Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce doresc eu de la membrii de pe forum?

Nu este un secret ca sunt mare consumatoare de forums si detin si eu cateva. Am fost de multe ori intrebata care sunt “pretentiile” mele de la cei care constituie cele 15 comunitati. Raspunsul este destul de simplu: sunt cateva lucruri pe care le astept din partea membrilor mei, pentru a avea o relatie placuta impreuna.

Aflati aici: ce doresc eu de la membrii de pe forum?

1. Sa citeasca regulamentul si sa il respecte.

In fiecare comunitate am trasat cateva reguli de buna purtare, sa le zicem. Nu sunt exagerate, nu sunt nici prea relaxate. Sunt insa cele care guverneaza comunitatea si relatia noastra: administrator-membru se bazeaza pe ele.

Imi doresc ca oamenii mei sa citeasca regulamentul si sa il respecte, din moment ce au fost de acord cu el prin inscriere.

2. Sa foloseasca si search-ul

Multi prefera sa arunce o intrebare, in loc sa caute putin. Multe probleme s-au discutat deja. Este clar ca uneori ne plictisim sa tot raspundem aceluiasi gen de intrebari. Asta nu inseamna ca imi doresc ca membrii mei sa fie “constipati” si sa nu intrebe, ca le e teama ca ii repede careva. Nimeni nu le raspunde urat, daca au intrebat o chestie deja discutata (uneori search-ul chiar nu da rezultate relevante), imi place doar sa stiu ca au incercat sa gaseasca duplicatele, nu sa intrebe asa din start.

3. Sa nu se creada buricul pamantului

Asta cred ca e o meteahna mai mult romaneasca, pentru ca in comunitatile mele internationale nu am avut niciodata aceasta problema. Romanii insa au multi pretentia ca sunt pilonul principal si ca imi crapa forumul fara ei.

Este foarte clar ca stiu care este valoarea unui membru activ si sunt constienta ca o comunitate nu se face cu persoana mea numai. De la asta insa si la comentarii dure si “dictatoriale” din partea unora care se cred sefi pe forumul meu, este deja o distanta mare.

Una este sa iti respecti comunitatea, pentru ca ei dau viata proiectului, si alta este sa fii luat la palme si trantit de niste indivizi care uita ca nu ei platesc host-ul si ca pana la urma este hogeacul altcuiva.

Acest comportament este si mai suparator, cand vine de la indivizi care sunt de 2 zile pe forum si care se cred justitiari. In mod normal membrii cei mai vechi au si acea politete a omului care stie cum merge treaba si cunoaste modalitatile optime de relationare.

4. Sa nu se atace unii pe altii

Chiar daca este acoperita de regulament aceasta este cea mai neplacuta situatie. Si se intampla: oameni care se cunosc in viata de zi cu zi sau care au doar ceva de impartit incep sa se injure pe forum. Si transforma comunitatea in troaca lor de porci.

Ceea ce nu inteleg ei este ca nici pe mine si nici pe ceilalti nu ne intereseaza durerile lor. Sunt intr-un forum pentru a discuta despre anumite subiecte, cui naiba ii pasa ca ei nu se suporta?

5. Sa incerce sa scrie intr-un mod lizibil

Este o chestie de mare prost gust sa te apuci sa postezi intr-un stil SMS de nu iti intelegi nici tu prescurtarile. Asa ca ai mei “comunitari” sunt invitati cu mare drag sa presteze in scris intr-un stil normal. Nu neaparat unul de BAC, dar nici sa nu inteleaga decat cei de 13 ani. Este un bun exercitiu de scris, asa ca uite dom’le cat de educative sunt forumurile mele 🙂

Aceste mici conditii sunt pana la urma de bun simt. Nu doresc de la ei nimic mai mult decat o activitate decenta, un stil curat de scris, politete fata de mine ca admin si de ceilalti oameni inregistrati. Imi place sa ii vad glumind, imi place sa vad ca se simt bine. Forumurile sunt pentru ca toti sa ne informam si sa petrecem niste minute placute impreuna.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. La 2. In caz de mai exista un topic ii pui link catre acel topic in topicul deschis de catre membru care nu a cautat. Dupa ce raspunde unde este redirectionat se poate sterge topicul deschis de membru-problema.
    La 4. Avertismente. Nu mai are acces la forum 5 zile. Etc etc. Functioneaza asta, daca incepe din nou maresti pedeapsa. Functioneaza sigur. Insa asta in functie si de gravitate. Daca nu ban direct si la revedere. O cumunitate mai curata creste mai repede. Nu trebui sa plangi un utilizator.
    La 5. Urasc limbajul asta de mirc, mess, sms etc. Am corectat la posturi si am dat avertismente de mie rau.

  2. Eu o singura pretentie am. Sa citeasca si pe cat posibil sa respecte ce scrie aici. Desi in articol se face referire la hakeri si programatori, cred ca toti avem ceva de invatat de acolo. Obligatorii sunt in bunul simt si atitudinea pasnica.

  3. La 4: se poate crea un forum special de certuri, unde sa fie split-uite si mutate topic-urile care contin replici contondente. Daca utilizatorii insista, instalezi un hack pentru atasarea doua thread-uri intr-unul singur … si gata!

  4. Nu iti doresti “lupte” de genul asta sub nicio forma. Si pe asta o zic dintr-o experienta trista. Un forum este pentru discutii pe o tema, nu pentru ca niste nespalati sa isi arate reciproc muschii. Pentru ca aia de bun simt se abtin de la atacuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.