Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Webfactor: servicii de gazduire slabe. CAUT SERVER!

Deci am păţit-o încă o dată. Am plătit 3 luni pe server la WebFactor, am mutat 2 situri pe el şi acum aflu cu mare bucurie că mi-au BLOCAT forumul pentru că ar consuma resurse. Un forum cu 400 de vizite pe zi şi vreo 30 de mesaje. Al dracului de mare şi de ‘stresant’ pentru server.

Caut deci un host DECENT în ţara asta. Care să nu crape la 400 de vizite pe un forum.

Bine că am plătit pe 3 luni, să mă trezesc fără host.

Felicitări WebFactor, sunteţi excepţionali.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

34 Comments

  1. :)) Vad ca tu mergi din ghinion in ghinion cu serverele. Incearca la NSHost, fratele meu are acol toate site-urile, si are site-uri cu foarte multe vizite.

  2. Am discutat asa repede cu Gupi de la Hangar Hosting. Vad maine sau poimaine ce facem. Probabil va fi un VPS, se pare ca pe shared sau reseller nu se mai poate.

  3. Daca iti iei vps, ai grija sa ai destul ram, iti recomand sa ai minim 2GB ram (la 400 de vizitatori pe zi o sa ai nevoie), nu-ti instala cPanel, o sa-l omoare si o sa se miste ca un c*r. Daca ai nevoie de ajutor in setarea vps-ului da-mi un mail.

      • Eu tocmai am luat un vps de la newhost, sunt extrem de multumit de ei. Configuratia este mica, dar a fost optimizat la maxim. Am ~5000 de vizite pe zi, dar sunt numai wordpress-uri.

  4. Încearcă mxhost. Eu sunt clientul lor de vreo trei-patru ani (tot după o pățanie cu webfactor) și sunt mulțumit de ei din toate punctele de vedere: uptime, răspuns la support și viteză.

  5. deja ai trecut la hangar din cate am observat:D, eu ti-am recomandat nshost sa vezi ce zic si ei..eu am la ei si inca no problem..vedem pe parcurs:) bafta cu noul host de la hangar.

    • Saru’mana. Gupi de la Hangar m-a ajutat sa ne mutam. De fapt a facut totul, eu doar am modificat NS-urile. Momentan totul arata bine si sper ca va fi asa in continuare 😉

  6. Sincer sunt uimit de faptul ca cei de la WF ti-au blocat contul.
    Eu sunt clientul lor de cceva vreme si nu am avut niciodata probleme.
    Ca fapt divers, vezi ca in general forumurile sunt mari devoratoare de resurse daca nu sunt setate calumea. Mai ales daca e VB. La fel de usor poate sa iti omoare si un dedicat.

    • La o baza de date mica si cateva sute de vizitatori pe zi mi-e greu sa cred ca pica un server. Sunt de 2 zile la Hangar, se pare ca nu le-am distrus nimic si mai mult Gupi, patronul, este cu un ochi pe forum si-mi da sfaturi despre cum sa-l optimizez, unde observa probleme etc. Asta se numeste suport. Si momentan nici nu i-am platit nimic, ca suntem, in ‘teste’.

      Eu nu am acces la toate datele de consum ale unui site si, daca nici nu are nimeni disponibilitate sa-mi dea o idee despre care ar fi problema, nu am cum sa visez. Iar eu am platit un cont mai mare de hosting, asa de ‘sanchi’ si l-am folosit jumatate din perioada contractata.

      • Banuiesc ca este vorba de invatam.net, care nu mai e de mult un forum mititel. iar problemele au inceput sa apara dupa ce ai migrat pe VB, corect? Care prin excelenta e mare tocator de resurse. Banuiesc ca la WF ai avut un cont shared.
        In ceea ce il priveste pe Gupi, stiu ca a gazduit o buna perioada de timp Seopedia, si nu au fost probleme, omul stie ce face. Toata stima pentru el.
        Probabil nu vei mai avea probleme in viitor, mai ales ca te-ai mutat pe vps.

    • Desi se lauda ca au propriul datacenter, lucru care este un plus din punctul meu de vedere, tarifele mi se par dubios de mici. In plus, personal ma feresc de ofertele cu spatiu de gazduire nelimitat, trafic necontorizat si alte balarii de gen care nu sunt decat marketing ieftin. Nu exista, fizic vorbind, spatiu nelimitat si banda nelimitata.
      Cred ca domnii fac oleaca de overselling. Daca gresesc, mea culpa, e doar o parere personala.

  7. Nici nu mai stii ce sa zici ce criterii sa mai alegi atunci cand iti alegi hostul….stie cineva ..pt Bucuresti…care e cel mai bun raport cal pret…la host..ca vreau sa imi iau si eu un domeniu nou…..si ma gadeam poae imi da-ti si mie un sfat!

  8. Dojo, din experienta iti spun ca faci o greseala renuntand la serviciile Webfactor. Ia legatura cu domnul Vasiliu (WBF) si incearca sa discuti cu dansul aceasta problema – e putin mai excentric si fixist dar in general ii dau dreptate.

    • Pe WBF il stiu de ani buni de pe net si am un mare respect pentru el. De asta am si ales serviciile lor. Din pacate insa nu pot sa stau mereu sa stresez patronii pentru tratamente preferentiale.

  9. Hosterii astia de top vor doar clienti ce detin blog-uri cu 50-100 vizitatori pe zi. Baga 200 de clienti pe un amarat de server si restul ii baga in promovare, una agresiva.

    • @radu e exact invers, isi doresc clienti cu trafic mare, ce pot cumpara VPS sau dedicat pentru ca la pachetele shared nu castiga mai nimic (unii merg chiar pe pierdere cu anumite pachete).

  10. Am avut si eu problema la ei, am luat un VPS, mai mare decat aveam pana atunci, am mutat site-urile fara sa apuc sa dau modific si DNS-uri si se bloca serverul cica erau prea multe servicii si nu facea fata serverul (eram singurul care faceam trafic), normal ca am ramas la vechiul hosting care desi avea problema era mult mai bun. Dupa ce am plecat nu au vrut sa imi dea banii inapoi desi nu erau deloc putini (cred ca in jur de 100E) si au spus ca fost doar o setare gresita si de asta
    Acum sunt la mxhost.ro de 6 luni si sunt f multumit, un super server la un pret f decent. si la ei am avut probleme initial, era de fapt o componenta hard defecta, dupa ce a schimbat merge impecabil ca idee verifica cum se incarca mamicamea.ro

  11. Am citit acest articol si eu am gazduire la mxhost.ro ; pentru cine a comentat mai sus ca mxhost.ro face parte din webfactor.ro a facut o greseala. Mxhost utilizeaza impreuna cu webfactor acelasi centru de date , atat e legatura dintre cele 2 firme.

  12. Nu stiu ce sa cred, eu sunt extrem de multumit de webfactor pana acum. Am auzit doar lucruri bune pe net despre ei. Suportul este rapid, util, amabil (chiar si duminica, la ora 4 noaptea)

  13. […] Am vazut ca multa lume se plange de calitatea firmelor de gazduire din Ro si ca pana si cei in care eu aveam incredere dezamagesc (Webfactor, detalii aici). […]

  14. Ca si fost tehnician de second line la un hoster international, te pot sfatui sa iti revizuiesti setupul blogului. Poate fi putin mai dificil, dar nu vei mai avea probleme. Am intalnit multe cazuri unde trebuia sa oprim site-uri deoarece “omorau” serverul. Site-uri cu….50-60 vizitatori pe zi. Cam ca al tau sau mai mici.
    De exemplu un mare dusman al shared-hosting-ului este WordPress. Configurat bine, este cea mai tare platforma la ora actuala pentru categoria lui. Dar daca faci exces de plugin-uri, sau le configurezi aiurea si le lasi acolo uitate de Dumnezeu, la fiecare vizita, acele mici secvente de cod pun un server in genunchi.
    Daca nu vrei sa faci asta, iti recomand un VPS/dedicated. Dar costa ceva mai mult….
    Cred ca mai elegant si mai ieftin ar fi sa iti revizuiesti setup-ul platformei. Este un semn de respect si pentru ceilalti clienti colocati cu tine pe acel server.
    Daca citesti in ToS-ul oricarui hoster din lume, toti isi rezerva dreptul de suspendare in cazul in care faci overuse nejustificat, chiar si accidental, pe platforma lor shared.

    Din pacate, multi bloggeri vad ca au o atitudine de “Gheo the Sheriff” (no hard feelings 🙂 ) cand vine vorba de hosteri. Inclusiv pe forumuri.
    E ca si cum ai cumpara o masina, ai merge cu ea 1 an numai in viteza a 1-a si te-ai duce dupa asta la service sa reclami ca e proasta si s-a stricat. Sau, mai bine comparatia cu cazul de fata, ca si cum ai lua un turism, ai inghesui in el 2 tone de cartofi vre-o 100 km, si apoi ai merge in service ca s-au stricat amortizoarele. Really now. 🙂

    Subscriu la ce zice Danut mai sus. Sunt, la fel, client Wbf si sunt foarte multumit de uptime, servicii si suportul tehnic, cand este cazul. Ce-i drept, nu a prea fost cazul.

    In 3 ani de cand folosesc serviciile am avut doar 3 failuri majore, unul relativ si din vina mea:
    1. la creearea contului pentru o firma la care fac administratre IT, s-au incalecat conturile in Plesk, deoarece hostingul pentru site-ul acelei firme era la acel moment pe contul meu personal de la Webfactor. Dupa creare, am pierdut accesul si la Plesk-ul meu si la cel nou creat pentru firma.
    Mi s-a raspuns la ticket in mai putin de 1 ora, eram indisponibil pentru debug, si am programat un apel la ora 23. La 23:01 am fost sunat si dupa un debugging de 30 minute, conturile erau functionale si separate. Totul foarte amabil si politicos.
    GG Webfactor.

    2. Cand Webfactor s-a mutat in propriul lor DC, de la SimpliQ, mutarea a durat cateva ore in plus fata de ETA-ul initial. Am vorbit cu suportul, le-am explicat ca imi iau suturi de la director ca nu merge mailul, asa ca au trimis ei un mail direct catre directorul meu, cu scuze pentru situatie, si-au luat raspunderea pentru disconfortul creat si au oferit un refund pentru downtime.
    Frumos, nu?

    3. Cand acel fiber-cut a avut loc in Cluj de au picat multi hosteri, problema s-a rezolvat in mai putin de 3 ore. Ar zice unii “Unde e redundanta? Liniile de backup, etc.”
    Dar sa fim seriosi, eu, cu un cont la o firma, unde mailul e critic, nu am suferit prea mult. Daca ai un blog sau un site personal, nu ar trebui sa fi atat de afectat, iar treaba cu garantii, nebunii, hai sa o aplicam mai mult in domeniul real si nu numai la nivel de teorie. Chiar ai nevoie de acel uptime garantat, chiar daca ai doar un site personal?
    Multi provideri de hosting si-au revenit mult dupa Wbf din acest mare fiasco. Iar feedbackul in timpul problemei a fost exemplar, si pe ticketing si pe telefon.

    Inchei prin a spune ca acest hoster (Webfactor) a fost probabil o firma slaba la inceput, ca toate de altfel, dar in ultimii ani, treaba se misca foarte bine si s-au ridicat mult deasupra asteptarilor.
    Cei ce zic datacenter de apartament, sa se gandeasca putin la ce costuri ar implica un datacenter state of the art. Si ce preturi la utilizatorul final. Oare avem puterea sa facem asa ceva cu adevarat in Romania la ora actuala (gen goDaddy, hostGator, 1&1 etc)? Eu zic ca nu. Aaa, ba da. Romtelecom. Ieftin si datacentere ok. Va provoc, luati-va hosting la ei. :-p

  15. Asa este, wordpress are multe probleme iar in special si mai multe plugin’urile instalare care multe sunt facute prost. Am avut clienti care au avut probleme de acest gen insa prin dezactivarea lor au descoperit ca mergea mult mai bine site’ul.

    Recomand sa incerci asta, iar apoi sa activezi pe rand cate unul si sa vezi cum se misca.

    Succes!

  16. Au un servicu prost de mail; plus ca mai fac diverse modificari fara a notifica utilizatorii, fara sa arate exact onfigurarile initiale.
    In permanenta ma lovesc de aceasta problema: mail-urilw raman in outbox – si pleaca la un moment dat, cand vor ele. Mie imi trebuie acest serviciu functional in permanenta, pentru un buisness, nu pentru joaca!!!! Daca am un client care asteapta o oferta de la mine – cum sa-i spun eu ca nu mi-a mers serviciul de la WBF si ca suportul m-a pus sa fac nu stiu ce modificare la nivel de client. Modificare care a fost necesara azi, desi pana azi, timp de 4 luni e-mail-ul a mers ok. SI nu este prima data ca mi se intampla asa ceva!!!! SI mai voiam sa-mi fac si site-ul la ei!!!! Ma intreb daca sa nu renunt la ei cu totul!!!! Dar la cine altcineva sa apelez?

  17. Aceeasi intrebare o pun si eu, Cine stie un hosting de calitate romanesc ca de WEBFACTOR am divortat inainte sa ne casatorim.
    Le platesc sambata si astept 24 de ore sa-mi trimita datele ftp, ii sun si-mi spune ca nea caisa de la dep comercial nu s-a trezit. Le trimit un alt tichet ca renunt la serviciile lor de o “foarte buna calitate” si sa-mi returneze suma platita. In fine mi se trimit datele contului. Le scriu din nou ca nu mai am nevoie de servciile lor. Ma trezesc cu un email de la un nea caisa Razvan ca este problema mea daca nu sunt multumit ca dep comercial nu munceste in weekend. Pai asa vreti voi mai fratilor sa faceti bani cu metalitatea de slatar prost cu lant de caine la gat. Halal serviciu,halal raspuns. Am lucrat si lucrez numai cu hostinguri din strainatate si in nebunia mea am crezut ca pot face acelasi lucru si cu cele autohtone, dar dupa cum observ nici pe departe. O lipsa totala de profesionalism si vorba romanului ” dupa ce ca esti prost te mai caci si in drum”. Astept sa-mi returneze suma platita si intre timp poate imi recomanda cineva un hosting din Romania cu un personal profesionist,sper sa nu cer prea multe si sa fie o misiune sinucigasa. Ca de webfactor m-am lamurit. Am sa-i recomand la toti dusmanii mei.

  18. Eu folosesc serviciile celor de la Hostway de aproape 2 ani. Nu am ce sa le reprosez.Poate e un pic mai scump decat la altii dar eu zic ca merita.

  19. Cine sunt astia Machteam Soft – Serviciu Asistenta? A externalizat webfactor serviciul suport? Cica iti rezolva problema in 5 zile!!!! Nici macar nu au bunul simt sa raspunda la mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.