Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Radio Timisoara SUCKS!

Sunt pachet de nervi de jumate de oră. Am primit de la Radio Timişoara factură proformă pentru serviciul lor (de maxim rahat) public de radiodifuziune. Normal, factura este însoţită şi de ameninţările de rigoare, că trebuie plătită, altfel emit factură pe 3 ani în urmă.

Culmea este că factura primită este pe 3 ani (36 de luni) şi domnii au impresia că voi plăti 360 de lei pentru un post de radio pe care nu îl ascult (şi sincer mi-ar plăcea să dispară la cât de proaste sunt emisiunile şi de neprofesional se lucrează).

Revenind la factură .. este făcută pentru (de)serviciile pe care domnii le-ar fi furnizat firmei mele din ianuarie 2006. Interesant de observat este că firma este din aprilie 2007, deci aş plăti ca “popicul” peste 1 an de “difuzare” aiurea. Şi mai interesant este că firma funcţionează în sediu prin contract de comodat, ceea ce presupune că “gazda” achită utilităţile şi culmea este că este la zi cu plăţile la Electrica în care se include şi taxa aceasta aberanta de radio-tv pentru nişte posturi absolut cretine (atât de radio cât şi de televiziune). Radio nu ascult deloc (sunt sătulă de asta încă de la job) şi la TV privesc (când apuc) Discovery şi National Geographic sau ceva de genul ăsta.

Dar normal, celor de la Radio Timişoara, care au salarii URIAŞE şi emisiuni cum se făceau acum 50 de ani, li se pare normal ca firma mea, dacă tot există, să decarteze.

Contabila (normal că am sunat-o imediat), mi-a spus să merg la sediul lor celebru şi să le dau cu hârtiile în cap. Nu cumva să fac greşeala să plătesc, pentru că nu mai scap. Cam aşa îşi asigură Radio Timişoara banii de la contribuabili. Aceeaşi contabila mi-a explicat că merg la Registrul Comerţului şi iau la grămadă lista cu firmele nou înfiinţate, după care trec la facturat, fară să se uite dacă firma în cauză exista în ianuarie 2006 de pildă sau dacă nu cumva altul plăteşte curentul (implicit şi taxa aia de rahat).

Vă ţin la curent.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Au baut apa dupa Societatea Romana de Radio sau sunt ruda lor mai indepartata ? 🙂

  2. Am primit si eu pt o firma instiintare de plata, tot pentru ultimii 3 ani.
    In legea 41/1994, modificata si republicata, scrie la capitolul despre finantare ca:
    datoreaza taxa radio toate persoanele juridica “in calitate de beneficiar al acestor servicii”. Si le-am facut scrisoare in care le-am povestit ca firma respectiva nu e beneficiara a acestor servicii. Si ca nu plateste nimic.
    E japca la drumul mare. Trebuiau sa plateasca oamenii 1080 lei, cand ei oricum nu au mare activitate.
    S-au judecat destui pentru taxa asta, asa ca precedente sint, dar vad ca nu se lasa. Vorba ta- salariile mari trebuie sustinute cumva.

  3. Eşti foarte critică la adresa postului local de stat. Nici eu nu prea ascult radio, mai mult podcasturi în engleză sau franceză.

    Dar fiindcă eşti atît de critică, spune-mi şi mie nişte emisiuni de radio bune în română (eventual care să poată fi recepţionate prin internet), dar să nu fie muzicale sau politice. Eu nu ştiu să existe aşa ceva, radiourile româneşti (de stat şi private) sînt la pămînt cu programele. Le-a mers cît timp muzica era pe bani, acum că e gratis pe internet s-a cam înfundat treaba.

  4. miluch .. sunt chiar Societatea in cauza, dar antetul si factura sunt de la Radio Timisoara. Ei sunt cei care doresc bani nemunciti din partea unei firme care nu are de ce sa plateasca taxa asta, atat timp cat “gazda” o plateste la Enel.

    iulia .. sper sa nu se ajunga atat de departe, cert este ca eu nu am de gand sa platesc o asemenea factura aberanta. Si voi avea grija sa fac scandal suficient incat sa atrag atentia asupra acestei anomalii.

    Amerenescu .. lucrez de 10 ani in radio si cam stiu cu ce se mananca. Sunt de acord cu tine ca nu prea exista un radio super OK in Romania, exista insa unele care suna totusi agreabil (lasand la o parte muzica inepta). Discutam aici despre tehnica, jingles, moderatori etc.

    Singura data in ultimii ani cand am avut “placerea” sa aud Radio Timisoara, a fost acum cateva saptamani cand veneam cu iubi de la Berlin. Am intrat in tara si l-a mancat pe el degetul sa caute niste frecvente si am dat de postul asta.

    Mi se pare absolut de neconceput sa ai aceleasi generice si jingles de acum 14 ani, pe cand mai auzeam radioul asta in casa, aceleasi voci obosite, munca de productie inexistenta (sound ca vai de mama lui, efecte care erau la moda in ’70), sa folosesti Satriani, Vai si Stepan ca bucle pentru emisiuni (trecand cu vederea faptul ca nu cred ca au dreptul de a le folosi ca si “cortina”, decat poate de la Stepan, ca e din oras), nenea ala vorbea in dorul lelii si cu o voce din aia numai buna sa te duca la culcare, nu pentru matinal.

    Am facut matinal la viata mea si iti spun sincer ca nimic din ce facea domnul ala nu intra in categoria asta. Si culmea este ca au trecut si pe FM cu aceleasi emisiuni imbatranite si lipsa de pregatire din punct de vedere tehnic.

    Nu agreez nici eu prea multe posturi de radio, dar cand treci de pe Europa FM pe gaselnita asta ai impresia ca ti s-a stricat radioul.

    Stiu de asemenea ce salarii colosale au angajatii “plini” de acolo, ca vorba circula. Si la fel de bine aud si cat de rau suna unele emisiuni si stiu ca nu ai avea loc acolo de acelasi PCR (pile, cunostinte, relatii).

    Nici nu m-ar deranja salariile lor sau faptul ca exista (inutil pentru mine, dar cu siguranta importanti pentru locuitorii de la sate si aia de lucreaza in 3 schimburi), daca nu ar avea nesimtirea sa isi bage mana in buzunarul meu atat de imperativ, fara ca don’soara care mi-a facut factura sa mai “sape” un pic sa vada totusi macar de cand este firma. As plati 160 de lei pentru o perioada in care eu nici nu stiam ca voi avea firma 😀

  5. Ramona, o prietenă a făcut o petiţie împotriva ăstora. Poate o vede lumea care te citeşte şi o să fie mai multe semnături.
    Nu am firmă, dar taxele impuse abuziv mă revoltă şi constituie principalele motive pentru care nu mi-am făcut încă una. Mi-e prea silă de tot ce presupune deschiderea unei firme în România. Articol şi link către petiţie, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.