Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Video blogging .. de ce nu ma pasioneaza asta?

Acesta este un new trend in blogging si apar tot mai multe video blogs. Este clar ca unele sunt calitative, altele .. numai asa sa fie. Am incercat si eu sa gasesc motive pentru care un asemenea blog ar fi OK, dar iata ca am gasit numai motive pentru care sa NU imi creez un asemenea blog:

  • eu personal nu stau sa vizionez blogurile in cauza. Nu stiu de ce .. nici podcast-uri, nici videos. Foarte rar stau pe youtube si atunci de obicei caut ceva clar. Ma gandesc ca poate sunt si mai multi ciudati ca si mine, asa ca s-ar putea sa fie prea putini interesati
  • este posibil sa nu se poata viziona .. am de pilda la job niste mici restrictii sau poate nu e instalat un anumit plugin pe browser. Si uite ca dintr-o data nu am acces. Sunt poate si altii cu situatie similara, deci mi-ar vaduvit vizitatorii de sansa de a vedea ceva
  • textul este rapid de vazut si “scanat”. Nu stiu altii cum sunt, dar eu “scanez” textul. Si caut in el ce ma intereseaza. Si daca este un video e cam greu cu scanatul asta. Plus ca pana sa vad daca chiar merita sa il vizionez totul, am si plecat. Un text se poate citi secvential si in cateva secunde il pot convinge pe vizitator ca stiu ce spun acolo.
  • textul meu este SEO friendly. Am tot mai mult trafic de prin google. Cu un video e mai greu sa te optimizezi atat de mult. Probabil ca un video blog ar putea veni dupa ce dojoblog este atat de cunoscut incat orice link de pe el da interes.
  • chiar nu sunt “videogenica” .. hi hi.. asta este .. nu’s frumoasa din padurea adormita, asa ca mai bine scriem, ca asa e mai “normal”.

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care eu nu incerc prea repede videoblog-ul. Poate mai peste cateva luni / ani … Uite inca un “tren” pe care il pierd. Las’ ca vor fi si altele 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

One comment

  1. hmm…prima data cand am auzit acest termen m-am dus cu gandul la proprietarul blogului care se filmeaza pe el cand vorbeste despre un anumit subiect. Asta e clar super interesant, si daca mesajele lui ar fi interesante l-as urmari cu mare placere, dar avand in vedere ca videoblog inseamna diverse videoclipuri luate de pe site-uri si ingramadite in blogul respectiv…chiar nu ma tenteaza sa urmaresc un asemenea blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.