Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Expoziţia de blogări

În general nu consider oportun scosul de bani din buzunar pentru diverse conferinţe. Mai ales nu sute de euro pentru a auzi reformulate o groază de chestii pe care oricum ştiu şi eu să le citesc pe blogurile de specialitate de afară. Pentru că, luând în atenţie foarte puţine excepţii, noi, românii, nu suntem chiar relevanţi în blogging, social media etc.

Deci să dau 200 de euro pentru prezentarea lui X nu e o treabă pe care mă grăbesc să o fac.

Şi totuşi ..

Căutând pe la începutul lui februarie nişte trebuşoare pentru topadmin.net, am dat de un anunţ cu o mare convenţie la New York. BlogWorld Expo, un eveniment la care plăteşti destul de mult, dar care îţi oferă şansa de a te întâlni cu unii dintre cei mai mari bloggeri din lume.

Cum forumul este şi pentru blogărime şi doresc să-l mai înfig puţin în atenţia lumii, am decis la câteva zile după ce am aterizat iar pe Coasta de Est, să iau un bilet pe 3 zile. A costat undeva la 270 de dolari, o cârcă de bani, dacă-mi permiteţi. Sper că investiţia va merita, în ideea în care aş putea face niscaiva networking pentru noul site.

Mă tot gândesc să-mi fac şi un tricou cu ze forum. Dacă tot port tricouri Hard Rock Cafe şi cu alte mâzgăleli, de ce nu aş purta cu propriul meu site? Zilele astea trebuie să trec de lenea mea eternă şi să mă apuc de treabă, nu de alta dar trebuie să caut şi un ‘printing shop’ pe aici să pun de nişte cărţi de vizită, plus imprimatul zdrenţelor în cauză. Poate chiar o şapcă …

Am ignorat varianta de conferinţe social media din 2 motive: nu mă interesează subiectul (consider în continuare că e în general o pierdere de timp) şi preţul era absolut uriaş pentru buzunarul meu. Aşa că rămân la accesul timp de 3 zile la conferinţele celelalte, plus încercat să cunosc cât mai multă lume ‘bună’.

Dacă vă uitaţi pe ‘panelul’ de vorbitori, unele nume ar cam trebui să vă sară în ochi, plus că probabil vor fi destui alţi bloggeri pe care să merite să-i cunoşti. Un fel de blogmeet ceva mai mare şi .. internaţional.

Nu ştiu dacă voi face chiar live blogging de acolo (mai ales că nici orele noastre nu puşcă), dar e absolut sigur că voi dedica nişte articole respectivului eveniment. Că nu e o treabă la care să participi chiar în fiecare an.

Ce aţi dori să aflaţi de pe acolo? Aveţi ceva sfaturi (cei care aţi mai umblat pe la chestii din astea)?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

8 Comments

  1. On the funny side… how much does a “piscot” costs ? Pentru ca bloggerii romani sunt mai preocupati de asta decat de utilitatea continutului.

  2. As fii dat 200 de euro daca ar fii participat numai speakeri straini , ca de astia romani sunt satul sa-i vad cum isi etaleaza fitele si figurile de mari experti in social media si in online

  3. Mie mi-a placut cum ai facut live bloggind de la Social Media Summit, deci daca ai timp si nervi sa scrii iar in stilul ala eu is un cititor sigur si daca nu reusesc sa citesc live :). Oricum is super curioasa ce scrii dupa, mai ales comparativ cu ale noastre conferinte.

  4. 270 de dolari e foarte puţin. Conferinţele din Anglia costă mai mult, dar unele sunt chiar foarte bune (SAScon de pildă a avut anul trecut speakeri foarte buni, subiecte interesante, un cântecel rap şi mâncare excelentă). Din păcate nu-mi permit să mă duc la UX London sau la UX Lisbon…

  5. Ultima intalnire cu blogerii mi-a lasat un gust amar…jumatate erau drogati..si se dadeau importanti…din blogosfera cei pe care ii stiu live….sunt putini de calitate…poate nu am fost unde trebuie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.