Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sarbatoarea regilor si a copiilor

Joi spre seară m-a tras ‘soarele’ din casă la o plimbare pe malul gârlei. Pe aici soarele apune atât de frumos, că e păcat să nu vezi marea colorată şi pescăruşii care urmăresc câte o barcă de pescuit.

L-am luat pe Niki la gât, cu obiectivul mare şi am plecat spre malul gârlei, strategic amplasat la vreo 300 de metri de unde stăm.

La ora 6 vasele de pescari se întorc în port, urmate de un alai de sute de pescăruşi. Hitchcock, nu alta, doar că orătăniile astea sunt paşnice şi au treabă cu peştii.

Aşa mai de aproape … vasul cu ‘alaiul’ de zburătoare.

Câţiva pescari la treabă, pe digul de pe care am făcut pozele anterioare ..

Şi acum plecăm prin ‘sat’. După două colţuri ajungem la strada pe care stăm şi noi (una pare-se destul de importantă în Fuengirola) şi iubi, cu ochii lui de vultur, zăreşte ceva ciudat: parcă se adună oamenii undeva şi, curios ca o mâţă, trebuie să vadă ce-i. Noroc că-i curios, că altfel pierdeam frumuseţe de paradă.

Pentru că 6 ianuarie aici este Dia de los Reyes, populaţia din zonă sărbătoreşte cum se cuvine: cu o mică ‘fiesta’ şi în familie cu cadouri pentru ăştia mici. Dacă la noi este nebunie de Crăciun, puştimea aici aşteaptă Magii, că vin cu cadouri.

Cu o zi înainte de marele eveniment, în ajun, cum îi spunem noi, s-a organizat o mică ‘paradă’ cu care alegorice pe care stăteau copii. Restul populaţie aştepta cuminte la bordură, că se preconiza o adevărată ploaie de bomboane. Cum trecea câte un car din acesta, cum se abătea asupra noastră un potop de ‘proiectile’. Ăştia mici erau în delir, mai să se arunce sub maşinile care tractau ‘agregatele’ respective.

Cu plasele pline de bomboane şi râzând încântaţi, se concentrau să nu piardă ceva.

Cam de aici a început procesiunea. Fiecare personaj de desen animat cred că s-a regăsit aici.

Fiecare ‘echipă’ era costumată corespunzător. Unii mai dulci decât alţii ..

‘Pinguinii’ căutau şi ei prin pungile enorme de lângă ei, pentru că mulţimea cerea non-stop ‘cadouri’. Unul mai mic doar stă cuminte.

Fiecare car era tras de câte o maşină şi plin ochii cu puştani de toate vârstele. Parada a ţinut ceva timp, chiar ne gândeam că noaptea cei mici au fost terminaţi ca bateriile, deşi foarte probabil doza suplimentară de zahăr i-a ţinut în priză. Îi vedeam pe unii cum pun o bomboană în gură şi după aia aruncă spre populaţie, deci e clar că nu au suferit nicio lipsă.

Am avut multe personaje pe care cei mici le adoră: Mowgli, Nemo, Cenuşăreasa, Dora etc. şi sute de copii absolut adorabili care ne ‘pastilau’ cu bomboane.

În jurul nostru copii şi adulţi adunau de zor bomboane.

Am venit şi noi acasă cu o buzunarele pline, deşi recunosc că nu am participat la vânătoare. Sunt ‘dependentă’ de dulciuri, dar nu-mi plac bomboanele (prefer ciocolata la orice oră), aşa că l-am lăsat pe iubi să lupte de zor. Era absolut drăguţ să vezi cum toată lumea culegea bomboane, deşi poţi la orice oră să iei juma’ de kil cu nişte cenţi. Dar prada de acolo era clar mai dulce.

Ne-am întors acasă absolut încântaţi de un asemenea eveniment. Nu este o chestie enormă, dar iată că poţi face o chestie deosebită pentru copii şi fără milioane de euro. Carele erau ‘sponsorizate’ de firme (ori ale lor or plătite, nu ştiu sigur) şi pot fi folosite ani la rând, mai ai nevoie de nişte maşini care să le tracteze, câteva sute de kile de bomboane, care iar nu costă o avere şi copii.

Iar aceştia din urmă erau încântaţi să fie ‘personaje’. Ai câteva ore de ‘paradă’, mii de copii şi de adulţi cu plasele pline de bomboane şi voie bună.

PS: restul de poze pe BWI.

 

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. La noi ?! Fără busturi și funduri goale ?! Fără cefe rase și grase ? Zău așa, Ramona, glumești, nu ?!

  2. Wow, ce super parada! , asa cum zice Zina la noi nu exista asa ceva..numa manele, busturi goale,cocalari.. cat mai stai pe acolo?:D

  3. Frumos!
    In Romanaia nu prea se poate face o chestie de genul asta deoarece copii nu ar apuca nici o bomboana de adulti. Pentru niste dulciuri cred ca s-ar omora ca chiorii.

  4. Caludiu, ai mare dreptate. Ca si civilizatie, sunt trist sa spun asta, suntem la ani lumina de altii. Pacat, am crezut ca dupa ’89 ne vom schimba si noi. Ce naiv am fost 🙂

  5. @robroy – ne-am schimbat…dar in mai rau…
    Ma uitam acum la faptul ca in italia, la toate restaurantele si hotelurile este imposibil sa nu dai de minim un roman, care, munceste de rupe…
    Eu ma intreb, de acestia cand se intorc acasa, nu-si doresc si ei sa devina patroni cu banii pe care ii strang si sa-i puna si pe altii la munca asa cum au fost ei slugariti…
    Nu frate, cand vin in tara ei sunt preocupati sa sparga banii pe tot felul de prostii doar sa arate in sat cat sunt de avuti…
    Cu Asa mentalitate, o sa ramana sclavi toata viata iar noi nu nevom civiliza niciodata

  6. Permiteti-mi sa va contrazic. Lucrurile s-au schimbat in bine. Cel putin in domeniul sportului de masa (la capitolul asta cei din vest, cei “civilizati” s-ar zice ca exceleaza), subiect ce-l urmaresc de vreo 4 ani, exista un progres evident. Tot mai multe competitii de alergare, de inot (inot masters )si de ciclism pentru amatori – unde participa oameni absolut obisnuiti cu sutele !!!! Sau activitatea celor de la verde pentru biciclete este extraordinara. Sa aduni spre 1000 oameni pentru a face o plimbare cu bicicleta in scopul atragerii atentiei asupra acestui mijloc de transport mi se pare ceva extraordinar!!! Eu consider ca un astfel de alai este cel putin la fel de spectaculos ca si parada din Spania, ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca numarul celor care circula cu bicicleta in Timisoara a crescut vizibil si soferii imi par a fi mult mai grijulii cu biciclistii din trafic – daca sunteti biciclisti sigur ati observat asta.Desigur as putea sa stau si sa comentez ca pistele de biciclete sunt cum sunt,sau sa zic ca piste cum sunt la noi, nu-s nicaieri, dar aleg sa ma bucur ca vad ca mentalitatile sunt in schimbare.

    Sau ce ziceti de alergotura https://www.alergotura.ro – sa convingi intr-o luna 90 de oameni sa participe la un concurs de alergare pe sosea si sa doneze bani pentru o cauza , este minunat! (si la Maratonul International Bucuresti unii alearga in scopuri caritabile si mai exista si asa zisele “swimathlonuri” https://www.youtube.com/watch?v=QkJ2tD0N5F8 – la cluj in 2011 a fost deja editia a-3 a).

    Stiati ca in Timisoara in 2007 a aparut primul club de inot masters (inot pentru adulti amatori http://www.timisoara.inot-masters.ro) si cate 2 concursuri/an destinate adultilor amatori in orasul Timisoara? In lumea “civilizata” exista miscarea asta din anii 70-80 dar la noi a inceput in 2007 – insa numarul cluburilor si al competitiilor a crescut constant si asta ma bucura foarte mult.

    Astea sunt doar cateva exemple de evenimente destinate oamenilor obisnuiti, nici urma de manelisti, nici urma de busturi goale etc etc Va invit sa participati la orice competitie de alergare,inot,ciclism,triatlon etc in anul care urmeaza, in cazul in care nu ati facut-o deja si veti intelege ce tot spun aici mai mult sau mai putin stangaci si poate veti reusi sa vedeti Romania intr-o lumina ceva mai buna !

  7. Super pozele! Cum de nu se sperie capitanul vasului de atatea pasari?:)) Sincer eu m-as cam fi speriat… prea multe…

  8. @descultii europei, nu e o regula generala. Nu toti cei ce mulcesc pe afara isi sparg banutii cand ajung in tara pe toate prostiile. Cel putin nu cei care apreciaza cu adevarat valoarea banului castigat cu sudoarea fruntii. Cat despre faptul ca nu se lanseaza in afaceri … hmmm, simtul afacerii il ai .. sau nu. Eu unul recunosc, daca mi-ai pute in mana un munte de bani, jur ca nu as sti cum sa ii inmultesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.