Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

La piata

Una dintre chestiile care imi displac este mersul la piata. Desi mi-ar placea sa ma gandesc la fructele proaspete si la preturi de mai mult bun simt decat la hypermarket, cand ma gandesc la piata, deja vad tiganii cu kent si anti-baby (s-au mai potolit in ultima perioada se par, acum cativa ani era plin de ei si strigau “ceasuri anti bebi” de nu mai stiai ce naiba vand de fapt), smenarii gata sa iti elibereze buzunarele de povara financiara, oameni pierduti in spatiu care se misca exact ca niste vite lovite de boala specifica lor etc.

Azi iarasi am martirizat de zor, luata pe sus. Am ajuns acolo .. Piata Iosefin (fosta 1 Mai) din Timisoara, clar oras de 5 stele … Piata este urata si neingrijita. Cica se va reface din temelii in locatia in care acum se vinde peste si e chiar mai haos decat in hale. Cand s-o intampla asta .. poate mileniul urmator.

Miros de pipi, asa cum se simte cam peste tot in oras. Pentru cei cu nas fin si dorinta de “arome”, recomand si Gara de Nord, absolut parfumata. Mizerie pe jos, tot felul de lichide scurse din fructe calcate in picioare, varza murata .. nici nu vreau sa ma gandesc.

Prima chestie la care te gandesti este cum sa iti tii cheile de la masina, “porcofelul” si telefonul cat mai la indemana. Sau mai ascunse, pentru ca populatia preponderent “colorata” e cunoscuta pentru rapiditatea de miscare. Iti fac loc cu greu printre oameni care circula bezmetic, se imping sa ajunga la rosiile cu doar 2 lei, se uita urat la tine daca indraznesti sa te opresti la aceeasi masa, de parca nu ar fi ierburi pentru toata lumea.

Ceea ce mi se pare FOARTE grav este ca aproape jumatate din comercianti NU au cantare electronice. Inca se mai joaca de zor cu cele cu greutati, de parca suntem inca in evul mediu. Am inteles ca munca pamantului e grea si ca unii chiar isi vand propria marfa, spre deosebire de speculantii de care e plina piata, dar este pana la urma un “business” si macar atat se presupune ca trebuie sa aiba in dotare .. un cantar.

Acum cateva zile am incercat si cantarul “consumatorului” … exista asa ceva. Culmea este ca era totul OK. Sa fi dat soarele sa nu puste cu ce am platit, ca eram gata sa imi fac debutul la stirile de la ora 5.

M-am incarcat ca un magarus si am pornit spre masina. Am scapat .. pana saptamana viitoare.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Pe mine ma dispera ca totul e murdar! Dezgustator! Acoperit de jeg.
    Toate au acelasi miros de WC public infect.

    Si nu stiu de ce, dar am impresia ca daca ar veni cineva (providenta?!) si ar dezinfecta totul, a doua zi ar fi la fel. Parca pluteste mizeria in aer!

  2. Trenurile sunt murdare , drumul e murdar , viaţa e murdară . Peste tot pe unde cunosc ..:(

  3. @Farasens… subscriu.
    @Dojo cantarirea ca si in evul mediu este tot farmecul. eu nu am mai fost intr-o piata de mult timp, dar sincer atunci cand merg apreciez mai mult taranul cu greutati si talere pentru ca imi da mai mare incredere in el si produsele sale. Prefer de 1000 de ori un taran autentic, chiar daca tine mai mult cantarirea, decat o persoana care in urma comportamentului primeste apelativul de taran.

  4. @Ionesta .. de ar fi tarani aia de iti dau produsele .. si de nu ar fi cantarul masluit .. ce frumos ar fi 🙂

    @Crisia .. deci sa nu imi fac prea multe sperante, decat sa ma bucur ca vine frigul si ploaia si se mai curata jegul de la piete. Acum cateva zile putea de sa iti cada parul din nas … frumos oras.

  5. nici o grija, dupa renovare completa piata centrala din buzau este tot la fel de ingramadita, murdara si mirositoare. si aceleasi gunoaie raman seara la inchidere. doar tarabele sunt mai noi si cainii mai multi.
    cat despre cantare, ce sa zic, ca-s vechi n-ar fi o chestie, daca ar fi calibrate si asezate corect. si daca nu le-ar tine tot timpul cu greutatile pe taler, chiar daca nu cantaresc.

  6. mama, parca te aud: “comentezi??!!!??”-hihihi!-. m-am bagat in seama peste tot pe aici si intr-un final am ajuns la zilele noastre cu cititul.
    oarecum on topic trebuie sa spun ca orice s-ar schimba sau renova oamenii tot aceia sunt, so… dar la noi in piata ma dispera ingramadeala, si natangii care se gasesc sa stea la povesti in mijlocul drumului si tu trebuie sa te chinui cu traistele pe langa ei si baltile care se formeaza pentru ca nu stiu cum au reparat canalizarea ca-i mai rau ca inainte, si…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.