Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hai la şcoală!

Sunt cu creierii împrăştiaţi în 1000 de locuri: am de terminat layout-uri pentru clienţi, de umblat să rezolv tot felul de porcării, că-n 14 zile ne citim iar cu 7 ore diferenţă de fus orar, aşa că am fost mai înceată pe blog. Scuzele de rigoare 🙂

Dacă tot am prins azi o clipă de linişte, hai să vă povestesc aşa puţin despre Şcoala de Blog. Am avut plăcerea să fiu mare ‘prof’ la prima ediţie, după aia s-a tot brodit să fiu ori plecată din ţară, ori pe punct să. Cred că e o conspiraţie mondială să mă ţină departe de copiii ăştia, de tot planifică organizatorii în acest mod. Încă nu ştiu de unde află planurile mele de călătorie chiar înainte să le stabilesc eu, dar de aia-i conspiraţie 🙂

Lăsând gluma la o parte, evenimentul chiar merită atenţie. După ce tot s-au plâns studenţii de la alte specializări că doar ‘jurnaliştii’ au acces, iată că organizatorii au deschis Şcoala tuturor studenţilor. Deci nu mai contează ce specialitate aveţi, dacă vă doriţi să învăţaţi una-alta despre blogging, acum puteţi.

Se vor ţine 4 bucăţi workshop, vor fi teme pentru acasă, ca la orice şcoală ce se respectă. Iar profesorii vor fi: Corina Saftescu, Cristina Putan, Richie Marius Ilie, Dan Lucian Stefancu si Alex Albu.

Astăzi este data limită de înscrieri, cursurile se vor ţine în 20, 22, 27 şi 29 martie între 17:30 şi 20:00, să ştiţi cum să chiuliţi de la restul orelor 🙂

Vor fi 15 ‘şcoleri’ şi la final vor primi ‘hârtie’ că au participat, să ştie şi domnii de la catedră ce studenţi cuminţi au. Chiar mai important decât faptul că veţi afla dedesubturile muncii de blogger, este că aveţi ocazia de a-i trage de limbă pe ‘profesori’. Sper ca nu aveţi de gând să fiţi tăcuţi, sunt oameni pe acolo de la care puteţi afla multe detalii ‘backstage’, doar să întrebaţi.

Dacă nu mă dă nimeni afară din sală, probabil aş veni să asist la primele 2 cursuri, să mai văd lumea, că pentru restul de ‘lucrări’ nu mă pot teleporta.

Să amintim şi organizatorii/sponsorii: blogu.lu si BCR, in parteneriat cu Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, cu sustinerea PRbeta, Marele Ecran, Persoana 1, deceblog.net, DC Print Media si a comunitatii bloggerilor din Timisoara.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. “ne citim iar cu 7 ore diferenţă de fus orar”
    acum doar 6 dar poate pana ajungi acolo vor fi iar 7.

  2. Interesant, pacat ca nu mai sunt student si ca nu se tine in Bucuresti ca as fi venit cu siguranta.

  3. Atat denumirea cat si prezentarea sunt trase de par. In primul rand nu e o scoala. Si nu, nici nu seamana cu asa ceva. O scoala te invata ceva clar si faptul ca ai absolvit cursurile te califica pentru ceva.

    In cazul de fata sunt niste oameni care iti povestesc ceva, dupa mintea lor. Nu i-a declarat nici o autoritate ca fiind in masura sa invete ceva pe cineva. Mai mult, e un domeniu atat de neclar incat nu poti convinge pe nimeni de nimic. Nu vad specte tehnice, nu vad legislatie, nu vad nimic. Stiu ca e plictisitor sa-ti spuna cineva cum sa construiesti o tema, dar pana la urma aia e fata blogului. Ca sa nu mai spun de “primii pasi in online” care e ca nuca-n perete.

    Se spune ca cei ce nu au succes devin profesori.

  4. Parerea mea e ca pentru blogging nu ai nevoie de scoala, blogul e doar un loc unde iti expui gandurile, opiniile, supararile etc. Nu cred ca ai nevoie de scoala pentru a scrie un blog.

    • Si cum mai castigi bani atunci? Ca un blogăr trebuie sa castige bani. Ca de aia e blogăr.

      • @dam167 cred ca ai inteles gresit definitia blogului. E ceva similar jurnalului personal pe care il vezi in mai toate filmele americane. Daca la un moment dat ai suficienti cititori si poti monetiza comunitatea formata in jurul blogului tau e ok. Dar iti spun ca majoritatea persoanelor care merg pe ideea de castig imediat si isi forteaza cititorul sa citeasca printre banerele publicitare imense sau chiar fortate renunta in maxim 2-3 luni.

      • Te inseli… Un blogger NU TREBUIE OBLIGATORIU sa castige bani “din prima”. Daca esti bun, daca reusesti sa atragi cititori prin asta, abia atunci te poti gandi de departe la castiguri.
        Cu alte cuvinte… Presupune ca pui pe blog niscaiva bannere publicitare, ii ideea ca ti-ar putea iesi ceva din asta. Cati dintre cei care intra pe blogul tau reusesc sa stea destul de mult pe el suficient sa sesizeze prezenta acelor bannere, chiar daca sunt plasate intr-o pozitie cat de cat “vizibila”, fara sa dai dovada de un soi de agresiune vizuala? Putini, extrem de putini… Poate nici macar unul din zece. Dintre acestia extrem de putini, cati crezi ca dau clic pe bannere, pentru a-ti aduce ceva bani? Si mai putini… Deci… cati cititori potentiali ai blogului trebuie sa apara pentru a spera la castig financiar? Ia fa o socoteala…

  5. Tare asta cu scoala de blog 🙂 La naiba, blogaritul nu se invata, cu asta te nasti in sange. De aceea unii au succes iar altii se chinuie in gol. Corect, te poti cizela in timp ca blogger, dar daca nu ai gena …. nu prea ai ce slefui.

    • Ai dreptate intr-un fel. Blogaritul il ai si in sange, dar tot trebuie sa inveti, chiar daca nu o faci la scoala ci ca un veritabil autodidact, la locul de munca.

  6. Poate scrie cineva și niște articole despre ce s-a întâmplat, ce s-a vorbit la școala aia. Ar fi interesant de știut.
    Weekend plăcut, Ramona !

  7. Da…ca bine zici ,Zina, ca si eu am avut o tentativa sa ma blogeresc, dar probabil lipsa de experienta m-a facut sa renunt:( ceva detalii despre ce s-a discutat?

  8. “Sunt cu creierii împrăştiaţi în 1000 de locuri: am de terminat layout-uri pentru clienţi, de umblat să rezolv tot felul de porcării, că-n 14 zile ne citim iar cu 7 ore diferenţă de fus orar, aşa că am fost mai înceată pe blog. Scuzele de rigoare :)”
    Lasa ca recuperezi tu… Acum, lasand gluma la o parte, sper sa accelerezi si cu blogul pe masura ce te mai eliberezi de sarcini la care oricum n-ai cum sa “faci avort” (iarasi glumesc putin!). Ma bucur ca ai revenit.

  9. acum am dat o fuga pe scoala de blog sa vad despre ce e vorba si mi se pare foarte ok toata treaba…in schimb cu timpul stau si eu la fel de prost ca tine, si cand ii aud pe unii ca se plictisesc, ca nu au ce face..o iau razna

  10. depinde ce vrei sa faci cu blogul, si de acolo poate fi nevoie sau nu de scolire pentru asta, si desi este informatia la discretie pe internet, unii invata doar daaca stai cu zbiciu pe ei !

  11. Foarte interesant siteul, si perfect pentru incepatorii, dar si pentru unii ca mine, care mai stiu cate ceva despre mediul online; tot timpul e bine venita o informatie in plus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.