Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Snobism de brand

Sunt din nou in faza introspectiva si am ajuns la stadiul in care imi vad calitatile / defectele (depinde sub ce unghi vezi situatia).

SUNT SNOABA.  Imi plac brand-urile cunoscute, m-am fript cu tot felul de noname-uri, urasc toalele si papucii chinezesti de la Bazar, prefer sa dau bani mai multi pe ceva ce stiu ca este mai bun.

Numesc chestia asta “snobism de brand” si sunt mandra de mine.

De ce sunt insa atat de snoaba?

  • Pentru ca odata nu am fost. M-am “zgarcit” si m-am bucurat ca ies mai ieftin.  Eram obisnuita sa se deterioreze produsele in timp, dar eram linistita ca stiam ca nu dau o avere.
  • Pentru ca am incercat apoi un produs de “marca”. In momentul in care am inceput sa imi permit ceva mai mult am incercat si varianta cea scumpa. Nu mi-am permis 20 de produse de gen, dar unul si bun.
  • De cele mai multe ori un brand serios NU se dezminte. Sunt multi care se plang ca si un jeans Levi’s de pilda s-a facut praf, ca noii pantofi Nike pe care au dat o avere s-au rupt etc. Eu am avut noroc: am bocanci de multi ani, care inca sunt super OK. Am jeansi de “firma” care stau bine si arata inca superb dupa zeci de spalari. Am “adidasi” cu care am trecut vara si m-am simtit bine.
  • Mi-e scarba de chestiile de proasta calitate. Locuiesc in apropierea unei zone comerciale in Timisoara. Cea mai imputita, pe care Primaria o vede si o tolereaza asa cum este. Uneori mai trec pe acolo .. miros urat de plastic si cauciuc de proasta calitate, haine lalai si papuci cu defecte vizibile.

Am incercat vara asta sa caut niste pantofi de sport pentru antrenamentele de Tae Bo. In mod normal Karate am facut desculta, asa ca nu aveam pantofi de sala. M-am gandit sa iau ceva super ieftin, ca deh, is pentru “calareala” in sala. Singura chestie pe care as fi pus-o pe picioare era o pereche de pantofi de sport cu 600 de mii. Proasta calitate si acolo, dar oricum ceva mai rezonabil decat papucii cu 200 de mii.

M-am tot uitat la perechea in cauza, dupa care mi-am dat seama ca 600 de mii pentru niste papuci prosti este prea mult. Am sunat un cunoscut care aduce “adidasi” din Germania si am cumparat de la el o pereche de Adidas Clima Cool (din aceia cu gauri in talpa si tot felul de smecherii de aerisire). I-am luat cu 60 de euro, cam 2 milioane in perioada verii.

Cum sunt?

Impecabili. Am avut suficient aer la picioare, chiar si in timpul antrenamentelor, arata superb si ma vor tine probabil inca multe antrenamente de acum inainte.

Ce marci imi plac?

  • Jeans: Colin’s si Levi’s
  • Bocanci: Bontimes (BT) .. facuti in Dumbravita, langa Timisoara. Nu sunt prea scumpi, dar nici exagerat de ieftini. Si tin o viata.
  • Sport shoes: Adidas (inca nu am avut Nike, ca nu am gasit nimic care sa imi placa).
  • Electricale de casa:  Whirlpool,  Zanussi, Tefal
  • Chestii techy: Packar Bell (mp3-ul), Fujitsu Siemens (laptop-ul), Citizen (ceasul), LG Chocolate si Motorola RAZR v3x (telefoane mobile) etc.

Am si chestii “no name” care uneori isi fac treaba foarte bine. Dar prefer sa platesc mai mult pentru un produs cunoscut, decat sa ma “frig” cu ceva prea ieftin pentru a fi OK.

Tu cat de “snob” esti? Ce produse iti plac?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

5 Comments

  1. Eu nu prea am ce comenta la faza asta, la mine PARINTII RULLS. Ce vor ei si ce isi permit aia imi cumpara. Nu am avut niciodata haine pe care sa scrie nike sau adidas, pantofi leonardo, costum versace. Cumpar doar din bazar sau siraj hainele. Nu sunt nici mandru dar nici nu mie rusine. De ce? Parintii mei muncesc din greu…nu au instruiri superioare, sunt batrani. Asa ca e normal sa nu isi permita sa imi cumpere haine decat din bazar sau siraj, so nu am de ce sa ma rusinez de unii dintre colegii mei de exemplu care sunt din cap pana in picioare doar nike si dolce and gabbana sau cum i-o mai zice si cumpar doar din mall sau east-bay. Cand o sa am eu banii mei, poate o sa imi cumpar si eu haine si incaltaminte originale. Dar pana atunci, trebuie sa ma multumesc cu cele din bazar sau siraj dupa cum spuneam.

  2. Jeans: Levis, Jack & Jones
    Bocani: Nu folosesc dar vreau Timbaland
    Sport Shoes: NIKE, Puma
    Electricale de casa: Samsung
    Chestii Techky: Western Digital, ASUS, Kingston, Samsung

    Imi place parerea ta!

  3. Pana la urma toti suntem “snobi” atunci cand ne permitem, mi se pare normal sa fie asa. Daca e sa me luam dupa dictionar, in contextul acesta consider putin fortat termenul de “snobism”, din moment ce exista un discernamant si nu are neaparata legatura cu “trend”-ul. Voua nu vi se pare?

  4. nike puma samsung etc… asta nu e snobism. e normalitate. snobismul arata altfel – gen o geanta l.v la 10 k de euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.