Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

N-am știut că-s gravidă

Am vizionat niște episoade (așa, la nimereală pe teveu) din celebrul „I Didn’t Know I Was Pregnant” și mă miram de fiecare dată cum poți tu, femeie care vezi și simți, să stai 9 luni și să te miri când scoți „alienul” de parcă nu ar fi lăsat nicio urmă. Fiecare dintre duduile în cauză (că aveau 18 sau 38 de ani) făcea o mutră ca în fața uneia dintre cele 7 minuni ale lumii, când (dacă nu nășteau acasă) medicii le spuneau „naști, bă proasto!”.

slide11

Sarcina vine cu o groază de simptome pe care, dacă te cunoști puțin, ar trebui să le cam nimerești. Oricum ai de aiuristic „prietenul lunar”, când se duce pe copcă timp de 9 luni, parcă nu-i chiar normal. Sau, dacă nu ești cât două dulapuri (cât să ții un elefant în pântec), kilogramele alea în plus ar trebui să te pună în gardă. Sau poate faptul că acele kilograme, dintr-o anumită lună, încep să dea din picioare. Oricât de stricat ai fi la stomac, nu cred că-ți dau mațele din picioare, încât să nu ajungi la bănuieli.

Plus că, dacă ai o minimă grijă de tine, oboseala, grețurile frecvente, durerile de cap, constipația sau faptul că elimini lichide mai ceva ca o țâșnitoare, ar trebui să te facă să-ți pui niște întrebări. Orice modificare din asta față de modul în care îți funcționează în mod normal organismul ar trebui să te ducă măcar la medicul de familie, să-i pui niște întrebări.

Azi deci povestim despre cum este posibil să naști un copil și să afli doar atunci că-l purtai de luni bune. Întrebare pentru doamnele de pe blog: cum v-ați prins că e ceva suspect? Domnilor, soțiile au avut nevoie de 9 luni să afle că aveți un urmaș?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

30 Comments

  1. M-am intrebat si eu acelasi lucru cand am nimerit pe emisiunea asta, dar s-ar parea ca nu e o chestie chiar asa imposibila.
    Unele sarcini nu prea prezinta simptome sau pot fi asociate cu alte probleme deja existente. Si se intampla evident la femeile mai plinute (a se citi obeze), unde americanii sunt in top.
    Si nu se intampla doar in State ca sa zici ca-s ei mai prosti, au existat destule cazuri si prin Europa, inclusiv la noi (aflat de la doctori)

  2. dojo m-ai făcut să râd cu poftă. bunica mea a murit anul aceasta în februarie, avea 98 de ani, a fost moaşă – cu şcoală făcută la Cernăuţi, a ieşit la pensie în 67. cât a trăit – n-a fost senilă şi nici neputincioasă, pusă în faţa unor asemenea “nelămuriri” se întreba cum a evoluat societatea? de ce? simplu, pe vremea regelui când nu exista decât un medic pe plasă iar abonament la ziare nu aveau decât primăria, preotul şi învăţătorul, radio avea doar primăria şi hai notabilităţile satului, curent electric nu exista iar casele cu pământ pe jos erau la ordinea zilei, femeile ştiau nişte reguli clare pentru care nu îţi trebuie decât un pic de bun simţ. când fiica devenea femeie, mama îi explica cum stau lucrurile, pentru igiena intimă se folosea irigatorul, cănuţa cu apă caldă era pe sobă şi femeia se spăla în şură, nu stăteau nespălate şi altele. acum, bunica zicea că nu mai există casă fără televizor, ziarele sunt la îndemână deci, accesul la informaţie este facil, cum să spui că n-ai ştiut că eşti gravidă? dintodeauna femeile au dorit să scape de sarcini nedorite, fie că au greşit, fie că aveau prea mulţi copii, fie că … motivele pot continua iar bunica spunea că existau anumite injecţii ce “ajutau” şi înainte de război şi multe, multe altele. tata îşi aminteşte că făcea vaccinul antitetanos de exemplu iar în zilele noastre un copil de pe la Iaşi (anul trecut) a murit de … rabie. bunica nu înţelegea cum a evoluat această lumea şi cum poate o femeie să zică că n-a ştiut că e gravidă şi, mai ales zic eu, ca femeie ce a născut normal, cum Doamne să naşti zicând că te duci la baie? am avut o sarcină uşoară, fără greţuri sau nu ştiu ce pofte, dar, după 5 luni când cel mic se mişcă mai cu putere nu poţi să zici că n-ai ştiut, iar durerile naşterii… nu ştiu dacă se pot compara cu alteceva. eu am un cuvânt pentru asta dar nu vreau să-l folosesc las loc imaginaţiei fiecăruia. oricum ar fi, mi-ai amintit de bunica şi de umorul ei. se uita la televizor la subiectele de la olimpiada de fizică, clătina din cap şi ofta, ce-a mai uitat de când a terminat şcoala. da ce bunică făceaţi voi aşa ceva? dar ce, noi eram proşti!? a fost prima femeie din sat care a purtat pantaloni, înainte de război, că putea să stea şi două zile lângă o femeie care năştea iar casele erau împrăştiate, cum era la munte, pe diverse coclauri. şi, apropo o naştere normală durează în jur de 12 ore.

  3. Noi suntem inca proaspeti, defapt avem doar 2 luni juma de cand stim. Insa, din primele saptamani nevasta a stiut si mi-a spus. Eu nu am crezut pana cand nu ne-a confirmat medicul 😛

  4. Cum suparare sa nu iti dai seama ca esti gravida?! Daca ar fi doar cazuri izolate, de ce totusi asa de multe incit sa faca emisiune cu ele? Ar trebui sa ma uit si eu, macar asa ca divertisment. M-am amuzat de Peggy din Mad Men, ca o vedeam femeie desteapta, dar vad ca la americani nu e neobisnuit. wtf?

    Eu m-am prins in modul cel mai clasic cu putinta, intirzierea menstruatiei. Intr-un fel ma si asteptam, ca “planificasem” lucrurile intr-una din zilele propice.

  5. Eu m-am prins inca din primele 3 saptamani inca dinainte sa nu mai imi vina. Imi era mereu foame dimineata, eram ametita, obosita, simteam ca ceva s-a schimbat.

    Copilul in primele 3 luni e ceva strain corpului tau deci corpul reactioneaza in diferite moduri. Uneori mai urat, uneori mai putin urat si probabil ca sunt cazuri izolate cand nu reactioneaza in nici un fel, “e pus pe ignore”! Mamei mele i-a venit ciclu pana in luna a-3-a si nu a simtit nimic ciudat! Deabia in luna a-4-a nu i-a mai venit si si-a dat seama ca pusese ceva kg!

  6. Eu am avut “norocul”sa ma intersectez cu astfel de gravide. Pe una, e drept ca retardata rau, ne-a adus-o salvarea ca a luat-o nascuta de la o ghena de gunoi unde ii venise sorocul in timp ce scotocea prin tomberoane. Copilul era relativ ok. dar mama…O intreb :ce-ai patit? Ei, na, m-am c*** un copil!! cam asta pricepuse ea…
    De curand a venit ambulanta cu o fatuca de 19 ani pe care o dusese initial la interne, ca acuza o colica renala.Dar medicul de acolo si-a dat seama imediat ca e in travaliu si au trimis-o la noi. A nascut repede, in 15 minute, spre disperarea ei si a familiei care, cica, nu banuia nimic, sustineau ca e imposibil.Vezi, Sfantul Duh mai bantuie si in zilele noastre1:))Pe urma a venit sa o viziteze unchiul, cumnat cu tatal ei, foarte afectat si afectuos si cand am vazut ce “clonat” e coplul dupa el mi-am dat seama cine-i vinovat de “minune”.

  7. Eu m-am prins abia prin luna a treia, fiindcă îmi venea ciclul absolut când voia el.
    Cunosc două cazuri, ambele DOCTORIŢE, dintre care una care era convinsă că-i gravidă, dar nu era (sarcină falsă), iar alta a aflat că e cu burta la gură doar în luna a şaptea. Niciuna dintre ele nu era redusă mintal. Se pare că sarcina, cea existentă sau cea mult prea dorită, acţionează asupra psihicului femeii ca un drog câteodată.

  8. Mai, asa ma intrebam si eu intr-o perioada din viata mea, dar intre timp am aflat ca nu e chiar asa. Exista ciclu peste sarcina, iar treaba cu greturile e putin holliwodiana pt ca (din amintiri citez) in jur de 30-40% dintre femei nu au nici urma de greturi in sarcina. In plus sora celei mai bune prietene a patit exact treaba asta. Bine, nu a nascut chiar acasa, dar s-a prins abia in a 6-a luna, la un control de rutina, ca e gravida cu al doilea copil. Menstruatia a avut-o normal, ea e mai inaltuta asa ca burta nu a crescut exagerat. Asa ca eu cred 100% ca sunt cazuri din astea desi, bineinteles, nu la modul la care le prezinta americanii. Si la fel, nu e femeie redusa mintal, in plus mai avea un copil deci ai zice ca ar fi trebuit sa isi dea seama. In plus durerea a fost ca in alea 6 luni a fumat si a baut si ea ca tot omul, plus un tratament cu antibiotice. Era disperata pe tema asta. A avut mare noroc ca fetita a iesit perfecta

    • Au, nasol moment. Io de asta-s stresata, sa nu se ‘prinda’ si io sa beau. Nu consum mult alcool, cate un pahar de vin alb seara, din cand in cand (nu beau cafea, nu fumez, mananc sanatos), dar tot is stresata. Bine ca a iesit a mica OK, nu vreau sa-mi imaginez ce-a fost in sufletul prietenei tale.

  9. […] acum câteva zile un post pe DojoBlog în care se mira cum reușesc gravidele din serialului american “I Didn’t Know I Was […]

  10. Daca te cunosti pe tine insati, daca iti cunosti corpul, e greu de crezut ca nu poti realiza cand porti o sarcina, indiferent ca esti gras sau slab.

  11. Mama era slaba. A stiut ca e gravida dupa ce am dat de cateva ori din picioare si s-a mai dus a zecea oara la doctor. Toate testele au iesit negative, prietenul lunar venea fidel, greturi nu avea si de ingrasat se ingrasase numai putin, cat sa nu se alarmeze, a crezut ca in sfarsit dietele de ingrasare au dat rezultate. In plus, tata era detasat de 3 luni la sute de km distanta, deci nici cu sexul nu batea recorduiri de frecventa. Asa ca….E drept ca de la 4 luni la 9 e o diferenta, dar…orice se poate, ca lumea asta prea e cu capul in jos.

  12. Bietenele de ele au ramas gravide fara sa-si dea seama si le dau dreptate.Au facut baie in cada unde in aceeasi apa a facut baie tatal.

  13. ba nene ce rele sunteti daca zice clar ca ciclu a venit vrecvent greturi nu si multe altele inseamna ca orice e posibil ,,dar ma scuzi tu daca tragi un partz fugi la ginecocolog ba ma lasi normal ca e posibil

    • Simona, nu te duci la ginecolog la orice partz, dar e indicat sa o faci anual, altfel s-ar putea sa regreti. O persoana draga mie lupta acum cu un cancer uterin FOARTE agresiv, descoperit dupa ce a inceput sa faca harakiri prin organism. Juma’ de an macar inainte sau un an si discutam altfel.

      Undeva prin luna a cincea mogaldeata incepe sa dea din picioare. Daca nu ai 150 de kile in viu, SIMTI suturile alea, ca-ti cam misca un pic coastele. Sa nu mai zic de ‘dunga’ care iti apare pe burta (maronie asa, in verticala, ca la disectie), de modificarea de culoare a areolelor, cu putin ‘noroc’ niscaiva retentie de apa etc.

      Deci io nu prea cred povestile astea .. OK, nu te prinzi in primele luni, dar de prin luna a sasea esti deja cat un elefant in minitatura si ala micu’ iti face ficatii pate 😀

  14. eu am avut o urma de ciclu peste sarcina, in prima luna.
    Dar am avut 2 colege de facultate cu ciclu peste sarcina pana in luna a5a. Una din ele era cu probleme de greutate, cealalta slaba scandura, si era in anul…1.
    Cred ca o persoana neglijenta sau cu o sarcina fara greturi deranjante poate ajunge cu usurinta pana in luna a 5-6a cu acelasi stil de viata. Poftele de mancare si oboseala apar des in viata. Dar dupa luna a6-7, habar nu am cum sa se poata ignora fatul care misca, trage la ficat, ca pe mine ma durea rau! … plus ca nu ma puteam apleca de burta sa ma inchei/fac pedichiura …

  15. Buna am citit de atatea ori pe net k exista sarcina chiar daca am trecut sau suntem pe ,,ciclu”sincer nu cred desi ne dorim ft mult un bebe dar ink nu am avut norocul acestaam o menstruatie neregulata si mie teama k din cauza aceasta nu pot ramane imi fac teste mereu dar imi iese doar o liniuta si mereu sunt dezamagita dar nu ne dam ,,batuti”sau poate k din cauza k prima sarcyna asta fiind anul trecut am intrerupto de atunci nu am mai ramas imi este teama k din aceasta cauza nu voi mai face un bebe….sper sa nu fie asa

    • Sa speram ca va fi totul OK. Important, zic eu, este sa ai un medic foarte bun cu care sa discuti chestiile astea si sa te ghideze. 🙂

  16. Buna! Si eu am înnebunit in ultimele săptămâni…:((( am avut un contact neprotejat in septembrie dar nu a ejaculat înăuntru…am fost stresata si am facut teste care ieseau negative mereu sau nu ieseau mrg. Acum cateva săptămâni ca sa ma conving am făcut o eco transvaginala la care mi s.a zis ca nu e vorba de sarcina.mi a arătat cum si unde ar fi fost daca era..eu degeaba tot același gand il aveam. Nu am avut simptome doar ca nu prea mananc cabd trebuie si am probleme cu balonarea..am avut CM regulat in aceste luni dar mai putin ca de obicei max 3 zile. De cand ma stresez in halul asta am impresia ca misca ceva…nu stiu ce sa mai cred
    Bănuiesc ca dacs era extrauterina se depista la eco si nu ma simtea bine, nu? Nu am mai avut contact de atunci si sunt asa speriata ca nu as vrea sa am vreo surpriza din multe motive.ala a fost singurul neprotejat cred ca de aia am frica asta!

    • Buna am si eu o intrebare
      Ma simt foarte ciudat in ultima perioada , nu stiu ce sa cred si ce sa fac ,
      Am sini putin mariti nu sunt tari ,venele mai accentuate , am cm regula de 30 de zile , simt ca ma ingras mai mult in burta , duga de jos putin accentuate , insomni si oboseala , putin stresata , dureri usoara de ovar , balonari ,constipatie , uneori cind maninc simt ceva in sini , dar reamintesc,sini nu sunt tari , se intre sc rau de tot si dor foarte tare incepi d cu 7-8zile inainte sa imi vina cm , obosesc foarte repede, si respir un pic mai greu , am Pete pe fata si ca o alergie pe fata si spate de parca am fost in urzici , o Sensibilität la parfumuri si simt foarte repede mirosurile de mincare

  17. Daca simtiti ca nu e ceva in ordine, faceti imediat programare la un cabinet ginecologic. FARA DISCUTIE! Doar un medic avizat, cu ecograf si restul de aparatura poate depista o sarcina sau va poate indica tratament, in caz ca exista alta problema. 🙂

    • Buna! Acum 7 luni am avut un avort spontan la 2 luni si jumatate de atunci ma chinui in continuu sa raman si nu reusesc, in schim in ultimele 2 luni mi-a intarziat CM 6 respectiv 8 zile in ultima luna. Asta e a 3-a luna si a intarziat deja 5 zile am anumite simptome respective unei sarcinii adica stari de voma ameteli, greturi la anumite mirosuri. Am facut teste de sarcina si au iesit negative. Este posibil sa nu iasa sarcina in test ? Noi ne dorim foarte mult un copil si ma omoara gandul ca poate nu am sa mai pot face .

      • Cami, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva.

        Mergi la medic, daca simti ca nu e ceva in ordine. Doar ei stiu sa te ajute. Si exista tratamente de fertilitate, dar tot un medic te poate lamuri.

        Iti tin pumnii si astept o poveste frumoasa din partea voastra. Si poze 🙂

  18. Buna! Pe 13 februarie m-am jucat cu prietenul meu ( am incercat sa o introduca dar nu a reusit pt ca durea si am lasat-o balta), virgina fiind mi-a intarziat ciclul menstrual. Am facut 3 teste de sarcina si au iesit negative, este posibil sa-mi intarzie de la stres? Mi-a venit ciclul dupa 1 luna de intarziere si a venit normal (5-6 zile). Urinez des, sanii ii simt plini.. Dupa ce mi-a venit ciclul am mai facut un test de sarcina si a iesit negativ. Mai exista vreun risc de sarcina? ma simt tot nelinistita

  19. Bună, am o întrebare, am facut sex beprotejat cu prietenul meu dar nu a ejaculat in mine…2 luni am avut ciclu menstrual…dar luna aceasta cu 6 zile inaintea ciclului menstrual mi s-au umflat sanii…si areolele mi se par putin inchise la culoare…nu am greturi..mai am momente cand ma simt rau dar asa sunt eu mai sensibila plus ca in ultima perioada am scazut mult din greutate. Am niste scurgeri albe, banuiesc ca e de la apropierea ciclului…balonata nu ma simt…dar imi fac griji asupra sanilor…pentru ca sunt umflati si areolele inchise la culoare….ultima oara cand am avut contact neprotejat a fost pe 24 aprilie dupa-masa si fix in seara aia mi-a venit ciclu.mentionez ca nu a ejaculat in mine E posibil sa fiu insarcinata?

  20. buna ziua, in saptembrie am avut cilcu menstrual din 10 pina in 13. pe data 26 saptembrie am facut un test de sarcina 2 ori si a iesit pozitiv… nu inteleg sunt intarcinata sau nu? Azi mia venit ciclu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.