Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Continut artificial: inutil?

Observ un obicei destul de ciudat la multe forum-uri (de cele mai multe ori mici sau medii): sa foloseasca un newsbot sau RSS feeds care sa creeze automat threads si astfel sa dea impresia de activitate. Este un mod simplu de a “mima” un forum activ si de a creste numarul de topics si eventual de mesaje.

Este insa oare chiar o idee atat de buna?

Ca si administrator de forum ma zbat si eu cu nevoia de a crea constant continut interesant pe care oamenii mei sa il citeasca si la care sa ofere propriile idei, astfel incat sa initiem un dialog. Sa creezi new topics nu este chiar atat de usor, dar acestea sunt baza unei comunicari de calitate, care astfel duce la cresterea comunitatii.

Exista si “scurtaturi”.

Daca nu ai chef sa iti bati capul all day long cu crearea de continut original poti apela usor la 2 smecherii: ori instalezi un hack care sa posteze stiri din situri de specialitate sau pui RSS feeds pe forum. Se creeaza o categorie in care apar toate aceste subiecte si in timp (depinde de setari) continutul artificial creste.

De ce nu imi plac mie asemenea metode si de ce nu le voi folosi NICIODATA pe forumurile mele?

1. este continut artificial si se “simte’ asta. De obicei cand imi construiesc un topic este clara influenta stilului meu. Intotdeauna dau informatii destul de putine, incat sa imi incit membrii la discutie si toate topic-urile mele sunt intrebari care pot initia un dialog interesant.

Sunt intrebari care se adreseaza membrilor si care fac apel la ideile lor, experientele lor. Sunt usor de urmarit si raspunsurile se pot obtine usor.

Desi sunt mare amatoare de scris in forums, NU raspund la asemenea topics. Ce pot spune? “Ce misto stire”, “cool” etc. Raspunsuri care ma descalifica din start ca un membru de calitate si prefer sa nu ma implic. Asta inseamna din start ca topic-urile raman fara replici, deci se dovedeste clar inutilitatea lor.

2. se vede dezechilibrul cu alte categorii.

In multe forums in care apar aceste news feeds se vede ca a lor categorie este mare. Celelalte sunt in timp mai mici, pentru ca activitatea este destul de slaba.

3. consider ca este un “subtrefugiu” pentru ca un forum sa se “arate” activ, cand nu este cazul. Am forums foarte active si unele aproape inactive. Asta insa nu inseamna ca voi apela la aceasta metoda. Mi se pare ca ar “striga” cat de inactive sunt comunitatile in cauza.

Se pot discuta news si evenimente si fara a face copy-paste de surse sau a folosi bots. Se poate reformula o idee si deschide o discutie. Si sunt convinsa ca ar avea mai multa valoare pentru comunitate.

Cand intru pe un forum si dau “new posts”, ca un membru lenes ce ma gasesc, ma intristeaza sa vad atatea topics care sunt feeds. Pentru ca nu doresc sa citesc asa ceva. Daca vreau stiri, intru pe situri de specialitate, daca vreau feeds, imi aleg singura sursele. Sunt intr-un forum pentru discutii interesante si idei. Nu pentru a rumega un continut “fumat” si aruncat acolo la gramada.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Nu cred ca este o idee buna. Poate unii o sa o considere, dar nu este. Una este cand ai utilizatori activi, alta este cand ai un feedbot!

  2. r3myx bun venit pe blog si multumesc pentru aprecieri. Sper ca te vei intoarce des, ca in mod normal va fi ceva nou in fiecare zi 🙂

  3. Continutul artificial chiar este inutil.

    La mine pe forum, membri cei mai activi (adica in mare parte moderatorii) chiar au avut initiativa proprie de a renunta la copy/paste-uri inutile. Deci va dati seama ca mesajele postate automat sunt ignorate din start de catre membri.

    Mie personal mi se pare chiar patetic sa faci asa ceva pe un forum. Am de gand sa fac o sectiune in site cu stiri adunate de boti de prin RSS-uri, dar pe forum e chiar jenant 🙂

  4. Am gasit blogul tau pe phpbb si am citit posturile tale de pana acum. Ce pot sa zic..de nota 10. Iti urez multa bafta cu tot ce este facut de tine si o sa citesc cu interes blog-ull tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.