Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

4 zâmbete de Crăciun

shoebox

  • Există copii care încă nu au curent în casă. Sau căldură.
  • Există copii care nu au avut NICIODATĂ un brad de Crăciun, pentru că este un lux prea mare, când nu ai bani de mâncare.
  • Există copii care nu au încălțăminte de iarnă (sau de toamnă, că vara te mai descurci și desculț).
  • Există copii care nu au îmbrăcat decât haine vechi de pe la alții, dar e bună și aia, că ține cald.
  • Există copii care nu știu ce înseamnă jucării moderne, au poate și ei ceva tot primit cadou. Pentru ei nu se cumpără periodic jucării „educaționale” potrivite vârstei, părinții nu scotocesc prin magazine după cărți noi pentru biblioteca micuțului sau după un set Lego mai șmecher.
  • Există adolescente pentru care un pachet de absorbante este un cadou binevenit, există bebeluși care nu vor avea niciodată pe funduleț niște scutece decente.
  • Există în România anului 2014 (acuș’ 2015) mulți copii pe care i-ați făcut să zâmbească datorită generozității voastre.

Nu le-ați făcut viața mult mai ușoară, dar le-ați oferit din suflet ceva ce le înseninează Crăciunul. Anul acesta a venit și la ei Moșul, pentru că toți sunt cuminți și buni.

Aceasta este una dintre imaginile de la Shoebox din anul acesta. Îngerașii aceia nu au nici un sfert din viața frumoasă a copiilor voștri și singura lor „vină” este că nu avut norocul să se nască în familii mai relaxate financiar.

Privesc pozele din campanie, așa cum apar, odată cu împărțirea cadourilor, și mă întristez. Există o altă Românie, pe care nu o vedem mereu, o Românie a sărăciei și a copiilor triști.

Nadia a fost prezentă acum o săptămână, când am dus cutiuța noastră. Am pregătit-o cu mult drag și atenție, sper ca la anul să pot pregăti chiar mai multe. Am timp, voi încerca să mă organizez mai bine. Mă gândesc cu bucurie că există o fată de 15-16 ani care poate va zâmbi, deschizând micuțul nostru cadou.

Mă bucur că există asemenea campanii, pentru că este ușor să iei totul de-a gata. Alții se ocupă de organizare, noi doar ducem cutiile. Sunt printre voi destui care se implică în tot felul de acțiuni umanitare și vă admir pentru asta. Un mic efort din partea noastră poate ajuta. Și pe mine cel puțin asta mă bucură mai mult decât să primesc cai verzi pe pereți de Sărbători.

Nu vom avea paranghelii, vom mânca și noi ceva, ne vom bucura de fata noastră și cam atât. Revelionul va fi acasă, dar va fi de departe cel mai frumos de până acum. Foarte probabil că am îmbătrânit sau m-a dat estrogenul peste cap, dar în acest moment nu-mi trebuie nimic să fiu fericită. Sănătate să avem, ne descurcăm mai departe.

Să aveți Sărbători frumoase și liniștite. Să fiți sănătoși și înconjurați de cei care contează. Dacă puteți, în nebunia asta cu pregătirile, să vă gândiți la câte un suflet mai chinuit, cu atât mai bine. Probabil va luneca mai ușor sarmaua, când știți că ați onorat spiritul Crăciunului 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. In momentul asta, sunt aprox. 1 milion de familii in Ro unde intra un singur venit minim pe economie. Acolo unde sunt si copii … e f. putin, prea putin.
    Copiii nu au nicio vina. Si nicio sansa.
    Noi, in lumea noastra legata de internet, informatie, educatie financiara, putere de alegere si schimbare suntem izolati ca intr-o bula.

    La masa de Revelion am mancat si baut prea mult. Pe 3-4 ianuarie inca aveam prin frigider, si am aruncat destul de multe. crema de somon fume, hummus, ceva salata etc, echivalentul in lei ar putea hrani o familie modesta o saptamana.

    De ceva ani mi-am propus ca in post sa postesc si financiar. Asa ca de cate ori ma invita fetele la restaurant refuz (sau ies doar la o apa) si banii ii pun deoparte si donez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.