Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Prima “ciunga” dupa un an

Da, dragii babei, am scapat de metalele din gura. Sunt curata ca un fundulet de bebelus (stiu ca e ciudata comparatia) 😀

Am stat 3 ore pe scaun, ca tanti ortodont avea chef de munca .. mi-a dar pastilele de baces jos (din fericire fara sa pierd bucati de dinte, asa cum a patit draga de Dida, sarmana) .. apoi s-a apucat de “polisat” dintii de bonding (porcaria aia de lipeste aparatul de dinte) … inca faceam misto ca ar trebui sa primesc si hot wax, ca doar asa se face la masina 🙂

Au urmat apoi mirificele “impresii” sau amprente dentare daca doriti. Pentru Invisalign (aparatul ala de plastic) trebuiau luate cu foarte mare grija. Adica s-a facut treaba si de doua ori, ca altfel nu iese aparatul bine si nu ne permitem din astea.

Apoi s-a facut amprentare pentru retainer-ul pe care il voi avea (am aflat ca va fi unul tot de plastic, ca o “invelitoare” pentru dinti) si ca il iau maine. Normal ca pun poza 😀

In cateva saptamani vine si aparatul Invisalign. Dintii mei sunt acum curati, stresati bine (a cam durut scosul de brackets la vreo 2 canini, de am zis ca o musc de mana), dar pregatiti pentru faza a doua a tratamentului de infrumusetare. E ciudat sa nu mai am metale prin gura, dar e clar bine 😉

Si prima “ciunga”, ca de aia vorbim, a fost consumata in drum spre casa. Am luat Orbit-ul cu grija si cu placere pana la urma si am mestecat incantata ca nu se prinde acum de nimic. Nu ma omor dupa guma de mestecat, dar faptul ca nu aveam voie asa ceva nu prea ma incanta. Acum e clar ca nu mai consum (oricum, la cat ma spal pe dinti e cam inutila), dar mi-a facut placere sa stiu ca pot consuma ..

Normal ca va mai amtesc zilele astea cu trebsoara in cauza, asa cum i-am zapacit de cap pe toti cunoscutii.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

28 Comments

  1. Cam 4000 de euro cu totul .. tratamentele anteriore (plombari, readiografii) plus sistemele Damon si Invisalign ..

  2. Felicitări Dojo, mă bucur pentru tine. Aş fi stat şi eu 3 ore pe scaun dacă ştiam că ies cu bine de acolo. Dar la mine a durat mai puţin toată treaba..

  3. Dida, chiar sunt socata de ce ti s-a intamplat tie. Este total impardonabil .. cum te simti? S-a rezolvat ceva cu dintisorul ala?

    Puttycat .. stiu ca e un cacalau de bani … dar eu zic ca pana la urma merita efortul. Problemele estetice erau cam ultimele pe care le aveam (inghesuirile alea de dinti au din pacate efecte “naspa” pentru ca nu te poti curata ca lumea, se strica dintii etc.) Plus ca aveam o muscatura deja ciudata si niste dureri in articulatia in cauza …

  4. Am si eu o intrebare? Am zis ceva rau?

    Ti-am explicat frumos ca nu m-a deranjat atat de mult partea estetica pana acum, am inceput sa ma gandesc la miscarea asta dupa ce mi s-a explicat ca este benefica pentru dintii mei ca si sanatate. In ortodontie se considera ca tratamentul asta se face pentru ca alinierea corecta ajuta la o muscatura la randul ei corecta, la sansa de a te putea spala mai bine pe dinti, sa treci ata dentara mai usor etc.

    Faptul ca dintii sunt aliniati perfect, e chestie de sanatate dar, ca un bonus, daca doresti, arata chiar bine … celebrul zambet “colgate” .. cam asta este rezultatul.

    Nu te-am jignit deloc, cel putin nu asta era intentia. Nu stiu de ce doresti sa vezi in mesajul meu ceea ce nu este … stiu ca sunt bani multi in joc, am luat insa decizia asta acum 1 an si peste inca 1 an probabil ca vom vedea cu totii ca a meritat.

    Imi recitesc mesajul si nu vad unde te-am jignit.Probabil ca sunt prea obosita.

  5. Later edit: acum imi dau seama de unde ne “stim”. Am comentat pe blogul lui olix despre faptul ca mi se pare ciudat sa nu te epilezi pe brate .. e probabil o alegere personala in cazul tau, eu de cativa ani am pus pe altii la munca si imi place noul look mai mult.

  6. Si eu am scris de experienta mea cu aparate dentare … la mine din pacate e mai tragic ca la dida si ca la tine. Sau sunt eu un tip mai norocos.

  7. Åži totuÅŸi.. nu pică bine o jignire din asta gratuită, nu? 😉 Da’ nah.. trebuia să te alături turmei ÅŸi să mă trimiÅ£i la cosmetică. Ptiu, că de grija părului meu nu mai puteai să dormi noaptea.

    Dar ca să nu mai lungim offtopic-ul, nu te citeam nici înainte, n-o să te citesc nici acu’. Lasă, noi să fim sănătoase, că de dăştepÅ£i care-l citesc/comentează pe olix e plină Å£ara 🙂

  8. Stiu piry ca ai avut parte de ceva unic si de nerecomandat. E pacat sa dai de asemenea incompetenti. La mine, dupa 7-8 luni sunt deja progrese uriase, iar acum va fi si mai usor pe noul sistem. Este un domeniu foarte sensibil, in care se arunca multi pentru ca e banos. Problema este ca sunt multi inca slab pregatiti si povesti ca si a ta apar. Norocul meu este ca sunt la un medic foarte bun in domeniu, iar experienta isi spune clar cuvantul …

    • Care medic bun?..ca e cercetat pemtru malpraxs. Nu mai dezinforma lumea. E cea mai mare teapa. Probabil pe tine te plateste sa-i faci reclama clinicii.

      • Cris, imi pare rau sa aud asta. Eu chiar cred ca este bun. Oricum au trecut 10 ani de atunci, probabil mai calca omul in strachini.

  9. Saru’mana ..ma voi opri aici .. nu prea mestec guma, pentru ca nu am simtit nevoia pana acum. Doar asa, de fantezie, din cand in cand. 😀

  10. Da, sunt mai bine, moral. ÃŽncă fac ceva tratament pentru gingii că nu poate să lucreze nimic la dinÅ£i dacă sunt inflamate. Sper ÅŸi eu să termin cu toate astea odată că m-am săturat…

  11. Eu am aparatul dentar de 2 luni,ieri mi-am facut al 3lea update. 😀 pana acum totul merge bine,nu prea se vede,am bracketii din portelan,norocul meu ca sunt alergica la nichel.La ce cabinet mergi?

  12. Smile Factory din Timisoara. Cum te simti in general? Ca sunt unii care cam sufera, altii nici nu simt tratamentul 🙂

  13. Buna, Dojo! Am cateva intrebari pentru tine, daca esti draguta sa-ti faci un piculet de timp….as fi foarte multumita. As dori sa te intreb care sunt etapele pe care le parcurgi, in indreptarea danturii. Am inteles ca mai intai se aplica apratul Damon. Dupa care plombeaza tot ce este de plombat? Sau etapa cu plombatul se face dupa ce se aplica sistemul Invisaling? Cam care ar fi ordinea, m-ar interesa. O alta intrebare este cati ani ai? Eu am 32 si nu stiu daca la varsta asta mai pot salva ceea ce nu am putut salva, din motive financiare, in adolescenta. Si ultima intrebare ….la ce medic ai fost la Smile Factory, pentru ca la acelasi centru doresc sa ajung si eu, chiar daca sunt din Brasov! Sper sa nu te fi agasat cu atatea intrebari.
    Multumesc!

  14. Salut Ina.

    Uite cum merge treaba:

    1. prima data se vede ce e de reparat la dinti. Nu se pune nimic pe ei, daca sunt cariute sau probleme, pentru ca igiena cu “fiarele” pe dinti este mai anevoioasa si iti dai seama ca e pe nasoale sa ai carii sub.

    Deci intr-o prima faza ti se “obtureaza” TOATE cariile si se verifica dintii extrem de atent.

    2. Sistemele ortodontice nu se succed chiar asa. Adica Damon si Invisalign in mod normal sunt 2 tratamente total diferite (se aplica DOAR unul pe pacient). in cazul meu s-a mers pe ambele pentru ca am fost eu proasta si m-am speriat ca voi arata ca nimeni alta cu braces, desi Damon fac niste aparate tare dulcici. Sunt ca niste bijuterii pe dinti, arata mult mai bine decat ne imaginam.

    Asa ca la mine s-a pus problema ca tre’ ceva invizibil, dar in zonele laterale era asa un dezastru mondial, ca trebuia “forta lui Damon”. Asa ca am purtat aparat metalic o perioada si dupa aia am trecut pe Invisalign.

    Am inceput tratamentul la 29 de ani. Cel mai batran pacient de orto de care mi-a spus chiar reprezentantul Invisalign acum 1 an era o doamna de 83 de ani din Germania. Clar cu dintii ei in gura, proaspat recasatorita (mosul initial murise) si pregatita sa mearga in voiaj.

    Nu exista deci limita la varsta, atat timp cat ai dintii tai.

    Singurul ortodont din Smile Factory este chiar “the big boss” Ovidiu Friedrich Widu, un om de mare calitate si un ortodont exceptional. Din cate am inteles vine din nou la o tura de consultatii in iulie, deci ai putea sa il vezi pentru a discuta ce si cum.

    Se poate sa treceti pe vreun sistem “invizibil” (Invisalign sau Incognito) sau pe “clasicul” Damon, care nici el nu e atat de clasic. Depinde de gravitatea cazului si pana la urma si de buget.

    iti recomand sincer miscarea asta. Am 2 ani de aparat deja si niste dinti chiar aratosi. Si inca nu e totul gata. Igiena mai usoara, aspect placut, muscatura corecta. Sunt multe aspecte pozitive. Si, cand ai de lucru cu un specialist ca si Ovidiu, stai si fara emotii ca nu va “iesi” miscarea. Intra pe smilefactory.ro te rog si vezi la cazuri rezolvate cum au facut din niste danturi groaznice din alea de pus la reclame. Ai acolo si datele de contact. poti suna si discuta cu ei 🙂

    Poate ne vedem pe acolo 🙂

  15. Pai plombele puse ca lumea nu vor mai fi o problema. Si eu am aproape toti dintii “aranjati” si au rezistat fara absolut nicio problema.

    Controalele sunt cam din 6 in 6 saptamani .. zic eu destul de lejer si pentru tine …

    Iti stau la dispozitie cu mare drag 😉

  16. Buna, Dojo!
    Iti multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru promtitudine. 🙂
    Ceea ce m-a facut sa ma indrept catre acesta clinica au fost chiar rezultatele prezentate pe acel sait, care mi s-au parut mai mult decat spectaculoase. Insa mi-am dorit tare mult si parerea unui pacient, care de cele mai multe ori este mai reala decat ceea ce ti se promite in cabinet. Te-am intrebat cand se pun plombele in ideea ca poate exista o presiune asupra danturii pe durata tratamentului, si ma gandeam sa nu plesneasca plombele.
    Sper ca nu te necajesc daca indraznesc sa mai pun o intrebare…:”>
    Controalele la ce interval de timp se fac? Pentru ca eu sunt din Brasov si am si un serviciu de asa natura ca nu-mi pot permite sa plec oricand!
    Iti multumesc tare mult, inca o data, pentru raspuns….si chiar mi-ar placea sa ne intalnim la un control! 🙂

  17. Iti multumesc foarte mult pentru raspuns, Dojo! 🙂
    Zilele trecute cand rasfoiam paginile de internet in cautarea unei metode cat mai bune de albire a danturii, te-am “zarit” pe un forum, in care iti exprimai dorinta de a efectua acest procedeu dupa terminarea tratamentului. Mi-ar placea tare mult sa ma ti si pe mine la curent cu ce metode folosesti.
    O dantura frumoasa sa ai si tot binele din lume iti doresc!

  18. Cu mare placere 😉

    Iti recomand sa citesti articolele de pe aparat-dentar.ro si orthodontics-today.com .. sunt siturile mele de orto, din ce am mai citit si eu despre asta. Vei gasi chiar si mai multe informatii 😉

  19. Dojo, sti cam cat costa un aparat de contentie fix retainer? Ca vreau sa ma orientez la preturi.

  20. Aparatul dentar ti-a modificat fata ?Intreb pentru ca am citit atatea articole si am vazut atatia oameni nemultumiti de rezultat la sfarsitul tratamentului ortodontic.Majoritatea se plang ca au arcade mult mai mici(automat si gura mai mica)obraji “supti”,fata mai lunga,profil nu tocmai placut(barbia retrasa).
    Bineinteles ca nu toti sunt nemultumiti de rezultat si nu tuturor li se modifica fata in timpul tratamentului ortodontic dar as vrea sa stiu din ce categorie faci parte.:)

      • Intr-adevar,ai un ortodont de exceptie care nu tine cont numai de de dinti ci si de estetica faciala.Ma bucur ca esti multumita de rezultate!Succes in continuare cu tratamentul si sa speram ca vei scapa in curant de Herbst:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.