Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce este frumos in a avea un forum?

Incepem sa avem multe mesaje in aceasta categorie de forum management. Este una dintre cele mai active, pentru ca sunt o pasionata de forums. Sa detii o comunitate este un lucru minunat. Reprezinta multa munca si bataie de cap, dar si satisfactiile sunt deosebite.

In acest articol vorbim despre aspectele pozitive ale detinerii de forum.

Ce este frumos in a avea un forum?

1. Este o provocare uriasa

Mereu mi-au placut provocarile. Un site “obisnuit” este deja ceva destul de complicat. Un forum insa este de o complexitate covarsitoare. Nu trebuie sa iti bati capul numai cu cateva pagini de continut, ai foarte multe aspecte care iti solicita atentia si cunostintele. Bineinteles ca “tocilara” din mine se bucura de “frecus”.

2. Reusesti sa oferi informatie de calitate si aduni oameni care si ei vor face acelasi lucru

Inca o chestie care ma face sa devin dependenta de foruming: pe langa faptul ca eu incerc sa ofer ce pot ca informatie pe o anumita nisa, exista alte zeci sau sute de oameni care vor contribui cu informatie.

Cel mai placut este cand reusesti sa cooptezi specialistii dintr-un anumit domeniu, oameni care stiu enorm de mult fata de tine si ofera informatie cu larghete. Cu putin efort, un forum poate deveni o resursa informativa exceptionala in topic-ul in cauza.

3. COMUNITATEA

Un forum iti permite sa cunosti oameni noi. Am legat prietenii, am cunoscut oameni deosebiti. Un forum a fost pentru mine un loc deosebit de informare si un prilej de a intalni oameni preocupati de aceleasi lucruri .. am cunoscut persoane de o deosebita valoare morala si profesionala.

4. Devii conducatorul unui proiect cu potential nelimitat

Bineinteles ca multi suntem cu “probleme” si faza asta de “dumnezeu” ne prinde bine la psihicul labil. Conducerea unui forum iti da posibilitatea de a fi the boss intr-o comunitate, cu toate avantajele in cauza. Revenind insa la o atitudine serioasa, este o experienta de leadership din care putem invata foarte mult. Nu va plictisesc cu aberatii de genul “un asemenea experiment iti este folositor in viata .. bla – bla ..”; adevarul este ca am crescut ca om si businessman in toti acesti ani.

Pentru a da si eu o concluzie dupa inca un post lung (deh, limbutia asta): management-ul de forum m-a “crescut” ca designer si developer, am invatat mii de chestii tehnice folositoare acum, am cunoscut oameni destepti, am facut schimb de informatii de calitate, am invatat ce inseamna sa ai de-a face cu oamenii, cum sa solutionezi situatiile de criza, cum sa nu iti pierzi cumpatul si sa reactionezi cu calm, cum sa intelegi cand ceva s-a terminat etc.

Exista multe aspecte pozitive in a avea un forum. Si din fericire, oricare sunt cele negative (intr-un articol viitor), au fost mai multe bucurii decat necazuri .. poate de aceea inca nu ma pot satura de forum-urile mele 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

8 Comments

  1. Intre forumuri si mine e o legatura … mai stransa 🙂 Nu am citit tutoriale sau restul, tot ce stiu am invatat prin intermediul forumurilor de calitate.

  2. E super sa ai un forum.. am avut si eu unul acum cateva luni, cand vedeam ca intrau persoane pe el, eram asa entuziasmat 😀 Pana cand l-am vandut si s-a ales praful de el 🙁

  3. […] scris acum ceva timp despre ce este frumos in a avea un forum … exista multe aspecte pozitive, care fac detinerea de forum un lucru placut. In ciuda […]

  4. Acum am observat şi eu acest articol(cel de spin opus îi făcea reclamă).Eu unul sunt luptător şi ca să ajung la părţile bune mă bag să trec peste cele rele.Mulţi spun că s-a dus era forumurilor dar nu îi ascult.Nu cred că netul fucţionează pe “ere”

  5. Atata timp cat exista internetul si dorinta de comunicare intre oameni, vor exista si forumurile si nu vor iesi niciodata din moda.Sunt o necesitate nu un moft.Eu mi-am facut acum cateva luni un forum gratis cu Forumgratuit si e cool, depaseste celelalte servici: galerie, chatbox, widget pe portal si index, spatiu nelimitat, template si CSS personalizabil si o noua versiune invision (foarte performanta) alaturi de phpbb2 si 3 si punbb care erau deja clasice 😉

  6. Fără doar şi poate, comunitatea este cea mai importantă într-un forum. Asta observ şi pe aria PHP a softpedia forum pe care o moderez.

    Fără comunitate eşti zero. Ascultă ce-ţi spune şi restul avantajelor vor apare de la sine.

  7. […] –         Despre forum management – gasiti cateva de articole scrise cu multa pasiune de Dojo, care este o impatimita a forum-urilor si chiar are 15 ale ei; ia uitati ce frumos ne povesteste Dojo despre pasiunea ei: Ce este frumos in a avea un forum? […]

  8. […] –         Despre forum management – gasiti cateva de articole scrise cu multa pasiune de Dojo, care este o impatimita a forum-urilor si chiar are 15 ale ei; ia uitati ce frumos ne povesteste Dojo despre pasiunea ei: Ce este frumos in a avea un forum? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.