Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

S-a mai terminat o săptămână de lucru (sau e pe cale, oricum). Privim cu atenție spre următoarele 2 zile teoretic libere, deci cu mai mult timp personal. În caz de plictis puterni puteți oricând să vă pierdeți ceva timp cu un serial. Astăzi povestim despre Suits.

Pentru cine are dor de seriale cu avocați, iată un tratament eficient, un serial despre un talentat mediator și protejatul lui, plus toate nebuniile și răsturnările de situație cică normale într-o mare firmă de avocatură din New York (firmă fictivă, dar tot asta este).

suits

Mike Ross s-a lăsat de facultate și mai câștigă un ban „cinstit”, dând LSAT-urile (examenul de admitere la Harvard Law School) pentru diverși viitori avocați, pe care nu-i ține mintea atât de bine încât să fie admiși pe pielea lor. Cu o memorie absolut ieșită din normal, Mike a reținut ușor materia respectivă și ia examenele pentru fiecare beizadea cu bani, care-i cere ajutorul.

Într-un complex de evenimente și ghinioane, ajunge în același loc în care biroul de avocatură Pearson Hardman încearcă să caute noi avocați pentru cel mai talentat mediator al lor (Harvey Specter). Sătul de tot felul de absolvenți de Harvard care nu știu decât teorie și sunt pierduți în spațiu, când trebuie să se descurce în jungla juridică, Harvey caută un om nu doar bine educat de prestigioasa facultate, dar și cu mult fler și istețime.

Interviul este interesant și destul de scurt, puștiul din fața lui, deși neșcolit oficial, știe mai multe decât toată trupa de potențiali candidați adunați cu această ocazie, motiv pentru Harvey să-l angajeze.

Urmează o serie de evenimente și întâmplări care dovedesc că nu a făcut o alegere rea, deși nu este ușor să-l țină pe Mike departe de „săpăturile” din companie, nici să-i facă atât de ușor un trecut conform cu legile în vigoare (neavând o diplomă de avocat, Mike nu are ce să caute în procese, să nu mai vorbim că Pearson Hardman ar avea de suferit, dacă s-ar afla, plus Harvey și-ar pierde deptul de a practica avocatura).

Pe lângă munca de zi cu zi în firma respectivă, cu tot felul de procese unele mai complicate decât altele, Mike și Harvey trebuie să țină piept tuturor „mașinațiunilor” din interiorul biroului. Este vorba de mulți bani și de poziții fruntașe în organigrama, iar colegii și superiorii lor doresc cu toții o parte cât mai mare din pradă.

Suits este un serial destul de serios, dacă-l comparăm cu Ally McBeal de pildă, dar ușor de urmărit și interesant. Acțiunea se desfășoară în „Marele Măr”, deci veți avea parte și de imagini frumoase de prin oraș. S-a trecut la difuzarea celui de-al treilea sezon, deci aveți ceva de recuperat 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

15 Comments

    • E simpatic. Nu-i neaparat in top10-ul personal, dar l-am urmarit cu placere. Probabil ajuta si imaginile de prin oras, am io o slabiciune cu el 🙂

  1. Mie mi-a plăcut mult de tot serialul ăsta şi chiar ieri am terminat sezonul 6 din Private Practice. Deci eram în căutare de ceva care să mă inspire! La fix a venit postul ăsta!
    Doar că ştiam că nu sunt decât vreo 2-3 sezoane, au mai filmat ceva între timp?

      • Deci n-am făcut nimic. Fiindcă nu pot începe un serial, dacă ştiu că încă n-au ieşit toate episoadele din sezonul cutare. Dacă mă roade curiozitatea sau mă mănâncă plictiseala într-un weekend?

      • Doamna, ‘este’ zeci de episoade deja, baga tare, ca se vor difuza oricum chestii noi saptamanal 😀

  2. Slabut, SF rau de tot, dar inteleg de ce place gagicilor. Un soi de The Great Gatsby (2013), nu? Ultimul sezon a fost lame, tot invartit in jurul unui singur caz. Cam asa-s toate, pornesc tare si rasufla. Unele de la al doilea sezon, altele rezista 5-6.

    Bun in lipsa de altceva, dupa ce ai “devorat” deja ce-i mai bun.

  3. mie-mi place serialul! si daca Harvey e absolut gorgeous, Luis imi place asa, ca si personaj 🙂 cu obsesiile lui cu bai de namol si cu pisici, tiranic si vulnerabil in acelasi timp.
    cred ca rolul lui Harvey e prea liniar in comparatie cu Luis.

  4. Mi se pare unul dintre cele mai bune seriale văzute de mine în ultimii ani. Harvey are un rol superb, secretara e perfectă pentru rol, iar tipa cu care se întâlneşte Mike, nu-i aşa, arată chiar bine! 😀

  5. E un serial de urmărit seara, e lejer numai bune de văzut înainte de somn. Nu-ţi solicită cine ştie ce atenţie, durează puţin, actorii sunt simpatici, iar subiectele-s drăguţe.

  6. Mi-a placut tare serialul cu avocati cel cu Ally nu stiu cum, o sa-l incerc si pe asta.Multumesc pentru recomandare.

  7. Imi place si mie foarte mult serialul. Pe langa situatiile incredibile si putin trase de par, am descoperit multe chestii faine in ceea ce priveste comunicarea si relatiile intre oameni. Merita vazut . Astept si eu sa apara noi seriale 😀

  8. eu il ador, face parte cu succes din primele mele 10, dialogul este superb. poante, subterfugii, ping-pong intelectual, e absolut delicios! luis ca personaj e debordant, de la mers, pana la relatia in continua ura/dragoste cu cei din jur 😀

  9. Nu ma mai uit la seriale ca avocati, sunt prea romantate, prea imaginatie pura, ca filemele alea cu doctorii carora nu le moare nici un pacient, ma agaseaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.