Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Manhattan văzut de pe Staten Island

Încă din primul nostru an în the Big Apple, am primit o groază de sfaturi turistice de la prietenii noștri și apropiații lor. Erau fascinați de ideea că aveam de stat acolo 6 luni și doreau să ne ofere cât mai multe idei pentru a nu pierde nimic din toate minunățiile care sunt de văzut în New York.

Unul dintre ei ne-a spus că, dacă nu avem încă poftă să mergem să vedem Statuia (pe care eu am vizitat-o abia în al treilea an), am putea să trecem pe lângă ea pe ferryboat-ul gratis care face „naveta” între Manhattan și Staten Island.

Orice călătorie în direcția respectivă începe din Battery Park, loc bun de relaxare și punct terminus/de start pentru o groază de trasee prin Manhattan.

DSC_0012

DSC_0019

Se vede in departare un bloc din New Jersey si un vas care duce călătorii spre Statuia Libertății. Treaba noastră e de fapt mai în stânga, spre Whitehall Terminal, dar nu ne putem abține de la niște minute petrecute în zonă.

DSC_0017

Putem deja admira și Statuia, pe insula ei, plus turiști și localnici care profită de vremea senzațională și de peisaj.

După ce ne facem plăcerea de a admira panorama, o luăm spre terminalul ferryboat-ului de Staten Island, cu care ne-am mai plimbat de câteva ori în fiecare an. Nebun să fii sa refuzi o călătorie gratis.

DSC_0032

Imediat ce am urcat la bord, ne-am înfipt degetele în camerele foto, să nu pierdem ocazia de a face poze. Multe sunt mișcate, după cum „bate” valul pe Hudson, dar tot se vede ce trebuie.

DSC_0035

Pe măsură ce ne îndepărtăm, avem în față o variantă de „Manhattan skyline”, cu viitorul Freedom Tower tot mai vizibil.

DSC_0045

Îl puteți deja admira, cât e de mare. Anul trecut se vedea lejer cam de peste tot din New York (cel puțin zonele pe care le-am parcurs noi). Abia aștept să-l văd terminat. Am mereu un amestec de admirație pentru „nebunii” ăștia de americani cu toate clădirile lor „fără sfârșit” și de tristețe, gândindu-mă la câte vieți au fost distruse în acel loc. Motiv pentru care am fost o singură dată la unul dintre „memoriale” și nu prea mi-a venit să vizitez mai mult.

DSC_0051

Am coborît din minunea portocalie și am făcut repede o poză, după care ne-am luat picioarele la spinare spre partea stângă, unde mereu ne oprim pentru și mai multe poze. Aș spune să ne și odihnim, dar abia am ajuns acolo și, chiar dacă am stat în picioare pe ferry, călătoria nu durează totuși 4 ore.

DSC_0060

Fauna este mereu interesantă. Oricât de murdară este apa, viețuitoarele se pare că nu atâtea fasoane și-și văd de traiul zilnic.

DSC_0064

În timp ce noi pozăm diverse orătănii, ferryboat-ul pornește înapoi spre Manhattan cu navetiștii sau turiștii care vin și pe ruta aceasta. Staten Island nu prea are ce să ofere (în afara vederii spre Manhattan, așa că turiștii fac ca noi: coboară, se plimbă și pleacă înapoi).

DSC_0066

Terminalul de aici are niște decorațiuni destul de interesante, mereu mă atrag să le pozez.

DSC_0070

Spre Memorialul ridicat în amintirea celor care și-au dat viața în atentatele din 2001. De câte ori ajungem pe acolo ne uităm la numele și anii de naștere. Am găsit și un tânăr născut chiar în 78 și mi-a cam stat în gât ideea că suntem de aceeași vârstă. Mai departe se vede un far ..

DSC_0096

De câte ori privim clădirea în cauză ne tot imaginăm cum ar fi viața într-o asemenea locație …

DSC_0101

Doi crețulii fără nicio grijă. Poate doar ea, ocupată să-și facă o poză bună de pus pe Facebook.

DSC_0079

Manhattan-ul văzut de la firul ierbii. Se văd Bank of America (cu vârful acela în unghi și „țeapa” deschisă la culoare), Empire State Building și construcțiile din locul fostului World Trade Center.

DSC_0117

DSC_0128

Suntem lângă Memorial și citim  de zor ..

DSC_0074

Mai aruncăm o privire înapoi și urcăm scările spre un teren de baseball, unde admirăm o echipă în timpul antrenamentelor. Înțelegem 10% din joc, dar asta nu ne împiedică să ne pice bine spectacolul.

DSC_0140

DSC_0151

Facem cale întoarsă către mal, gata să plecăm acasă.

DSC_0169

Suntem amândoi plasați strategic și facem poze cu nemiluita. Cel mai plăcut moment al incursiunilor spre Staten Island sunt exact plimbările cu ferryboat-ul, așa că încercăm de fiecare dată să ne îndestulăm cardurile de memorie din aparate.

DSC_0206

Suntem tot mai aproape și prind în poză doar câte un grup de clădiri. În Battery Park turiștii și localnicii stau pe bănci și privesc în direcția noastră, iar alții coboară sau urcă în vasele ce îi duc zilnic la Statuie.

DSC_0211

Revenim de unde am plecat.

DSC_0219

Odată coborîți, aruncăm o ultimă privire Terminalului Whitehall. După plimbarea plăcută în plină briză, ne lovește căldura din Manhattan. Nu suntem singurii toropiți ..

DSC_0222

DSC_0230

Mircea observă imediat un „muscle car”, iar eu pozez ca maimuța mașina, încercând să-mi imaginez câte motoare de dojomobil dezvoltă asemenea putere.

DSC_0234

Tarabe cu tot felul de minunății de cumpărat. Niște postere mici cu tot felul de imagini „old style”.

DSC_0247

Nicio plimbare prin Financial District nu e completă fără Stock Exchange. Și un freelancer cu buzunarele goale  …

DSC_0248

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

19 Comments

  1. yuuupiiii!
    AMR = 1 week
    ma rog, nu va fi NYC (sau poate vor fi si acolo citeva ore, nu stiu …), dar America este fascinanta (cred) oriunde.

  2. Chiar si pentru mine e atractiva America cand vad asa poze (spun chiar si pt mine caci e ultimul loc de pe pamant in care visez sa ajung)
    Oricum, sunt convinsa c-ati petrecut saptamani de vis.
    Ce planuri de calatorie ai pentru anul acesta?

    • Momentan Croatia (11-28 mai). Probabil voi fi pe la Garana, in timpul festivalului de jazz. Nu stim mai departe, ne-am mai duce prin SUA, dar tre’ sa facem rost de ‘coco’ 🙂

  3. Imi doresc de mic sa ajung si eu in SUA. Nu stiu daca voi reusi cat de curand, insa odata si odata cu siguranta voi ajunge acolo. Absolut superbe pozele.

  4. America este pe lista mea. Candva, cine stie … Sa mai pui poze, sunt foarte faine si foarte ilustrative pentru “poveste” :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.