Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Privighetoarea nu va mai cânta

Bătrânii mei spunea că moartea nu alege, te ia dacă eşti sărac lipit sau preşedinte de ţară. Moartea a venit după bunicul meu acum 5 ani şi mi se părea “explicabil”, era sărac, cum să aibă el “pile” acolo sus. Aceeaşi doamnă cu coasa, aşa cu ne-o imaginăm noi, a închis pe vecie vocea “privighetorii”, cum era supranumită Anca Parghel, o artistă de nota 100.

Am aflat şocată acum ceva luni că este în fază terminală, dar ea încă participa la spectacole de jazz, cu vocea aceea ireală. Fugea de moarte sau poate dorea să ne lase cât mai multe amintiri şi înregistrări de concerte. A muncit până la final şi ne-a tratat pe toţi prin muzică.

Cancerul ovarian a răpus-o în dimineaţa asta, chiar în Timişoara, la Spitalul Judeţean. Să se odihnească în pace, cineva sus dorea să o audă cânând.

Via: Andrey91

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Dumnezeu s-o odihnească în pace… A fost un artist şi trebuie să rămână în memoria noastră pentru totdeauna…

  2. DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE!
    Nu stiu ce se intampla cu artistii nostri. Cred ca au proiecte pe lumea cealalta.Ce teatre minunate or fi fiind pe acolo,ca multe genii s-au suparat pe noi si s-au dus,oare nu i-am meritat?

  3. pe mine m-a suprins vestea mortii ei, pt ca o tot vedeam la tv si parea atat de plina de viata. eram sigura ca va invinge boala, de fapt eu chiar credeam ca a invins boala.
    nu imi dau seama ce ganduri a avut ea in ultimele zile, dar cred ca nici ei nu i-a venit sa creada ca a pierdut batalia.

    si a murit si Ticu Dumitrescu. Un om care mi-a parut onest, dedicat…

    Imi pare rau dupa ei, si imi pare rau dupa multitudinea de artisti care au murit in ultima vreme. Sa nu mai fie intre noi Pintea haiducul? Laura Stoica?… si lista e lunga. e de necrezut parca…
    ceea ce inseamna ca ei traiesc in continuare in noi.

  4. “Însuti Doamne, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai, în loc luminat, în loc cu verdeata, în loc de odihna, de unde a fugit toata durerea, întristarea şi suspinarea.”
    :-((

  5. Seful meu organizeaza Festivalul de la Garana (si pe frate-su mai mic de la Timisoara) si imi spunea prin vara ca Anca e bolnava rau. El stia chestia asta si pe mine ma suprindea exact pentru ca era prezenta la tot felul de evenimente. Pacat de asa o voce.

    Acum in jazz o mai avem pe Aura.

  6. Se tot duc… unul câte unul. Si TOTI unul si unul.
    Recunosc ca am cotrobait ieri la aflarea vestii pe internet si am gasit de ex. comentariu unei doamne “ileanapips” la articolul “Anca Parghel: „Când am ajuns la Cluj, eram gata de îngropat“” de pe http://www.cotidianul.ro, comentariu la care ramâi stupefiat si te întrebi de ce ramân astia… si pleaca Iordache, Pintea, Anca, etc…

  7. ok, o să zici că sunt rău, fără suflet şi că fac offtopic, însă de când a devenit spammerul citat sursă de ştiri? săracu’ de el, nu ştie să scrie corect (vezi articolul precent celui citat de tine) şi devine sursă credibilă de ştiri, fiind citat de tine? no fucking way 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.