e cel mai “glamuros” job din lume :))) (cuvantul asta l-am aflat acum, de curand, se pare ca l-a inlocuit pe “fabulos”)

    Si bineinteles – facut curatenie prin case, secretara, vanzatoare, astea le fac si eu daca se inrautaeteste situatia (si de fapt le-am si facut – inafara de faza cu menajera).

  5. Electronica (dupa ce as rasfoi informatiile pentru a fi “la zi”), achizitie / vanzare antichitati (dupa ce mi-as rasfoi informatiile pentru reimprospatare), amenajari interioare (dupa ce aflu cam care mai sunt ultimile tipuri de materiale), confectionare mobila de lemn.
    Altfel, imi completez cunostintele de programare.

    Dar daca este sa ajung la a-mi imagina ce as putea sa fac cel mai bine in caz ca … Doamne fereste … cred ca m-as descurca excelent in a sta si citi pe peluza din faţa vilei pe care as avea-o si as reusi sa faca faţă cu brio unor calatorii de placere prin diferite statiuni de munte. 🙂

  6. Hmm, traduceri, paza (am lucrat de la agent de paza pana la sef de tura/interventie), dulgherie/santier si altele 😀

  7. as putea oricand sa traiesc numai din blogging
    sau din consultanta
    sau din prezentari (workshop, training etc)
    sau oricand mi-as gasi un job bine platit
    ori as lansa o afacere (probably online related)

    dar eu prefer sa fac numai ce am chef, cand am chef si unde am chef 🙂

  8. pai deocamdata student,mai fac cate un maruntis din site-uri,incerc sa ma axez pe programare si sa imi iau un part-time probabil:).

  9. Am auzit ca daca printre pasiunile tale se afla si ceea ce faci tu la job atunci n-ar trebui sa te gandesti la bani. 😀

      • Ma refeream la faptul ca atunci cand lucrezi sa nu te gandesti la bani daca iti place ce faci, la urma poate dupa ce iti admiri creatia :).

  10. As putea face Quality Assurance si eventual daca as mai arunca rugina de pe limba, niste meditatii de engleza. Daca din meditatii de engleza se castiga destul de bine, din QA ca freelancer habar nu am daca as avea cu ce sa imi iau paine.

    Pentru ca descopar ca inca imi place sa invat, propun sa efectuez ore de QA pentru orice proiectel aveti in schimbul platii in ore de html/css/php caci astea m-ar interesa. Se baga cineva?

  11. Pai, sa vedem… Ca joburi de sine statatoare am avut: inchirieri casete video si dvd-uri (vedeam o multime de filme si eram ff tanara), agent de turism, agent de pariuri sportive (chiar mi-a placut!) si apoi redactor/editor pe la diverse publicatii online.

    Acum sunt freelancer si castig 100% din generare de content & social media (castig decent, insa muncesc de rup:)), as mai putea sa fac vanzari online (haine, diete, etc..), ca personal trainer m-as baga si eu, as putea sa castig din scris de carti (hahaha:)), blogging (nu ma chinui ca nu am timp), as putea sa vand ciocolata home-made pe plaja, dar turistii sunt saraci pe aici, as putea sa fiu oricand si oriunde bucatar profesionist (chiar toata lumea imi spune ca mi-am ratat cariera), as mai putea sa lucrez in PR, marketing si sa vand in piata legume si fructe (imi place mult!). Deci, nu se moare de foame!

    • ”castig decent, insa muncesc de rup”

      sper ca iti dai seama ca ar trebui sa fie invers, da? 😉 🙂

      • Problema este, Stefane, ca ador munca asta multa, neintrerupta. Ma distreaza, ma face sa ma simt bine, imi da aripi. Iar acum am inceput sa castig cu adevarat si atunci e si mai bine.

  12. In afara de jobul pe care il am la stat, am facut puzzle personalizat. Acum este criza si oamenii nu-si permit sa investeasca in asa ceva dar pentru orice eventualitate as putea sa reiau. Mai greu este cu publicitatea…!

  13. Well… am un job care imi aduce un venit ok. Nu mare, dar nici mic. Noroc ca-mi place ceea ce fac si deocamdata este ok… Dar bani mau multi toti vrem..
    1: aparatura foto pe film. chestii vechi, de colectie…. etc.
    2: biciclete clasice… sau nu, dar faine 🙂
    3: ocazional, servicii foto pe la nunti & stuff.
    Si mai sunt cateva..
    Practic, pot sa supravietuiesc din ceea ce-mi place sa fac.
    Cei care se plang ca au salarii de 5-6-7 mil pe luna ar trebui sa reflecte mai bine daca nu-s chiar ei de vina pt rahatul in care traiesc.

  14. Imi place sa scriu carti!
    Am scris cateva pe care, de voie sau de nevoie, unii dintre elevii mei le-au citit! Bineinteles, stiau ca vor fi recompensati cu o nota mare. 🙂
    Castiguri materiale insemnate nu au fost, dar nu e timpul pierdut.

  15. Cu bijuteriile handmade tre sa te ocupi serios, am o prietena in Tm care castiga binisro din asta!

  16. Pot sa fac tehnoredactare computerizata, sa dau meditatii la franceza, sa tricotez saluri si caciulite, ceea ce am si facut in unele momente mai dificile. Uitam bloggingul, care mi-a adus si el cativa banuti. Totusi, un profesor care isi face meseria din tot sufletul, are toate gradele didactice, e metodist, autor in specialitate etc. prefera sa aiba numai acest job, care sa fie platit macar onorabil.

  17. Pai pana zilele trecute stiam sa fac fotografie profesionala….in afara de jobu in vanzari…doar ca s-a restrans activitatea si mai nou doar fotografia a ramas!

  18. Desi articolul e ok, partea interesanta e mai jos, la comentarii. Din comentarii se vede cine stie sa faca ceva si cine vorbeste doar, mult si prost. Observ ca majoritatea dintre cei ce ati comentat pana acum nu faceti diferenta intre “stiu sa fac” si “as putea face”.
    Cum poate spune un tanar ca stie project management? asta e un domeniu atat de vast, cu particularitati atat de multe in functie de domeniul unde se aplica, incat e aproape imposibil pentru un om sa generalizeze. A, nu conteaza asta. Mai mult, observ tot felul de rupti in fund care au o functie de umplutura, DAR POT FI PROJECT MANAGER. Adica esti pe post de secretara, dar ai putea fi sef. Sau director. La mintea cocosului.

    Quality assurance? Voi glumiti? Eu cred ca nici un sfert dintre cei cei ce folositi acest termen nici macar nu intelegeti conceptul (fapt pentru care nu faceti referiri la termenii romanesti). Spuneti ca stiti pentru ca ati vazut in companiile te tip corporatie unde organigrama e importata partial. Dar ATI VAZUT numai.

    A da, mai e si marketing. Desi sunt zeci de functii (generic zis, practic e lucruile stau altfel), toti puteti activa in marketing. Merge frate, proiecte, rapoarte si dosare. ati vazut voi. A, mai nou si social media. Cati dintre cei care ati avut functii englezesti stiti incadrarea reala prin cartea de munca? Cati stiti ca PR specialist nu exista in nomneclator?

    Hai sa privim si jumatatea plina a paharului. Sunt si oameni normali aici, care spun ca stiu sa faca ceva: curatenie, traduceri, sau alte activitati care cer unele deprinderi.

    @dojo: din nou pacat, meriti mai mult (ma refer la cititori).

    @Stefan Murgeanu: like a BOSS!

    • Pfai da, am uitat ca suntem o tara de retardati, nu? Mai bine renuntam sa muncim ca oricum facem umbra degeaba…

      Salutari de la Google.
      Votati dam167 presedinte.

      • Nu nu, eu ziceam sa muncim, nu sa vorbim. Te-as ruga sa cauti (atunci cand ai timp, desigur) un CV al unui om cu experienta intr-un anumit domeniu. Ce ar trebui sa observi, raportat la un CV de “antrepenor” e ca in loc de n obiecte/lucrari/realizari e un singur obiect, defalcat pe mai multe pagini. Iar asta dupa parerea spune ceva.

        Vezi tu, spre deosebire de voi (oamenii minunati cu valente de project manager) eu recunosc ca nu mi se potriveste un post de conducere. Eu ma limitez la profesia mea.

      • Sunt de acord, mai putina vorba si mai multa munca.

        Tu vorbesti de oameni cu experienta. Experienta trebuie castigata de undeva, iar atata vreme cat o aduni din mai multe domenii apropiate (QA\Dev\etc) chiar nu vad nicio problema.

        Asta nu inseamna ca esti expert in fiecare din ele dar pe viitor te pot ajuta sa ajungi expert in macar una din ele.

        Legat de PM nici nu are rost sa discutam. E un subiect mult prea vast intr-adevar, dar o persoana ce coordoneaza un proiect pentru 100 de persoane poarta aceeasi titulatura ca si una ce coordoneaza un proiect pt. 10 000 de persoane. De Project Manager.

  19. Nimic altceva, in afara de slujba (si aia de rahat, in felul ei). Nici nu-mi doresc, imi ajunge ce am, si sper s-o tin asa pana la pensie sau pana cand castiga sotul la loterie! Dar noi suntem un caz atipic, banuiesc… 🙂

    • ai o slujba de rahat si iti ajunge ce ai… hmmm, nu suna a viata prea placuta… 😐

  20. In afara blogului? Pentru cati e oare blogul ocupatie full-time?

    In principal, stiu sa scriu (contrar impresiei pe care o lasa blogul) si le am ceva si cu marketingul (de-asta m-am si priponit in publicitate). Mai stiu sa fac si fac si game design la Starchaser Studios, am inca legaturi in presa si am lucrat si in PR. Mai nou m-am apucat si de scris beletristica si scenarii, pentru ca refuz sa-i vad pe restul de 20 000 care fac fix acelasi lucru.

    Totusi, daca ar fi chiar sa pun mana sa fac ceva fizic, cred ca as fi un bucatar cel putin mediocru 😛

  21. V-am citit postarile si ma bucur pentru voi.Aveti oportunitati , varsta, posibilitatea de a circula in alte cercuri , tari, locatii, pregatire.M-am gandit mult inainte de a scrie …sa nu par …nu stiu cum…
    Jobul eu a fost gestionar, bucatar, cofetar-patiser.Am lucrat efectiv ani la rand.Am experinta multa. Cand nu am mai putut lucra…un timp, mi-a fost greu dar nu aveam incotro. Apoi mi-am organizat viata de asa maniera si pe langa a fi insotitor, am deschis acasa o mica afacere…nu e mare lucru, pozitia nu este favorabila, dar trebuie sa fiu acasa mereu…am de a face cu copii scolii de peste strada…deschid cu 5 minute inainte de pauza , inchid dupa 5 minute dupa pauza si apoi fug in casa la Dan. Ma impart intre treburile casei, baiat, magazinas.Altceva nu ar merge , nu e pozitonat …Din martie sunt somera de la -insotitor- ca toti cei din tara asta… Ma mai ocup cu asta: http://www.porcivietnamezi.com cu sotul meu.Nu e ceva de succes dar mai ridica bugetul familiei cat de cat, Ma gandesc ce as putea face dupa somaj, dar sa fie loco, caci trebuie sa fiu acasa…nu ma multumesc cu atat caci viata este o lupta si nu ma dau batuta.Idei ceva imi dati?

  22. Eu sunt foarte mulţumit de jobul meu. Plătit foarte bine în toate cele 4 companii în care am activat, nu mă văd făcând altceva.
    Iar dacă prin absurd ar trebui să mă reprofilez aş putea face mobilier la comandă(design şi execuţie), construcţii metalice şi chiar formare profesională acolo unde mă pricep eu cel mai bine.
    Important este ca orice ai face, să începi serviciul binedispus şi să ajungi seara acasă la fel.

  23. Eu in afara jobului fix 9-5 recent achizitionat, fac traduceri 🙂 Asa ca mi-ar place sa am din ce in ce mai multe traduceri si sa ma axez doar pe asta. Mai ales ca nu sunt multi nebuni ca mine care sa stie bulgara 😉 In rest am fost si content writter pentru o foarte scurta perioada de timp.

  24. Intrucat cu web design-ul nu se poate trai prea stralucit pe piata din Romania … bag forex la greu.
    Si pierd.

    Ramane deci doar web designul.

  25. Nu stiu cum se face Dojo, dar tu abordezi anumite subiecte pe blog fix cand imi arde mie buza de asa ceva. Momentan lucrez in IT, cu un background in .net c# desktop programming. Si desi toata lumea zice ca in It e asa usor sa-ti gasesti de lucru uite ca eu n-am gasit un post in Cluj in care sa fac exact ce-mi place, jobul meu ideal, adica c# pur. Momentan ma chinui sa invat web development si desi nu e asa departe de copac nu ma incanta 100%.
    Influentata tot de tine m-am bagat recent si pe elance sa vad cum merg lucrurile si acolo, nu stiu deocamdata dc voi putea trai numai din freelancing, ramane de vazut, ar fi frumos sa-mi fac singura programul.
    Legat de IT, mai pot sa fac QA, testare, si database developer.
    Daca chiar nu merge treaba, cu un pic de citire al legislatiei pot sa fac si conta.
    Si cu engleza stau bine, poate nu de meditatii dar de texte, written content sigur.

    Ah, da, si mi=ar place ca intr-un final sa ajung PM pe proiecte de IT

    • Draga mea, baga tare pe elance. Ia proiecte simple, ia cate 50 de dolari de bucata si fa-ti un portofoliu acolo. Daca stii ce faci, in cateva luni ar trebui sa mearga bine. Gandeste-te la asta ca la un fel de platforma. E foarte posibil sa gasesti 1-2 clienti care vor dori sa lucreze cu tine permanent, asa ca scapi si de biduitul zilnic. Iti tin pumnii 😉

    • Un pic de citire a legislatiei?! Ehei, cat optimism! Eu lucrez ;a resurse umane de 15 ani si in ultimi 6 mi-am tocit coatele si nervii pe legislatie si tot nu pot tine mereu pasul cu schimbarile. Nu mai vorbesc de lucrarile de rutina. Vorba lui dam167, cu 1 luna de pregatire nu poti practica. Si, revenind la subiect, eu mai realizez bijuterii handmade si invitatii handmade. Mai greu este cu publicitatea, mai ales ca romanii nu prea au cultul obiectelor facute manual. In rest, am facut si, la nevoie mai pot face vanzare de produse si tehnoredactare (licenta, doctorat, etc.
      Succes tuturor ce vor si pot munci si, mai ales, succes pentru a face ce va place

  26. Eu am facut mult timp chestionare, deci ma pricep la luat interviuri. Vreo 2 ani si peste 1000 de intervievati. Plus niste focus grupuri si niste testing pe produse. Ma pricep

    Altceva? am facut si eu ceva handmade (bijuterii) al reusit sa le vand pe toate. Era o munca prea migaloasa pt mine

    Blogging ( pe bani, putin) din placere zilnic. Inca imi place

    Content writer pt un forum de calatorii. A fost un mic proiect, dar ca idee a fost bine 🙂

    Intins mana …cu fluturasi. Pt un Gaudeamus in Cluj. Asta a fost primul meu ‘job’ :)). Cu banii cumparati mi-am luat niste pantofi super tari ce m-au tinut o perioada.

    Pt viitor (la joburi extra) m-as baga baby sister, content writer, publicitate, ghid turistic, si cam tot ce inseamana turism (mai putin chelner) zic Da 🙂

  27. In afara de jobul de DBA, mai fac si SEO pentru diversi clienti, am incercat si putin ecommerce (un magazin online de parfumuri) si ma preocupa afilierea.

  28. Activitate principala – promovare de site-uri si analiza SEO 😛
    Activitati secundare – munce pentru cei care vor sa mai faca reclama la site-uri ( bannere etc. ) , poker castig bine de la cei de pe pokerstars ;)) sunt multi donatori pe acolo
    Si cam atat momentan mi-am facut firma deci vor mai urma :))

  29. In timpul liber promovez site-uri si castig cam jumatate din salariul pe care il am la jobul de zi cu zi

  30. Ce stiu:
    -sa cant la vioara si pian
    -sa compun
    -sa scriu povesti (fara gluma)
    -limbaj html (am avut proiect la scoala sa fac o pagina web. Am facut-o, mai trebuie partea de php si sper s-o pot sui pe site)
    -sa colectez informatii (am facut practica intr-o vara la un ziar si am prins ceva ponturi pentru anchete)
    -sa crosetez (am 2 bentite, o vesta si un pulovar in curs)
    -sa fac bijuterii

    Ce mi-ar placea sa fac:
    -publicitate
    -jurnalism
    -echipamente moto (mi-a picat mie o idee la un curs si odata si-odata, tot am s-o incerc)
    -blogging (si acum fac, dar nu ies bani)
    -mecanica (am avut foarte putine ocazii sa mesteresc la motor, dar mi-a placut)
    -sa vand
    -agricultura (am vazut la tata ce si cum; cea mai faina chestie in domeniu este ca muncesc afara, nu in birou)
    -in mare, orice activitate cat de cat curata (nu gunoiera) care sa nu ma tina inchisa in birou.

  31. Hmm… Ma simt un pic pe langa subiect, desi am facut cateva chestii la viata mea. Am dat meditatii la mate, chimie, engleza si franceza, as mai putea sa ajut la romana si istorie. Am colaborat cu o tipa care era inginer – ii faceam desene tehnice de mana, as putea s-o fac din nou. Am scris si am scris pentru mine (literatura mai mult) pana m-au intrebat unii daca ajung la tastatura, legata fiind in camasa de forta. La un moment dat, m-am oprit, dar ma gandesc sa revin. Am scris review-uri pentru filme, piese, albume, concerte, si mi-a placut. O sa mai fac. In prezent, am job 9-18, dar incerc sa ma ocup mai abitir de (fostul) blog, actualmente in renastere. Pe langa job, sunt content editor la un site de concerte. In trecut, scriam articole pentru un site de HR (cand lucram la o firma de HR). Am facut si site-uri la un moment dat, dar nu era ceva care sa ma pasioneze. Am facut si traduceri tehnice engleza-romana si franceza-romana. Probabil ca as putea sa fac mult mai multe de atat. 🙂 imi trebuie doar curaj 🙂

  32. In afara de job, ceva freelancing, care e tot in acelasi domeniu, blogging, ghid turistic, trainer personal… si cam atat 🙂 Bineinteles, ultimele 2 mi-ar placea sa le fac, dar mai am de asteptat putin pana acolo, deocamdata ma pregatesc

  33. Eu știu a scrie frumos (sau așa îmi spun cei de prin preajmă și nu numai) și știu traduce. Deci, le am cu limbile.

  34. Cel mai mult mi-ar placea sa muncesc undeva pe o insula (Caraibe, Hawai) ca am o experienta in acest domeniu lucrand vreo 3 veri in Ibiza, la inchiriat de barci 🙂

  35. Pai… sa vedem… Blogging, inclusiv reclame pe net… Eventual colaborari cu presa scrisa… Eventual broderii, crosetat sau orice ar tine de lucru manual…

  36. Sa crosetez, sa fac meditatii la engleza cu cei mici.
    Am incercat sa vand ce crosetez ( caciuli, fulare, brose, cercei, clame de par, buretei, agrafe, etc ) dar nu stiu sa ma promovez foarte bine. Castig cat sa-mi platesc intretinerea si telefonul. 🙁 Meditatii fac doar cu pitica mea, deci nu primesc bani pt asta. Dar tot facand cu ea am invatat cum e sa predai unui copil care inca nu stie sa scrie. In timp poate o sa fac si bani din asta.
    De ceva timp mi-a venit ideea sa scriu.
    Am mai scurtat pantaloni pt vecine.
    Din blog nu am reusit sa fac bani.
    Putem face multe dar este important sa stim sa ne promovam si sa nu ne fie rusine sa vorbim despre ceea ce facem.
    Asta este concluzia mea dupa 2 ani de incercari.

  37. hmmmmm… mi-ar placea sa fiu freelancer pe suport tehnic Office 365 (si nu numai), mi-ar placea sa ma ocup de administrare/troubleshooting “parcuri” IT ale altor firme, pe baza de abonament. De ce nu fac asta… ? Fiindca nu sint un “vanzator” grozav. Pot sa “fac” lucruri, dar imi e destul de dificil sa le vand. Am pornit un site de suport, dar va trebui sa il refac fiindca l-am creat asa dintr-un imbold de moment si se cam vede (e cam dezlanata informatie pe acolo)
    Mi-ar placea sa “activez” si pe parte de webdesign, dar am cunostinte de baza HTML, CSS sau PHP. Desigur, daca e sa fac un site avand la baza un CMS pe care il mai “customizez” un pic umbland la cod, la grafica etc, ma descurc.
    Din pacate, constat ca in afara de calculatoare nu prea stiu face multe (si nici domeniul meu nu e chiar potrivit freelancingului). Totusi, de vreo 6 luni mi s-a pus in cap ideea ca trebuie sa devin freelancer. Stiu cum e, am mai fost pe acolo si acum “lucrez’ la cum sa fac sa revin.
    O noapte faina tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.