Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Matrimoniale online – pro si contra

Am avut o discutie super interesanta cu membrii de pe SufletPereche.net: Dating sites – ce te deranjeaza la ele. Sunt multe opinii fata de acest gen de proiecte web si discutiile de obicei sunt aprinse. Multi le considera inutile si idioate, in timp ce pe cele mai active situri de gen sunt zeci de mii de oameni care isi cauta iubiti sau doar pe cineva sa “chatuie”.

Voi incerca sa “listez” cele mai importante argumente pentru ambele “tabere” din punctul meu de vedere: utilizator de net si webmaster.

Hai sa incepem cu discutiile CONTRA:

  • gasesti tot felul de idioti. Multe profile prost gandite, prezentari jenante, fotografii la limita porn-ului.
  • sansele de a gasi o pereche sunt foarte mici. Este clar ca nu e raiul pe pamant. Iubirea se gaseste destul de greu, chiar si in asemenea situatii.
  • nu stii de ce “maniac” mai dai .. si asta este adevarat. Sunt multe povesti cu intalniri ce s-au soldat cu abuzuri. Printre oamenii aia “simpatici” de pe site, mai sunt si indivizi certati cu legea, pusi pe tot felul de planuri criminale.
  • multe discutii sunt pierdere de timp. Sistemele de chat sunt de multe ori pierdere de timp, pentru majoritatea celor care petrec timp citind sau realizand continut.
  • foarte multi MINT cu nerusinare. Este clar: fiecare poate fi ORICE si ORICINE pe net. Asta se intampla clar si in siturile de dating.

In ciuda acestor impedimente si probleme posibile sunt zeci de mii de oameni pe cate un site. Sunt unele cu sute de mii, chiar milioane. Oamenii sunt multi disperati, poate ca nu isi gasesc atat de usor in zona lor o eventuala pereche. Unii sunt la o “distractie”, altii cauta o relatie de durata. Si ei sunt prezenti pe siturile in cauza. Iata posibilele lor motive:

  • sunt multi idioti pe site, dar si oameni de calitate. Si de multe ori, daca acestia se intalnesc cu oameni similari este posibil sa se inteleaga. Nu toti cei care stau pe asemenea situri sunt “smecherasi” de cartier sau imbecili. Tu de ce esti pe site? Pentru ca poate doresti sa discuti cu cineva. Poate esti satul de blind dates facute dupa mintea prietenilor care iti baga pe gat toti ciudatii: “mai, stiu un tip super” etc. Poate ca nu ai timp pentru multe intalniri la disco si preferi sa faci niste cautari mai “clare” pe net. Si poate ca si altcineva este in site din acelasi motiv.
  • sistemul de search te ajuta sa “filtrezi” bine optiunile. Este clar ca fiecare avem o idee despre omul ideal. Pentru mine de pilda barbatul ideal este destept, cult, cu simtul umorului, ii place muzica de calitate, nu consuma alcool (decat foarte rar si cu exagerata moderatie) etc. Altuia ii plac blondele cu sani mari si IQ invers proportional cu marimea silicoanelor. Poate isi doreste o blonda cu PhD in cine stie ce stiinta complicata, cu voce de soprana si veleitati de manager. Lumea e mare. In viata de zi cu zi e mai greu sa “filtrezi”. Uite ca pe un asemenea situri alegi exclusiv profilele care se apropie de idealul tau de varsta, hobbies, cariera etc.
  • se gasesc si oameni periculosi pe site, asta e clar. La fel de adevarat este ca sunt zecii de mii de oameni OK, cu care ai putea incerca totusi ceva. Exista catev sfaturi pentru un online dating sigur si cu sanse de succes pe care le-am scris acum ceva timp: Cateva sfaturi pentru un online dating sigur, Situri de matrimoniale – adevaruri importante, Cum sa iti creezi un profil interesant pe un site de matrimoniale .. citeste si ofera cat mai putine informatii la inceput. Daca ai grija de intimitatea ta pe site (sistemul te apara oricum), poti cauta mult si bine fara probleme.
  • multi mint cu nerusinare. Asta este clar. Sunt insa si oameni onesti. Daca stii sa ceri informatiile necesare si sa le judeci cum trebuie vei fi greu de pacalit. Online dating-ul este un joc de strategie pana la urma. Daca ai destula inteligenta si fler nu vor fi probleme.
  • multe discutii sunt pierdere de timp, dar poti gasi si oameni de valoare. Si eu stateam pe mIRC acum cativa ani de plictis la cate un net cafe. Nu e neaparat sa pierzi timpul, am intalnit indivizi foarte inteligenti si chatu-ul era absolut minunat.
  • sunt prea putini cei care s-au “cuplat” cum trebuie, dar sunt totusi. Unii si-au gasit iubirea vietii asa, oameni cu care isi petrec toata viata. Sistemul este OK, daca stii ce sa faci cu el.

Un sistem online de dating poate sa ajute. Sunt cazuri nefericite, cazuri in care aceste situri nu au ajutat deloc, dar si destule povesti reusite. Daca stii sa iti joci cartea cum trebuie, poti sa iti schimbi viata. Daca nu, asta e .. oricum erai pe net.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

2 Comments

  1. Daiting-ul online e o prosite,ce să mai.Foarte puţine şanse sunt ca să îţi faci perechea acolo,dar totuşi au destul traifc ai naibii 😀

  2. De 2 ori mai multe comentarii negative decat pozitive. Eu sunt sigur ca sunt utile; mai ales pentru socializare, daca nu pentru a-ti gasi dragostea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.