Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Anna Nalick – Breathe (2 AM)

Vesti bune pentru maniacii Grey’s Anatomy (adica eu si inca vreo cativa sariti de pe sine): AZI INCEPE SEZONUL AL V-LEA! Abia astept sa vad, ca tot citesc peste tot previews si vad trailers.

Asa, acum ca m-am descarcat, in celelalte sezoane mi-am facut deja listute de muzica (unele piese sunt inepte, dar sunt cateva remarcabile) si tot caut piese de ascultat. Ca tot am vizionat sezoanele anterioare de vreo 7 ori deja (cred, stiu ca am o problema mare) am dat peste o piesa pe care sigur unii o stiu, dar e chiar reusita.

Anna Nalick – Breathe (2 AM) – apare in episodul in care Meredith trebuie sa tina mana in cavitatea toracica a unui pacient ce s-a “auto-impuscat” cu o bazooka facuta cu un prieten. E chiar “faza’ in care genistul ii tot explica sa aiba incredere etc. Una dintre piesele care mi s-au parut greu de uitat, asa ca uite ca o recomand spre ascultare.

Am recunoscut anterior ca sunt o snoaba imbatranita si ca am impresia ca majoritatea artistilor de azi sunt niste nechemati si ca este prea multa muzica idioata, dar imi place sa vad si cate o exceptie placuta. Nu e nu stiu ce orchestratie de progresiv, dar sunt texte inteligente si piesele (desi triste rau) sunt placute. Cam asa as descrie fatuta asta, mai tanara decat mine cu niste ani, dar chiar interesanta muzical vorbind.

Si daca tot vorbim de lucruri sfinte .. uite un video cu secvente din Grey’s Anatomy.

As dori cu prilejul asta sa strecor si un link catre un proiect care si-a schimbat un pic destinatia … www.ascultmuzica.net … initial gandit ca un forum de muzica, acum trecut in sistem blog si apoi eventual vom atasa un forum.

Se doreste un proiect in care sa apara repede stiri din lumea muzicala “buna”. Adica fara anumite genuri muzicale care nu plac nasului meu snob. Se vor “ataca” genurile: rock, blues, jazz, pop (de calitate, nu toti nechematii) si muzica clasica. Am un colaborator, un baiat minunat ce tine un forum de calitate despre carti (Delibris.Net) .. suntem momentan “doua penite” si sper ca in timp sa creasca usor. Imi satisfac placerea de a sti ce se mai intampla in lumea muzicala si de a oferi informatii despre trupe despre care nu se scrie neaparat in Libertatea sau Bravo 😀

Si ala e inca in santier, ca lupt de zor cu skinul, dar are destule stiri interesante si proaspete.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

2 Comments

  1. ma inrolez cu drag in randul saritilor de pe sine.
    cineva comenta pe undeva ca nu-i mare lucru de serial, ca situatiile sunt mult idealizate, ca n-are cum sa existe pe undeva un astfel de spital, etc., etc.
    asa o fi, poate, dar nu ne opreste nimeni sa luam de acolo un exemplu de spre ce ar trebui sa tindem, cum sa iti faci meseria si cum sa instruiesti pe cei ce te urmeaza in meserie. ar fi grozav daca am avea macar un spital care sa ajunga macar pe jumatate de cat este cel din serial….

  2. Nu stiu cat de mare sau nu lucru este serialul, dar imi place asa cum nu mi-a placut pana acum nimic.

    Imi plac rasturnarile de situatie, problemele prezentate (atat medicale) cat si relationale. Sunt “filozoafa” de felul meu si chiar ma tine interesata ..

    Sunt situatii care te socheaza si totusi pot oricand fi reale.

    – Sa fii insarcinata de pilda dupa ce te-ai chinuit toata tineretea si tocmai sa descoperi ca ai cancer .. pastrezi copilul si ai mari sanse de a muri? renunti la orice sansa de a naste si lupti cu cancerul?

    – Mama ta tocmai a murit de cancer mamar. Stii ca ai “gena” si tu. Faci rezectie totala mamara si histerectomie in speranta ca desi nu vei mai fi “femeie” vreodata poti trai totusi mai mult?

    – Mama ta, unul dintre cei mai mari chirurgi sufera de Alzheimer … ironie uriasa .. asta m-a atras din primul episod.

    – Iubesti pe cineva enorm dar intelegi ca viata alaturi de sotia adulterina nu este totusi incheiata. Cum reactionezi?

    Cum reactionezi cand tatal tau moare pentru ca a hotarat sa “lupte” cu boala si a cerut ca orice este “rau” sa fie taiat (cazul tatalui lui George). Cum poti oare sa reactionezi cand te indragostesti de cineva, iti pui cariera in joc pentru a-i gasi inima, scapa de operatie si iti moare in ATI la cateva ore dupa ce te-a cerut in casatorie?

    Pe mine ma socheaza unele dintre povestile astea. Sunt atat de dureroase si nu le poti intelege decat cand ai pierdut deja pe cineva in viata sau te-ai confruntat tu sau cei dragi cu unele probleme de acolo.

    Este “sirop” poate, dar este si un serial cu un scenariu interesant, cu o linie melodica de top si niste actori senzationali. Si atat de veridic uneori incat m-as astepta ca Pompeo sa fie medic si in viata de zi cu si .. sau T.R.Knight 😀

    Exista si alte aspecte care imi plac: doctori care pun pacientul pe un piedestal si fac totul pentru a-l salva. Chiar daca pacientul este un violator caruia victima i-a rupt “bucatica” sau un barbat care isi bate nevasta pana o rupe toata. Intai salvezi pacientul, dupa aia rezolvi problema sociala.

    Se munceste in “draci” pentru renumele spitalului si pentru a fi cel mai bun. Se iubesc intre ei, se urasc, dar treaba si-o fac.

    poate ca unele imagini ar fi bune si pentru medicii romani. Unii dintre ei care considera ca pacientul este numai un sac cu bani si ca nu este OM.

    O alta faza care m-a atras din prima clipa a fost ironia si chiar comicul serialului. Doctorii in cauza au vieti pe mana, dar asta nu ii face mai putin oameni: se cearta, se imbata de suparare si se plimba dupa aia cu “iv-ul” in mana, fac glume proaste, isi rup gatul pe coridoare, se impiedica, fug de imbratisari etc. Sunt oameni pana la urma si asta ii face si mai simpatici …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.