Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gata pentru oliță?

Încerc să am un stil destul de relaxat când e vorba de copil și de „pașii” pe care îi face în dezvoltare, pentru că nu cred că folosește cuiva să o forțez să fie prima în toate. Ca orice om normal, are puncte forte și unele unde trebuie să mai lucrăm.

Asta înseamnă că nu a făcut la oliță de la 2 luni, că nu am forțat-o să vorbească și nici nu i-am luat încă suzeta. Bun, nu se merge pe stilul ignorat dacă are copilul o problemă REALĂ, ci doar o ghidez și o las să se dezvolte.

De asta are acuș’ 2 ani și jumătate și încă folosim scutece.

Sau poate că nu?

Ieri dimineață am plecat de acasă la „mol” și a făcut numărul 2 acolo. Că așa se nimerește, exact când nu are maică-sa rucsacul cu 3 schimburi de haine, 5 pamperși și restul de unelte. Am zis că rezolvăm repede ceva și venim acasă, de aia am plecat așa fără pregătiri în prealabil.

Cum ăl cu coarne nu doarme, exact ieri a făcut no.2 în deplasare.

Așa că am dus-o la WC(cabina pentru mamă și copil – scurtă pauză să observ cât de curată și civilizată e buda în cauză), am spălat-o serios la „problemă” și am lăsat-o doar cu chiloței (era în rochie, așa că i-am pus de acasă și chiloți, să nu arate aiurea numai în scutec).

Normal, m-am isterizat/stresat prin Auchan să facem repede cumpărăturile, să nu se scape fii-mea pe acolo sau pe mașină, în ideea că nu făcuse no.1 de vreo 2 ore și nu aveam vreun schimb la mine.

Culmea, a rezistat eroic până acasă, a decretat rapid „pipi”, a făcut și apoi început să strige prin casă „doi” (că făcuse pipi la oliță dimineața, la trezire – chestie pe care o cam face de câteva luni).

A refuzat scutec toată ziua, a tras 8 ture anunțate și una pe ea (imediat ce am ieșit la plimbare). De data asta aveam sarsanalele cu mine, așa că i-am explicat că ar fi cazul să se anunțe, dacă nu are chef să facă pe picioare în jos. Următoarea tură a fost anunțată și până seara tot și-a strigat numărul de pipi-uri de „succes”.

Bun, a mai avut o fază din asta acum vreo 3 săptămâni, când toată ziua s-a trambalat prin casă mândră de chiloțeii ei, ca a doua zi să-i ignore și să-și dorească iar scutecul.

Aparent acum am făcut un pas înainte, că azi tot fără scutec s-a dorit și chiar a plâns când am pus unul pe ea, că pleca la cumpărături cu ta-su și nu avea omul unde să o pună repede, în caz că se cerea.

Vedem dacă e doar un pas înainte sau chiar decide ea că-i om în toată firea și renunță.

Spuneam că nu am insistat la faza asta, nu i-am bătut obrazul că-i mare, nu am certat-o că anunță după ce a făcut etc. Abia de ceva timp se anunță înainte de a face, au fost săptămâni când cerea olița după ce avea deja „pachetul” în scutec, așa că era tot degeaba.

Olița o are de la câteva luni, s-a pus la început îmbrăcată pe ea, de prin iarnă face dimineața pe oliță (deși chiar și acolo au fost zile când a refuzat-o), s-a mai nimerit să se ceară la timp din când în când.

Acum însă pare mult mai concentrată pe problemă și fascinată de progresul pe care îl face. Deci, dacă nu se întâmplă vreun cataclism excretor să zic așa, probabil suntem în faza de cumpărat muuuulte pachete de chiloți pentru domnișoara.

Acum e rândul vostru să povestiți: cum au scăpat pruncii de scutece? Devreme? Mai târziu? Au fost dificultăți?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. In primul rand FELICITARI!!! Atat tie cat si Nadiei.
    Dupa cum spuneam si in celelalte postari, si eu tot la etapa asta sunt cu Alex, a dezvatatului de scutece. Mai ales ca eu din toamna trebuie sa ma intorc la scoala, si persoanele cu care il voi lasa (cel mai probabil bunicii pentru ca in mediul rural de bona nu prea poate fi vorba) nu isi vor bate capul prea tare sa-l cremuiasca, sa-i puna scutece sa-i lase pielea sa mai si respire, etc. Eu l-am pus pe Alex la olita de la 1 an, imediat dupa ce se trezea dimimeata, apoi dupa ce se trezea dupa primul somn si dupa ce se trezea din somnicul de dupa-masa (care acum nu mai exista ca smecherul doarme doar o data pe zi de vreo 2 – 3 luni). In rest peste zi il mai puneam cam la 1/2 ora dupa ce bea o cana de ceai (uneori nimeream sa faca la olita dupa ce ma strambam in fel si chip cate 10 min., alteori nu).
    Am cumparat 7 perechi de chilotei/pantaloni scurti de toate felurile si modelele si dupa ce avenit caldura, l-am lasat pe afara cu ei dar fara scutec. Facea pisu dar nu sesiza momentul, doar ce il gaseam ud. Am cumparat pantalonasi lungi, subtirei, de vara, pe care i-am dat pe afara fara scutec. Sesizeaza, vine si imi arata ca a facut si vrea schimbat.De cateva zile am observat ca sesizeaza si cand e lasat la pantaloni scurti/schilotei, dar pana va ajunge sa imi spuna inainte e cale lungaaaaa.
    Ideea e ca am facut tot ceea ce mi-a trecut prin cap sa-l dezvat de scutece si tot n-am reusit dupa 5 luni de stradanie. Doar ca am redus nr. lor, folosesc cam 2 scutece/zi. Si am descoperit scutecele-chilotel de la Pampers care sunt foarte practice si utile, pretul nu difera de al celor clasice. Mai les ca Alex nu prea are rabdare cand il schimb. Am folosit pachetul scutece Pampers castigate la concursul initiat de tine, au prins tare bine, multumim.

    • Frate, dar te-ai chinuit un pic 🙂

      Aparent fii-mea chiar a terminat cu scutecele. Au trecut 3 zile si nici nu vrea sa auda de ele. A avut ieri doua ‘accidente’ (no.1 si no.2), dar astazi a fost super OK cu totul, desi am fost plecati la mosie, unde inca nu avem nicio forma de buda. Deci .. la faneata.

      Exact chestia asta am vrut sa o evit, sa ne chinuim cu treaba asta. Acu’ eu am avantajul ca nu se pune problema sa plec la job, ca-l fac oricum de acasa. Si vad ca, in momentul in care chiar a fost pregatita pentru pasul asta, l-a facut singura si se descurca de minune.

      Va fi bine, tine-te de treaba si veti reusi.

      Acum distractiv este ca am vreo 100 de scutece la care sa ma uit cu drag, ca tocmai ce cumparasem un ‘mega-pack’ 😀

      • Si noptile? Ca eu i-am dat fetei noaptea pana cand stia ea ca nu mai are accidente… (si mai ales luam in deplasare).

        Daca nu, le poti extra vinde/dona. Sigur gasesti un grup local unde cineva in nevoie va da un pret mai mic ca nou.
        Tine-ti cateva in casa, preventiv. On sais jamais.

  2. varicela de la 2 ani si cateva luni. Am stat in concediu dupa ea, avea si bube care o usturau, asa ca singura a remarcat ca vine pipi si ca la olita nu o ustura. In o sapt. de bube mai avea cate un accident din cand in cand. Gasisem la Mothercare niste chilotei plasticati in exterior, care tineau primii stropi de pipi (dar evident nu tot, ca erau niste chilotei flausati) dar care protejau restul hainelor/ canapea/pat tot. Cu aia am tinut-o cateva sapt.

  3. am inceput cu olita de cand statea singurica in fundulet, dimineata la trezire, obligatoriu apoi o puneam cand credeam eu ca ar fi timpul, daca facea era bine, daca nu era tot bine! Cu timpul s-a invatat sa se ceara la olita, iar la un an jumatate cand am mers cu ea la mare nu am avut nevoie de pampers!

    • Eu as fi capiat sa stau dupa ea toata ziua cu olita 😀

      Asa ca am lasat-o in treaba ei, pana a decis ea ca .. gata. Sunt deja saptamani bune de cand am terminat cu scutecele si nu a avut accident decat o data (enterocolita cu diaree ‘exploziva’ sa zic asa. Pana a zis caca, i-a dat drumul pe ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.