Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Numere preferenţiale?

Sunt pe punctul de a trece dojomobilul pe numele meu, iar acu’ sunt stresată foc să găsesc numărul dorit. Dacă nu, am rugat-o pe doamna care se ocupă de înmatriculare (deh, mi-s mare lady şi nu umblu eu de la unul la altul) să mă sune dacă nu găseşte primele 2 variante, să scot repede alte idei măreţe.

Înaintea mea la rând, când am deschis dosarul, erau doi domni care-şi vindeau o maşină unul altuia. Cumpărătorul era foarte mirat, când a fost întrebat dacă doreşte numere preferenţiale .. ‘ah, nu, ce e la rând’ a precizat foarte calm.

Am luat-o eu chiar razna cu fazele astea de ‘branding’ de mi se pare normal ca maşina MEA să aibă şi ea un picuţ de identitate? Nu ştiu cât a costat faza cu numerele preferenţiale, dar probabil nu foarte mult (ar trebui să mă interesez probabil, că am semnat ca Băsescu pe acolo), deci eu nu aş concepe să am nişte numere din burtă, fără nicio legătură cu mine. Sau să mă mai trezesc cu un număr ce ar însemna anul meu de naştere plus 6 (deci ca din pom) şi un BOV la final, să ştie lumea că-s vacă la volan. OK, alea au fost numere de leasing, dar acu’ chiar doresc să am nişte numere extra-sexi.

Deci … preferenţiale serviţi numerele sau cum dă domnu’ de la înmatriculări?

PS: toată distracţia mă costă 340 de lei. Mi-am luat-o sau e un preţ bun?

PS2: să nu mai tot explic în comentarii. Nu am dat 340 de lei pentru numerele preferenţiale, am dat pentru TOT ce presupune înmatricularea. Am dus actele şi numerele vechi, am semnat şi mâine iau numerele noi. Am plătit deci intermedierea şi toate daravelele 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

43 Comments

  1. Poti sa gasesti ulterior o legatura, adica sa faci corelari intre numerele si literele “la rand” si lucruri personale – eu asa am facut. Nu de alta, dar cand mi-am inmatriculat masina stiam ca B 167 DAM e luat. Din pacate.

  2. taticul meu a dat vro 100 de euro pt asa ceva in urma cu 1 an, insa a vrut numere preferentiale si nu s-a ocupat deloc de miscarea asta, eu zic ca e ok toata afacerea, pana la urma urmei nu iti inmatriculezi zilnic masina..

  3. Cred ca ti-ai luat-o 🙂
    La prima masina tata a insistat sa puna niste numere preferentiale. A pus anul nasterii masinii si initialele soferilor din familie. A iesit GRI. Era cunoscuta in oras ca dacia galbena GRI.
    Cand mi-am luat eu masina mea am mers pe varianta “la rand”. Cand si-a schimbat si el masina si-a luat numerele la rand. Am considerat ca nu merita deranjul pentru numere preferentiale. Mi se pare o dovada de cocalarism (na, ca acum ma bagi in spam!)

    • Nu te bag in spam. 340 de lei am platit PENTRU TOT nu doar alegerea numerelor. Inca nu m-am interesat cat a costat asta in sine. Sper sa iasa numerul dorit, tineti-mi pumnii 😉

      • M-am prins ca pt tot, dar eu tot consider ca te-ai pacalit pentru ca gestul in sine – din punctul meu de vedere – este unul copilaresc. E ca si aia care tin sa aiba cea mai mare masina din parcare: ca o au mica.

      • Pai daca e doar cativa lei in plus, te mai uiti? Plus ca masina tre’ oricum ‘brenduita’, cand ma intorc in tara. Sa mai vina un ‘click’ si de pe ea. Si arata mai OK daca da Allah si prind extensia WEB dupa care balesc in acest moment deact HYZ sau dracu’ stie ce 🙂

  4. Pentru cineva care castiga 1000 de lei pe luna, 340 o avere pentru un moft. Pentru tine si sufletul tau, bine faci ca ti-o branduiesti. 🙂

    • Banii sunt pentru intregul serivicu de intermediere a inmatricularii. Io am dus numerele vechi, actele masinii, am semnat si maine iau numerele. Ei fac totul 🙂

  5. Mie mi se pare o mare prostie…sa mai dau bani si pe “preferinte” eu am mers la nimereala:)) dar..daca asta te satisface..dai inainte!

  6. mhm, deci poti plati pe cineva sa-ti alerge dupa acte?? Asta e oficial, exista o firma care se ocupa, sau pur si simplu ai pe cineva de incredere?

    • Femeie, dar ce ti-a facut barbac-tu de arati asa lovita? 😀

      Exista firme din astea la care dai cu subsemnatu’, lasi banu’ si ei fac alergatura. Cam cum am facut si cu firma: dai un ban si altu’ alearga

      • Sunt siexi uai (asta e pe moldoveneste) :))
        Interesant, sper sa ma pot agata si eu de asa o firma cand ajung acu in tara, ca ma ia ameteala cand ma gandesc la alergatura pe care ar trebui sa o trag de una singura 🙁

  7. Numerele costă 40 de lei la rând şi 70 preferenţiale, deci cam 30 de lei e distracţia cu numerele (de fapt îi spune ‘rezervarea unui număr’, dacă ai plătit cei 30 de lei e al tău pe viaţă sau până când nu-l mai vrei). Nici eu nu m-am omorât niciodată cu preferenţiale, era o modă când s-a schimbat modelul numerelor de înmatriculare, acu’ nu mai e chiar în trend…

  8. Cea mai tare faza cu preferentialele am vazut-o pe Porsche-ul lui Pepe : B-nu stiu cat- PLM ( de la Pepe Latino Music, firma lui )Atata inspiratie, mai rar ai parte sa intalnesti.
    p.s Am schimbat intentionat numele ca sa poti sterge daca vei considera deplasat

  9. 340 – 70 numerele prefentiale = 270
    Ce alte taxe oficiale au mai intrat in suma asta ? doar pentru intermediere pare cam mult …

  10. Nu m-as omori dupa numere speciale (ar fi tare, nici n-am masina…). Cred insa ca pentru 50-100lei merita sa alegi ce-ti place, daca nu-i deja alocat. (M-as bucura sa fie WEB-ul “liber”. Imi place cum suna propozitia asta…) Acolo unde as fi putut alege, n-am facut-o si am regretat;acum insa e prea tirziu.

  11. eu le-am luat aleatoriu. faza funny e ca au ieşit ## BRD, deşi eu la vremea aia lucram la ING şi mă ştiau toţi drept tipa de la ING cu maşină de la BRD :). chiar nu m-a interesat să-mi pun iniţialele numelui, data naşterii sau mai ştiu eu ce grozăvie. plus că la noi nu poţi jongla foarte mult, cum merge la numerele americanilor de exemplu. în plus, moda asta a cam trecut, după părerea mea.

  12. Am avut o surpriza foarte placuta cu numerele preferentiale. Am avut asa ceva la o masina pe care am vandut-o fara a retine numarul. Cel care a luat-o a renuntat la el pe urma, dar noi nu am stiut. Am luat alta si, necajita ca pierdusem numarul ala, am zis sa fie acum la nimereala. S-a dus sotul meu si a cerut intr-o doara sa se uite pe calculator nenea ala la numere si… l-a gasit pe al nostru ! Cand a venit acasa, nu mi-a venit sa cred ! 🙂 Deci da, preferențiale, sunt cu noroc !

  13. Nu mi se pare un lucru atat de important numarul preferential, la masina am niste combinatii ciudate, chiar nu m-a interesat foarte mult ca am XUJ sau BUB…

  14. Cum vin la rând, ca domnul de dinaintea ta. Uneori pot ieși combinații interesante.
    De exemplu, am avut: SMR, pe care toți au interpretat-o, gândindu-se la mine: ”Și mai rea!”
    Iar acum am MIB. M e inițiala numelui meu, iar la restul, sunt două variante, după mintea celor care vor neapărat să găsească semnificație în ele: ”M iubește bărbații” ( =)) ) sau ”M iubește banii” (ceea ce n-ar fi rău dacă ar fi chiar adevărat. :D)

  15. Hm, 340 de lei e un mizilic, pe lângă cât plătesc arabii – https://www.dollo.ro/2010/11/arabii-dau-averi-pe-numere/
    Și ca să răspund la întrebarea ta, eu n-aș da nici 340 🙂 Am fost personal, acum trei ani jumate, și am înmatriculat-o (o grămadă de drumuri)după care am tras un articol la ziar despre toată birocrația. Deci am îmbinat plăcutul cu utilul. Apoi numărul care mi-a picat la rând mi se potrivește la fix: E O Japiță 🙂

  16. Sau Man In Black 😀

    Am prins TM 17 WEB. Se pare ca mi-a furat careva numarul 78, ala era prima alegere. Mi-s super incantata de masinuta mea si de numarul meu extra sexy. Misto e ca majoritatea habar n-au ce inseamna, asa ca e bine

    • Intr-o zi majoritatea aia va deveni minoritate, eu am auzit de babe si de mosi care s-au bagat pe virtual :D, am mai vazut si de ciobani care si-au facut si ‘sait'(sau au dat de ‘saituri’ de vanzare) unde si-au pus oile si caprele pentru vanzare :D, asa ca unii au ‘leptopul’ cu ei pe camp :D.

    • oho,deci daca vedem TM 17 WEB opel corsa sa fugim de nebuni ca ne calci ?:)) hehe..inca o data sa o stapanesti si mai sanatos,ca acuma e masina ta:D

  17. Ai mei au luat cum s-a nimerit si s-au trezit cu antilopa pe masina (GNU). Toata familia a prins drag de ideea cu antilopa, masinile s-au schimbat, numarul a ramas.

  18. Daca tot dai un ban, macar sa faca. Sincer vorbind, daca noi tot avem personalitate, de ce sa nu aiba si lucrurile noastre???

  19. Felicitari si “La Multi Ani !”, acu’ ca te-ai “deconspirat” ( ca ’78 nu cred ca e anul de fabricatie al masinii…) Si fiindca tot ai adus vorba : ce ziceai ca inseamna “WEB” ?

  20. Eu sunt momentan cu leasing-ul, dar cand o sa scap, in mod sigur o sa imi iau numere preferentiale.

  21. Bleah. Nu mi-am batut capul cu numere preferentiale. Am pastrat numerele initiale. Ca aveam numere care sa ma reprezinte sau ca am numerele de acum, mi-e totuna. Si m-a scutit de un drum in plus la Politie. Iar cine e din Bucuresti, stie ce presupune un drum din Rahova in Pipera :)) Plus balamucul de la Politie.

  22. Numai in Romania cred ca e prostia cu numere preferentiale. Din cate stiu eu anul trecut cand mi-am inmatriculat masina era 80 sau 100 de lei numerele preferentiale si 40 cele care vin la rand…Eu zic ca daca faceai un mic efort economiseai ceva bani ca nu costa foarte mult celelalte taxe…depinde acuma daca in banii enumerati de tine ai platit si asigurare, impozit si eventual vizita la RAR…

    • Hehe, s-ar putea sa fi surprinsa sa aflii ca nu e asa. Doar nu crezi ca noi am inventat treaba asta. Daca vrei un exemplu simplu, uita-te la americani 😛
      In plus, 85 RON cat e acum fata de 40(sau 45) nu mi se pare colosal tinand cont de toate costurile de inmatriculare.
      Dar, pana la urma, to each his own…

  23. Faine numere, sigur vor veni clickuri si de pe masinuta, daca esti in domeniul brandingului cred ca greu te poti abtine sa nu iti pui amprenta asupra lucrurilor personale, incepand de la cana de cafea si pana la masina 🙂 seems legit to me !

  24. Eu am primit numere aleatorii “ZOR” si acum mi se par mult mai funny decat ce as fi putut sa gasesc eu, in lipsa de inspiratie la acel moment ;).

  25. salut la toata lumea, eu as vrea sa stiu cat ma costa un nr la masina preferential pe care sa fie numele meu de exe: IOANA (ioana si atat fara judet fara cifre)
    pt ca exista dar nu gasesc un pret nicaieri, daca stie careva…ms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.