Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Graba la impozite

Trag nadejde ca nu toti timisorenii au doage sarite, dar incep sa ma indoiesc. Azi s-a dat liber la prestat impozite la Primarie si timp de 3 luni se da “discount” 10 la suta.

3 luni domnilor nu 3 ore. Atunci ce naiba cautau harnicii platitori de la 4 dimineata? Ii asteapta coana cu coasa? Nu pot dormi nici cu Fenobarbital daca nu se stiu “curati”?  Coada de zile mari, ca la nebuni.

Sa stai 6-10 ore pentru a plati 1 mil. pentru apartament chiar denota o lipsa totala de ocupatie sau niste probleme acolo la mansarda. Pe frig si ploaie, te duci ca zapacitul sa iti rupi oasele la o coada interminabila. Pentru ce? Se dau premii? Se da tuica moca?

Uff .. probabil ca il platesc impozitu’ tot prin noiembrie. Poate pana atunci se calmeaza ahtiatii dupa senzatii tari. Ca nu mi-am pierdut mintile sa stau ore intregi la coada .. OK .. la multi ani 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. prin banca nu-l poti plati, ca sa nu mai stai la cozi ?

    pensionarii sunt invatzatzi ca-n comunism, sa stea la cozi. n-ai ce le face

  2. Aurel nu ii ia nimeni la misto fara motiv. Si eu am crescut cu bunicii si sunt prima care ii iubeste si respecta. Dar, cand chiar o iau asa razna, mi-e greu sa nu observ. S-au terminat zilele? E PRIMA zi de plata, mai sunt vreo 70 cel putin .. si totusi au intrat la Primarie de sa rupa usa.

    Sa stai de la 4 dmineata la coada mi se pare cel putin ciudat. Este destul timp la inceput de martie, cand poate se mai lasa frigul. Azi dimineata era polei .. e pacat sa isi riste picioarele pentru o asemenea chestie …

  3. :)):)):)) Nu fii rea. Noi aveam Mirc, acum avem Messenger… ::)):)):)) Ei au cozi. Se cheama socializare, etc :)):)):))

  4. Da, uite ca asta este o idee buna. Stau de obicei singuri, aia tineri nu prea au timp/nervi sa discute cu ei (diferentele de subiecte sunt totusi mari, ca si diferenta de varsta) .. este o idee plauzibila. Asa pot discuta si ei in voie despre ce medicamente mai iau, despre pensie etc. Chiar daca o fac la 0 grade 🙂

  5. E vorba de pensionari draga; ei sunt primii care isi platesc impozitele, ei sunt primii care isi platesc darile la asociatiile de bloc, ei sunt cei cu veniturile cele mai mici din Ro.
    Nu-i lua totusi la mistouri fine…

  6. Robintel zice bine :)) asa socializeaza pensionarii :)) din pacate 🙁

    Repet, ei sunt obisnuiti sa stea la cozi, sa fie primii la cozi, sa se impinga si sa se imbulzeasca, chiar daca nimeni nu-i impinge de la spate.

  7. se întâmplă toate astea datorită faptului că sunt nostalgici. le e dor de vremurile ălea. e vorba de ceva la nivelul subconştientului. am văzut un studiu acum câţiva ani pe tema asta.

  8. Mai e o chestie, apropo de ei saracii. Au trait intr-un sistem care le deschidea portite putin de tot. Cand usita se deschidea erau “educati de sistemul vechi” sa dea buzna, pentru ca nimeni nu ii serveste. NU mai zic de faptul ca usa era clar ca va sta foarte putin intredechisa. Asa ca nu avem de ce sa ne enervam. Ei nu mai au incredere in nimik, atat timp cat 40 de ani au fost mintiti si dupa aceea inca 18 dusi cu zaharelul. Hai sa ii acceptam cu toate aceste “greseli” ale lor. Nu-i mai putem schimba, ii putem doar accepta !
    😉

  9. Si ce varsta au acei oameni care stau la coada? Banuiesc ca au varsta de peste 70 ani, mai exact pensionari.

    Nu ma mira. Asta ii intereseaza pe ei, sa fie primii. Atunci cu carduri medicale sau ceva de genul cand te duci in strainatate sa primeasca ingrijire, batranii s-au dus toti acolo, ca doar ei pleaca in strainatate.

  10. Fiind educati in sistem comunist, nu ai cum sa-i mai schimbi…Coada e cuvantul ce-i defineste. Cum aud de impozit, hop…la coada! Cu 5-10% cat au “prima” daca platesc integral, ce sa…In plus, daca platesc in ORICE zi din primele 3 luni (pare-mi-se pana-n 15 martie), oricum se acorda reducerea.
    Ei oricum au o fericire: AU o casa, au o locuinta. Cati dintre tinerii de azi isi pot permite? Si, oricum, moca nu le mai da nimeni. Avantaje…, dezavantaje ale capitalismului. Unul dintre motivele de nostalgie ale multora este constituit de acest fapt:atribuirea unei locuinte, gratis, de stat. Suntem intr-o economie de piata, e adevarat, sunt unii…”mai egali decat altii” (vezi locuintele ANL pentru functioarii cu relatii), dar sa fim seriosi,…sunt putini care-si permit azi achizionarea unei locuinte, necesarul e enorm, iar preturile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.