Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ajutor blogging

Ieri am stat la povești pe facebook cu o bloggeriță de care a dat „soarele”. Acum câteva luni, îl aud pe domnul în cauză râzând ca nebunul. Găsise o gagică de scria mișto de tot și se hlizea de zor. Am cerut „ofcors” link și-s pe bloaga respectivă de ceva timp.

Așa am dat de Blo. Care m-a distrat din prima zi. Cine-i Blo? O româncă plecată la nemți, măritată cu un „mascul” și mama unei fetițe, apoi rămasă gravidă, acum mamă a unei fetițe de 6 ani și a unui băiețel de (cred sub un an). Să mă corecteze, dacă zic tâmpenii.

Blogul este locul ei de a se mai descărca de dracii de zi cu zi, că nu ai cum să te plictisești cu doi copii și toată nebunia șederii într-o țară străină, cu o climă ciudată și o limbă pe care o iubim destui foarte „mult”.

I-am propus ieri seară să o mut pe un site al ei, pentru că era pe wordpress.com, care mai nou a zbanghit modului de comment, de mi s-a acrit să mai comentez acolo. Și e păcat, că sunt articole cu mult farmec. Așa că, după ceva mișcări, avem blomamaind.info, pe care vă invit să-l vizitați.

Vorbind cu ea mi-a picat fisa că, din păcate, există destui oameni care scriu super OK, dar sunt blocați (din punctul meu de vedere) pe wordpress.com, blogspot sau alte daravele, care nu știu ce-i cu wordpress-ul ăsta, cine-i hostingul și ce vrea domeniul de la noi.

Așa că de astăzi avem un „Q&A” pe dojoblog. Adică o micuță platformă pe care să vă înregistrați (se cere confirmare de email, spuneți-mi dacă se bușește ceva și nu merge) și unde să întrebați CE DORIȚI, fără să facă nimeni mișto de voi (nu că aș accepta așa ceva pe siturile mele). De la cum să instalați wordpress-ul, cum să setați o temă etc. Dacă nu mă pricep, măcar căutăm împreună idei. Dacă sunteți experimentați, vă invit și pe voi, să ajutăm cât mai mulți bloggeri să înțeleagă cum se face treaba asta.

Primesc în general emails pe privat cu întrebări, poate o bază de date nu strică, așa măcar beneficiem cu toții de informațiile respective.

PS: scuzați look-ul, acum bibilesc la site. Va arăta  mai OK 🙂

PS2: pentru a discuta și mai mult despre blogging, vă invit să vă alăturați celor două comunități pe care le-am construit: invatam.net și topadmin.net. Acolo veți găsi sute de oameni cu aceeași pasiune, vă puteți promova siturile etc.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. E misto ideea de a impartasi moca informatii pe care nu le-ar gasi nicaieri..sau ar trebui sa plateasca ca sa ajunga la ele..ori sa-si rezolve problema. Eu am incetat sa mai dau informatii oricui in mod gratuit…si cred ca treaba asta vine odata cu experientele (neplacute de cele mai multe ori) “castigate”.
    In fiecare an gasesc 3 oameni care au nevoie de ajutor cu proiectele lor. Fie ca e vb de site sau gazduire, le ofer servicii in mod gratuit. E un mod de a oferi ceva, fara a astepta ceva in schimb.
    PS: n-ai mai renuntat la gazduirea de afara ? iti dau hosting in 2 datacentere din Romania ? 😛

  2. La mine NICIODATA informatia nu va costa. Oricum sunt online toata ziua si ajut de zor pe topadmin.ne in special. Am observat ca nu toti romanii sunt dispusi sa intre in forumuri si e drept ca probabil sunt mai ‘de speriat’ decat un simplu site de Q&A, asa ca sper sincer sa le pice bine. E mai usor si pentru mine, cand ma contacteaza un cititor, sa-i dau link catre raspunsul de acolo, odata ce se construieste o baza de date cu informatiile necesare. Incerc sa ajut si eu cat pot, pana la urma nu ma doare nimic sa dau un raspuns.

    Sunt incantata de VPS-ul de pe hostgator. Asa ca nu prea am intentii sa revin in tara. Blogul e pe hangarhosting si sunt EXCEPTIONALI. Un asemenea support inca nu am intalnit 😉

    • Never say never 😛 Da..e mai simplu sa le dai un link si sa vada, dar sa vezi cand se intorc la tine..ca “n-au priceput” :))
      Sub 10 ms de la mine la tine… aici. Ca pe alea de afara…170 ms. Am uitat, tie iti trebuie support, eu n-am nevoie, imi fac singur toate modificarile.

      • Teoretic merge si fara suport, dar mai calc pe cate un cablu si tre’ sa am la cine sa urlu 😀

        Nu am avut probleme cu oameni care sa nu ‘priceapa’. In general ideile sunt gratis, munca este pe bani. 🙂

      • Nu-s de acord. Si ideile / informatiile de calitate + ajutorul direct 1 la 1 ar trebui sa fie pe bani.

        Daca-i dai link sa citeasca asta hai, sa zicem ca n-ar trebui sa fie pe bani.

        Dar daca tu-ti pierzi timpul pretios ajutand pe cineva, explicandu-i si asa mai departe, chiar cred ca ar trebui sa iei si niste bani.

  3. 🙂 Sunt foarte fericita ca-ti place cum scriu, si sunt si mai fericita ca mi-ai mutat toate catrafusele in timp ce eu ma uitam pe pereti si-ti mai ziceam din cand in cand ca mie-mi place ca vopseaua sa fie asa, un fel de bleu :))
    Ai o rabdare de fier, duamna, ca eu in locul tau as fi scapat vreo doua, mai ales ca dupa cum ai observat, sunt cam retarda din pdv tehnic.
    Pufulakis are un an si 4 luni, da’ nici mie nu-mi vine sa cred, asa ca nu-ti face probleme.
    Inca mai intru din greseala pe wordpress in loc sa intru pe site, dar pana la urma o sa ma obisnuiesc.
    Iti multumesc mult pentru ca-ti pasa, pentru ca ai pus de buna-voie umarul sa ma ajuti (vorba vine, ca tu ai facut toata treaba, eu doar am comentat :)) si mai ales pentru ca m-ai facut sa ma simt bine. Gestul tau m-a facut sa vad ca mai exista totusi oameni buni, si destepti si dispusi sa ii ajute pe ceilalti.
    O imbratisare mare de la mine!

    • Ieri citeam la tine ceva de genul ‘puii mei, is gravida’. Se pare ca ieri asta a cam trecut demult 😉

      Cu mare plcere. Daca as avea macar un sfert din farmecul tau la scris, probabil as fi A-lister. Nu te-am laudat degeaba si simt ca acum, ca esti pe un blog ‘cum trebuie’ ai sanse mai mari sa cresti proiectul, chiar daca ramane doar pentru a scrie de placere.

  4. Intrebari, dar nu pt faq 🙂
    – Ne putem loga pe Faq cu contul de pe topadmin? Sau trebuie INCA un cont de facut?
    – Poti detalia mai mult despre VPs-ul pe care-l ai de la HG? Adica specificatii si cam cat duce (nr de siteuri, trafic, cate procese php/apache incarcate etc)

    Imi aduc si eu aportul cu o resursa pt intrebari mai avansate de wordpress https://wordpress.stackexchange.com/

    • Mihai, din pacate nu. Prefer conturi separate, ca nu stii niciodata. Mai ales la cat is eu de talentata la programare 🙂

      PS: place propunerea ta pe email. Revin mai spre seara cu detalii.
      MII DE MULTUMIRI pentru tot.

    • Eu iti spun sincer ca nici acum nu prea am curaj sa scriu un email catre careva, exceptie cei care dezvolta platforme pe care le-am platit, deci trebuie sa ma ‘suporte’. Dar am citit jde mii de articole si tutoriale, am stat pe forumuri etc. Am intrat pe primele forumuri in 2002, prin 2004 cred ca eram deja prin unele suficient de serioase in domeniul meu. Nu toti romanii sunt fani de forum, nu toti ruleaza o engleza destul de buna sau au curajul sa scrie in engleza.

      Daca tot am cele doua situri normale de support (invatam.net si topadmin.net), gandesc ca un asemenea site le-ar fi ceva mai la indemana cititorilor, pentru ca e mai usor de folosit si teoretic cel putin primesti raspuns imediat. Nu trebuie decat sa te inregistrezi si ai acces la el.

      Asa cum invat in fiecare zi ceva nou in domeniile astea, imi place si sa ofer niste informatii. Si eu am avut oameni care mi-au spus ‘stai asa, ca nu faci bine’ si mi-as dori sa pot ajuta si eu cate un cititor, care are nevoie de niste sfaturi.

      • SI eu sunt la fel ca tine.dar stii ce m-a invatat viata….ca facerea de bine….chiar zilele trecute m-a sunat un apropiat sa ii dau si lui 1000 ….zic o mie de ron e ok…ca de fapt sa aflu ca era 1000 euro…si era cam mult…prietenia noastra s-a cam terminat pt ca nu i-am putut da atat…si te intrebi oare a existat prietenia de fapt?….stii cati am ajutat…multi..dar pe mine cand mi-a fost greu…nu ma stia nimeni!

  5. Învaț-o domne pe noua proprietară să pună o pagină de contact, o adresă de mail, ceva, că la urma urmei despre asta e blogging-ul.

  6. Cum a invatat Ramona, am invatat cu totii (astia mai vechi sa zicem). Google din plin (sau webcrawler inainte de google), citit multe articole, bantuit forumuri si incercari practice. Da, engleza e obligatorie dar ce roman nu stie engleza (intrebare retorica)? Insa trebuie sa ai inclinatie spre partea tehnica sa nu te sperii cand vezi ce trebuie sa faci.

    Totusi in vremurile de ‘demult’ nu existau atatea chestii user friendly, acum tehnologia mai ales lucruri legate de web sint accesibile majoritatii, nu mai trebuie sa fii pasionat ca sa te ‘impeidici’ de internet. E bine ca si multi ,sa le zicem amatori , incearca sa foloseasca tehnologia dar multe lucruri desi simple pt cineva cu ceva experienta sint ca un examen pt ei.

    Apropos de IT, v-aduceti aminte la facultate cand faceati Informatica? Ce jale si suspin pe multi dintre colegii mei, in special chestii de Access cu tabele si relatii. Chestii extrem de simple la o adica, dar un adevarat calvar pt cine nu le intelege.

    Daca reusim sa ii facem pe tehno-fobisti sa nu se mai teama de a tine un blog al lor, ca nu e mare scofala daca gresesc ceva si ca nu-ti trebuie doctorat in IT , eu zic ca e un mare pas inainte.

  7. si la mine a durat 2 saptamani pana m-am apucat sa scriu. pentru ca am schimbat vreo 45 de teme si sute de detalii la site. si eu am avut noroc cu cineva mai mare care m-a ajutat si a muncit in liniste.

  8. Ca ă vezi ce-am pățit!
    Ți-am urmat linkul și n-am mai ieșit din blogul ăla câteva zeci de minute. Și am uitat să mă întorc ”la bază”.
    Fain blog, bună mână ai! 🙂

    • Saru’mana. Blo scrie al naibii de bine, ma bucur ca i-am trimis cititori noi. Pe noi ne distreaza de acus’ 2 ani 🙂

  9. Ce bine era sa stiu ca faci asta cand m-am mutat de pe wordpress! 🙂 Oricum e bine sa stiu ca exista cineva de incredere care sa ma sfatuiasca in caz de… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.