Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tot romanu’ merge in Croatia

Discut de ceva vreme cu mai multi cunoscuti si observ un punct comun: majoritatea s-au intors deja din vacanta sau se pregatesc sa plece .. in Croatia. Unii au fost deja acolo si imi recomanda cu caldura litoralul in cauza, mancarea decenta si servirea buna. Si preturile care clar sunt mai de bun simt decat la manelistul nostru de litoral.

Avantajul pentru noi astia din vest este ca e si mai aproape si, odata iesit din Romanica, poti trece lejer pe autostrada si .. drum bun.

Ultima data cand am fost la noi la mare 10 zile am lasat peste 1000 de euro (fara cazare, rezolvata exagerat de ieftin de “sotu” sau motorina) … Si nici nu ne putem lauda ca am mancat pe la cine stie ce restaurante selecte, ca am digerat constant mancare de la SpringTime (in Neptun). Si totusi am lasat atatia bani acolo si nu pot spune ca ne-am simtit exagerat de bine. Am prins inceput de luna iulie, asa ca macar nu am stat ca sardelele, litoralul fiind ocupat max.30%.

Acum insa incercam sa vedem cum este la atat de laudatii croati. Aud peste tot numai comentarii favorabile, am cascat si eu neste ochi pe pliante si poze si faza aia cu muntele care “cade” in mare pe mine ca mare iubitoare de munte, dar si de scalda ma foarte bucura.

Vom merge pe sistemul “zimmerfrei” (dupa cum zice iubi, cunoscator de germana, oricum mai multa decat mine) .. adica ne ducem in zona si vedem ce locuri de cazare primim. In mod normal, dupa cum am cascat deja ochii si pe net, sigur gasim ceva, la preturi chiar OK.

Plecarea inca nu a fost stabilita (dupa 20 august, clar), asa ca mai avem cateva zile sa tot planificam, sa cumpar vigneta, sa vad ce mai e de facut cu corsica (e noua oricum, dar trebuie dotata cu de toate) si sa “rupem usa” dupa aia spre Croatia.

Voi ce ati mai auzit despre zona in cauza? Ce recomandati?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Noi mergem in Dubrovnik, peste o saptamana. Suntem o trupa de 6 persoane si am inchiriat un apartament, aproape de mare.
    De-abia astept!! 😀

    Ah, si… mergem din Oradea, prin Budapesta-Zagreb-Split-Dubrovnik, pentru ca varianta Timisoara-Belgrad-Sarajevo nu prea ma incanta, desi e mai scurta cu 300 km.

  2. de croatia numa de bine, dar si Turcia se merita daca mergi prin agentie, mai ales daca mergi in septembrie te-ai scos 😀

  3. Deci si austrieci tot in Croatia isi fac concedile :-)) nu stiu ce oras sa iti recomand, dar am auzit si eu numai de bine de marea lor. Viel Spaß 😉

  4. Deci e chiar de bine despre astia. Sunt curioasa cum va fi la ei, ma astept sa fie OK. Grecia si Turcia intr-un concediu viitor, si de ele am auzit chestii pozitive

  5. şi eu care credeam că toţi românii merg în Grecia… cred că o să se facă o comunitate românească pe timpul verii în Ellada.

  6. Va recomand cu placere Croatia,locuiesc de 11 ani si pot spune ca niciodata nu m-as satura sa colind litoralul Adriatic.deosebite sunt serviciile si hrana.Daca doreste cineva informatii sau vacanta in Croatia ma poate contacta pt informatii si recomandarii.

    • Buna,

      am si eu nevoie de ajutor. Plec in 29.08 la Dubrovnik si as vrea sa stiu care e cel mai bun drum. Plec din Bucuresti!
      E nevoie sa imi iau cazare o noapte undeva, sau pot merge direct?
      Am gasit aici multe pareri pertinente despre destinatia finala, asa ca ma astept la neste solutii bune si pentru drum.
      Merci anticipat!

      • Salut Horia.

        Din Bucuresti al mai drept drum e cu avionul 😀 Am inteles ca is curse directe. La cata benzina mananci de la Bucuresti la Timisoara si de la TM in Dubrovnik, cred ca iti iese aproape mai bine cu avionul 🙂

        Noi facem de aici vreo 12 ore cred .. partea nasoala este ca mergi pe drumuri “normale” si pe la sarbi e plin de radare. Deci nu se recomanda ‘speeding out’

        Cogitez ca tre’ sa dormi undeva, ca te ia mama gaia la volan. Poti incerca in Timisoara de pilda o noapte sau in Belgrad .. La cata oboseala este si nebunie, cred ca e mai bine sa incerci cu avionul. Sau sa fiti 2 oameni la volan. Desi aproape 24 de ore in masina cred ca distrug la nerv pe oricine 🙂

        DRUM BUN oricum. Noi mai avem 2 saptamani pana la plecare 😉

  7. Salivez 🙂 Dupa tot ce am citit si vazut as pleca maine si daca s-ar putea as ramane pe acolo 🙂 Munte + mare+ oameni minunati miroase a paradis 🙂 Sunt atatea plaje pe litoralul Croatiei ca nu stiu ce sa aleg! As vrea o plaja cu nisip fin si cu valuri multe. Am inteles ca sunt si plaje cu pietris, as prefera nisip. Valurile nu le vreau pentru windsurf ci pentru ca ador sa le privesc si sa sar peste ele. Mia imi recomanzi ceva? 🙂

  8. Etheria, pentru plaja nisipoasa ai ales gresit locatia 😀

    Din pacate cel putin in zona in care ne invartim noi, malul este stancos. Zic din pacate ca s-a impamantenit ideea de plaja cu nisip, nu pentru ca nu ar fi senzational de frumos. Stancile in apa sunt de o frumusete rara si problema pietrisului se rezolva cu niste papucasi de “diving”. Pe acolo nu prea se sta pe prosop, la cat costa cazarea intr-o statiune de langa Dubrovnik de pilda sau in zona in cauza, iti permiti si un sezlong …

    Am inteles ca si spre nord este superb, dar eu recomand clar Dubrovnik, ca acolo ne-am gasit noi doi paradisul.

  9. Merci Dojo,

    eu plec pe 29.08 cu consoarta si junior, iar biletele ne-ar fi costat 950 de euro. NU merita!
    Sunt singurul sofer, asa ca probabil voi dormi la Severin sau Belgrad.
    Traseul vostru exact care este? Cateva orase, ca am inteles ca de la Belgrad la Dubrovnik e un fel de autostrada.
    Stii ceva?

  10. Horia, la faza cu toti 3 chiar ca iti da nasol cu virgula 😉

    Noi mergem prin Belgrad, Ujice, Cacak (se citeste parca ciaciak, alalalt cuvant e Ujitze, nu le am cu sarba din pacate :D) si iesim in ‘jos’ spre Podgorica si Budva. Autostrada e mai la nord. Preferam sa o lasam in ale ei si sa intram direct in munti. Orice traseu alegi sa stii ca au drumuri misto. Sa nu o calci insa, ca sunt radare. Pe noi ne-au prins la 2 noaptea in nus’ ce muntii lu’ peste si ne-au ars. Avea “soarele’ 70 la ora si ei insistau ca pe ruta aia tre’ sa ai 50.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.